Nieuwe 'Law & Order'-serie wordt wel heel snel geschrapt

'Law & Order'-serie wordt wel heel snel geschrapt

De serie Law & Order: For the Defense stopt nu al, veel eerder dan gehoopt.

Jim Pedd, 17 juli 2021 om 09:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het nieuwste hoofdstuk in de Law & Order-franchise is al klaar, nog voordat de serie echt begonnen is. Deze week liet NBC namelijk weten dat men nu al stopt met de serie Law & Order: For the Defense.
Dat is vrij opmerkelijk nieuws. NBC kondigde de serie afgelopen mei aan en maakte ook bekend dat het de intentie was om dit najaar de boel te lanceren. Maar sindsdien werd er geen informatie bekendgemaakt over de cast.

Waarom dan?
Waarom NBC de stekker uit de serie getrokken heeft is niet bekend. Wel laat de televisiezender weten dat het de bedoeling is om verschillende additionele Law & Order-series te ontwikkelen.

De gedachte was om met Law & Order: For the Defense de nadruk te leggen op advocaten en het gerechtelijke systeem. Elke week zou een hedendaags verhaal van moraliteit moeten laten zien.

Bedenker Dick Wolf van de franchise zou de serie samen met Arthur Forney, Julie Weitz, Peter Jankowski en Carol Mendelsohn maken. Verder was Mendelsohn aangewezen als showrunner van de serie, die er dus om onbekende reden niet komt.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Law and Order For the Defense, law and order, NBC

Populair nieuws