search
'House of the Dragon' doet dit fors anders dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' doet dit fors anders dan 'Game of Thrones'

Game of Thrones deed dit helemaal niet en House of the Dragon gaat het wel doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De casting voor de serie House of the Dragon suggereert meer over wanneer de Game of Thrones-prequel zich precies afspeelt. Het lijkt er weer meer op dat de serie zich gaat onderscheiden van de moederserie.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin en kijkt naar de geschiedenis van House Targaryen. We zien de belangrijkste gebeurtenissen die leidden tot een burgeroorlog genaamd The Dance of Dragons.

170 jaar eerder
De serie House of the Dragon is 170 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones gesitueerd. Hoofdrollen zijn er voor Emma D'Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen, Paddy Considine als King Viserys Targaryen en Olivia Cooke als Alicent Hightower.

Interessant is dat er ook jongere versies van deze personages gecast zijn. Intrigerend is dat Milly Alcock een jongere Rhaenyra speelt en Emily Carey de jongere Alicent. Alcock is 18 jaar oud en Carey is 20, wat suggereert dat zij de personages als tieners gaan spelen (D'Arcy is 29 en Cooke is 27).

Dat betekent dat we dus jongere versies zien van oudere personages, wat weer hint op de aanwezigheid van flashbacks. Dat is interessant, want Game of Thrones omvatte slechts een paar flashbacks, waaronder naar het ontstaan van de White Walkers en een gruwelijke profetie die Cersei Lannister te horen kreeg. Hiermee onderscheidt de serie zich dus van haar moederserie.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen