'Cruel Summer'-maker stapte om deze reden op

'Cruel Summer'-maker stapte om deze reden op

De serie Cruel Summer moet het nu zonder een van de makers doen.

Jim Pedd, 8 juli 2021 07:52

Bert V. Royal, bedenker van de populaire tienerserie Cruel Summer, is niet langer betrokken bij de serie. Toen deze in april 2021 gelanceerd werd op televisiezender Freeform, maakte die een megadebuut.
Cruel Summer werd namelijk de best bekeken serie ooit van Freeform, met gemiddeld 6,8 miljoen Amerikaanse kijkers per aflevering. En dus was het niet gek dat men besloot een tweede seizoen te bestellen.

Drie zomers
De serie speelt zich over drie zomers af in de jaren negentig en laat zien hoe het leven van twee tienermeisjes eraan toe gaat. Enerzijds is er de populaire Kate Wallis die ontvoerd wordt en bijna een jaar lang gegijzeld wordt. En dan is er de verlegen Jeanette Turner, die het sociale leven van Kate overneemt. En die wordt ervan beschuldigd door Kate dat ze haar gevangenis kende. Uiteindelijk blijkt dat ze allemaal geheimen hebben.

Nu horen we dat er niet alleen voor de camera drama was, maar ook daarachter. The Hollywood Reporter meldt dat Bert V. Royal ermee stopt.

Hoewel hij bij elk van de tien afleveringen van het eerste seizoen te boek staat als bedenker en uitvoerend producent, zou Royal "tijdens het maken van de pilot enorm gefrustreerd geraakt zijn en toen gestopt zijn met de serie." Dat betekent concreet dus dat er een nieuwe gezocht moet worden voor het tweede seizoen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Cruel Summer, Freeform, Bert V Royal

Populair nieuws