search

Ons nieuws van vrijdag 23 juli 2021

Netflix komt in augustus met al deze nieuwe series
Series / Featured

Netflix komt in augustus met al deze nieuwe series

Vandaag zetten we je alle nieuwe toevoegingen die Netflix in augustus doet voor je op een rij.

Netflix voegt de komende maand weer heel wat series nieuw toe. Niet alleen kan je nieuwe afleveringen verwachten van de series Riverdale en Rick and Morty, ook komen er heel wat nieuwe series op de streamingdienst.

Top Secret UFO Projects: Declassified, 3 augustus: Hoewel claims van buitenaardse ontmoetingen vaak afgewezen zijn, geloven velen dat het bestaan van UFO's niet gewoon waarschijnlijk is, maar zeker.

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami, 4 augustus: Twee jeugdvrienden verworden van dropouts van de middelbare school, in de meest machtige drugsbaronnen van Miami in dit waargebeurde misdaadverhaal dat zich over meerdere decennia afspeelt.

Control Z (seizoen 2), 4 augustus: Iemand die wraak wil voor Luis, richt zich op de leerlingen en leraren van de middelbare school, terwijl Sofí­a zich haast het nieuwste mysterie op te lossen.

Car Masters: Rust to Riches (seizoen 3), 4 augustus: Terwijl de ster van Gotham Garage rijst, verbreedt Mark zijn zakenstrategie voorbij het 'upgrade en trade'.

Cooking With Paris, 4 augustus: Met een anyone-can-cook attitude, voegt Paris Hilton haar eigen flair toe aan elk gerecht.

Hit & Run, 6 augustus: Een man die zoekt naar de waarheid achter de dood van zijn vrouw, raakt verstrikt in een gevaarlijk web van geheimen dat van New York tot Tel Aviv verspreidt is.

Navarasa, 6 augustus: Van amusement tot ontzag, de negen menselijke emoties van de Indiase theorie van esthetiek, worden verkend in deze serie.

Love (ft. Marriage and Divorce) (seizoen 2), 8 augustus: Emoties koken over als vrouwen achter de affaires van hun echtgenoten komen.

Bake Squad, 11 augustus: Meesterbakkers weten toetjes tot grote hoogten te brengen, met briljante ideeën en epische uitvoering.

Al Rawabi School for Girls, 12 augustus: De gepeste outcasts van het prestigieuze Al Rawawabi School for Girls besluiten wat interessante takedowns te plannen om hun pestkoppen aan te pakken.

Brand New Cherry Flavor, 13 augustus: Een filmmaker gaat naar Hollywood, begin jaren negentig, om haar film te maken. Maar dat gaat al snel mis, als ze terecht komt in een soort konijnenhol vol seks, magie, wraak en kittens.

Gone for Good, 13 augustus: Tien jaar nadat hij de twee mensen van wie hij het meest hield verloor, raakt een man verzeild in een bizar mysterie als zijn vriendin plotseling verdwijnt.

The Kingdom, 13 augustus: Na de moord op zijn running mate, weet een controversiële priester te overwinnen als kandidaat voor de Argentijnse presidentsverkiezingen. Maar niets aan hem is zo heilig als het lijkt.

Valeria (seizoen 2), 13 augustus: De vier vrienden steunen elkaar op de moeilijkste momenten, en maken beslissingen die hun levens voor altijd kunnen veranderen.

The Chair, 20 augustus: De eerste vrouw van kleur wordt de decaan van een universiteit. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Everything Will be Fine, 20 augustus: Nadat ze niet meer verliefd op elkaar zijn, besluiten een man en vrouw onconventionele regels op te stellen om hun gezin bij elkaar te houden. Alles ten dienste van hun dochter.

Open Your Eyes, 25 augustus: In de nasleep van een tragedie, lijdt een tiener aan geheugenproblemen. Met andere patiënten in het ziekenhuis, herstelt ze.

Clickbait, 25 augustus: In deze thriller bieden acht verschillende perspectieven opwindende aanwijzingen om een gruwelijke moord op te lossen.

Motel Makeover, 25 augustus: Twee ondernemers besluiten hun bedrijf uit te breiden door een oud motel in Ontario te renoveren, net voordat de coronapandemie uitbreekt.

Post Mortem: No One Dies in Skarnes, 25 augustus: Ze is terug uit de dood en verlangt naar bloed. Ondertussen heeft het begrafenisbedrijf van haar familie hard klanten nodig.

Titletown High, 27 augustus: Een realityserie rond sport die kijkt naar het leven op en naast het veld, bij de leden van het Valdosta High School footballteam.

