'Loki' brengt zichzelf in de problemen met zijn tijdreizen

'Loki' in de problemen met zijn tijdreizen

De serie Loki herhaalt eigenlijk wat The Umbrella Academy ook al deed.

Jim Pedd, 23 juli 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De finale van het eerste seizoen van Loki, For All Time. Always. onthulde dat tijdreizigers in het Marvel-universum te maken krijgen met hetzelfde probleem als de tijdreizigers in The Umbrella Academy.
Beide series draaien om superhelden en tijdreizen. De eindes van het eerste seizoen van Loki en dat van het tweede seizoen van The Umbrella Academy blijken opmerkelijk veel op elkaar te lijken. Dat komt vooral door de in-universe gevolgen van tijdreizen.

Regels van tijdreizen
In de Marvel-serie van Disney+ bestaat de tijd uit de Heilige Tijdlijn. Elke afwijking wordt snel gereset door de TVA. Zij gebruiken daarvoor TemPads en bewegen met behulp van hun technologie door de tijd.

In The Umbrella Academy is er een organisatie die de Commission heet, en zijn best doet om de tijdlijn te beschermen. Hierin gebruiken tijdreizigers koffertjes om door de tijd te reizen, met uitzondering van Five, wiens superkrachten hem ertoe in staat stellen om op eigen kracht door de tijd te reizen.

In de problemen
Aan het einde van het eerste seizoen van Loki, verwoest Sylvie de Heilige Tijdlijn en ontstaat er een nieuw multiversum vol afwijkende tijdlijnen. Ze gebruikt de TemPad van He Who Remains om Loki terug te sturen naar de TVA, waar hij in een parallelle tijdlijn terecht komt. Mobius en Hunter B-15 herkennen hem niet eens.

Five en de rest van de Umbrella Academy lopen tegen hetzelfde probleem aan in het tweede seizoen van hun serie, als ze in hun tijd terugkomen en ontdekken dat er een heel nieuwe tijd is waarin de Umbrella Academy niet eens bestond.

Dat betekent dus dat het multiversum maakt dat je in elke tijdlijn die er maar is terecht kan komen met behulp van ofwel het koffertje van de Academy, of de TemPad van de TVA. Niets is meer veilig, in beide series.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Loki, Marvel Studios, Disney Plus, The Umbrella Academy

Populair nieuws