Nevertheless, 29 augustus: De charme van een klasgenoot leidt bij een cynisch student aan een kunstcollege tot een friends-with-benefits relatie.

Good Girls (seizoen 4), 29 augustus: Onder de waakzame ogen van de Feds, overwegen Beth, Ruby en Annie de voordelen van hun werk.

You Are My Spring, 31 augustus: Een hotelcongiërge en een psychiater met een traumatische jeugd vormen een sterke band nadat ze betrokken raken in een bizarre lokale moordzaak.

Spark Joy, 31 augustus: Wereldwijd fenomeen Marie Kondo is terug om mensen te helpen hun huis te transformeren in deze nieuwe Netflix-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hint naar de terugkeer van 'Riverdale' op Netflix
Series / Nieuws

Hint naar de terugkeer van 'Riverdale' op Netflix

The CW komt binnenkort met het vijfde seizoen van de successerie Riverdale.

Sinds 2017 zendt de Amerikaanse zender The CW de serie Riverdale uit, in Nederland als Netflix Original te zien op Netflix. Het tweede deel van het vijfde seizoen staat op het punt om te starten.

Midden augustus start de tienerdramaserie aan de laatste negen afleveringen van het seizoen. Deze aflevering heet "Chapter Eighty-Seven: Strange Bedfellows" en heeft nu een synopsis.

Strange Bedfellows
De synopsis: "TERUG NAAR RIVERDALE - In de nasleep van de uitbraak uit de gevangenis van Hiram (Mark Consuelos), leidt Archie (KJ Apa) de aanklacht om de resterende veroordeelden op te pakken. Tabitha (Erinn Westbrook) reikt uit naar Betty's (Lili Reinhart) helpende hand wanneer ze zich realiseert dat Jughead (Cole Sprouse) vermist is.

Wanneer Penelope (gastrol Nathalie Boltt) opnieuw de groep betreedt, wordt Cheryl (Madelaine Petsch) achterdochtig over haar ware bedoelingen."

Camila Mendes, Madchen Amick, Casey Cott, Charles Melton en Drew Ray Tanner hebben ook rollen in de aflevering en Tessa Blake regisseerde de aflevering. Op 11 augustus debuteert de aflevering op The CW. het zesde seizoen is al besteld.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mooie actrice gevonden voor 'The Last of Us' van HBO
Series / Nieuws

Mooie actrice gevonden voor 'The Last of Us' van HBO

Anna Torv uit Fringe en Mindhunter voegt zich bij de cast van de ambitieuze HBO-serie.

Het gaat goed met de verfilming van de game The Last of Us door HBO en ontwikkelaars Craig Mazin en Neil Druckmann. Er werden al heel wat namen aangetrokken en nu is er weer een mooie actrice aangetrokken.

Het is Anna Torv (Fringe, Mindhunter) die in The Last of Us te zien zal zijn. Ze zal te zien zijn als het personage Tess, een smokkelaar en geharde overlevende in de postpandemische wereld.

Ondanks dat het personage in de games al snel overleed, heeft ze in de serie een terugkerende rol. Het is al bekend dat de serie zich niet helemaal aan de verhaallijn van de game vasthoudt.

Anna Torv als Tess in The Last of Us
Torv sluit aan bij de bestaande cast van de serie die in 2022 moet verschijnen met ten minste tien afleveringen. De opnames vinden op dit moment plaats in Alberta, Canada.

Andere rollen zijn voor Pedro Pascal (The Mandalorian) als Joel, Bella Ramsay (Game of Thrones) als Ellie, Gabriel Luna (Marvel's Agents of SHIELD) als Tommy, Merle Dandridge (Sons of Anarchy) als Marlene en Nico Parker (Dumbo) als Joels dochter Sarah.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de 'Westworld'-liefhebbers
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de 'Westworld'-liefhebbers

Het vierde seizoen loopt weer vertraging op door een productiestop.

HBO werkt hard aan het vierde seizoen van de grootse scifi-dramaserie Westworld die in 2016 zo prachtig aftrapte met het goed ontvangen eerste seizoen.

Nu is er slecht nieuws voor de productie. De opnames van Westworld zijn stilgelegd na positieve PCR-test bij een crewlid. Het is een zoveelste productie die tijdelijk on hold wordt gezet.

Westworld tijdelijk on hold
Het vierde seizoen volgt op seizoen drie die in maart 2020 startte met acht afleveringen. De gemiddelde kijkcijfers per aflevering daalden toen naar onder het miljoen. Of seizoen vier in het voorjaar van 2022 gaat verschijnen is nog onduidelijk.

Opvallend is dat de Hollywoodvakbonden en de studio's begin deze week een overeenkomst hebben getekend over veiligheidsprotocollen. Hierin is onder meer vastgelegd dat producenten kunnen eisen dat cast- en crewleden zich laten vaccineren. Die maatregel is tijdelijk en geldt tot in ieder geval 30 september.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
TV-vervolg 'Dune' boekt vooruitgang
Series / Nieuws

TV-vervolg 'Dune' boekt vooruitgang

Na de film die in september verschijnt moet er ook een tv-serie in de Dune franchise verschijnen.

Deze week zagen we op FilmTotaal de compleet nieuwe trailer voor de film Dune van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Enemy). Als alles naar wens verloopt krijgt de film ook een uitbreiding op televisie.

Nu wordt duidelijk dat de Dune-serie van HBO Max een nieuwe showrunner heeft. Via Variety wordt bekend dat Diane Ademu-John de schrijver, showrunner en uitvoerend producent wordt van het ambitieuze plan om Dune door te vertalen naar het kleine scherm.

Dune: The Sisterhood
Al in juni 2019 was er het bericht dat HBO Max de serie Dune: The Sisterhood had besteld. Toen werd Jon Spaihts genoemd als de showrunner, maar hij stopte bij het project om zich te focussen op het script van Dune: Part Two.

De show, waarvan Villeneuve de pilot moet gaan regisseren, gaat over het personage Bene Gesserit, een mysterieuze groep vrouwen die erg krachtig zijn door een koppeling tussen hun lichaam en geest.

De film Dune staat gepland voor 16 september.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde deze week 9 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde deze week 9 series nieuw toe

Streamingdienst Netflix kwam deze week met in totaal negen nieuwe toevoegingen aan zijn aanbod.

Vandaag zetten we voor je op een rij wat Netflix allemaal nieuw toevoegde aan zijn aanbod deze week. Het zijn in totaal negen toevoegingen, waarbij drie series enkel een nieuwe aflevering kregen.

Legends of Tomorrow (S06E10): Om zijn magie terug te krijgen, neemt Constantine Spooner mee naar Spanje anno 1939 op zoek naar de Fontein van Imperium. Micks gezondheidstoestand is verontrustend.

The Flash (S07E18): The Flash schakelt een hele rits speedster-bondgenoten in, waaronder Iris en zijn kinderen uit de toekomst (Bart en Nora West-Allen) om de speedster-oorlog te beëindigen en een dodelijke nieuwe vijand te verslaan: de schurkachtige Godspeed.

Rick and Morty (S05E05): Beth verstoort Rick en Jerry's helse mannenavond, en Morty en Summer proberen met een ruimteschip indruk te maken op een coole nieuwe jongen van school.

Too Hot To Handle Brazil (1 seizoen): Supersexy, jonge Brazilianen ontmoeten elkaar in een droomresort aan het strand. Ze kunnen 500.000 real winnen, maar dan moeten ze wel van elkaar afblijven.

Sexy Beasts: Zeg maar gedag tegen oppervlakkig daten. Singles hebben make-up en prostatica op om hun uiterlijk te verbergen en te daten in het echt.

Masters of the Universe: Revelation: De oorlog voor Eternia begint opnieuw in wat mogelijk de laatste strijd tussen He-Man en Skeletor kan zijn.

Sky Rojo seizoen 2: Adrenaline en actie zijn terug in het tweede seizoen van Sky Rojo, van de makers van La Casa de Papel.

The Movies That Made Us seizoen 2: Bij deze blockbusters kwamen we samen en hadden we de tijd van ons leven. Maak kennis met de acteurs, regisseurs en insiders die deze films mogelijk maakten.

Kingdom: Ashin of the North: Tragedie, verraad en een mysterieuze ontdekking voeden de wraakzucht van een vrouw, die haar stam en familie wil wreken in deze speciale aflevering van 'Kingdom'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Back to the Future: Lucifer is terug op foto voor seizoen 6!
Series / Foto's

Back to the Future: Lucifer is terug op foto voor seizoen 6!

Het laatste seizoen moet de succesvolle serie rond de moderne duivel afronden.

Na het tweedelige vijfde seizoen kunnen de fans zich gaan opmaken voor een afsluitend zesde seizoen. Hierin keert Tom Ellis uiteraard weer terug als Lucifer Morningstar en hieronder zie je nu een eerste blik op het personage in seizoen zes.

De Netflix-serie laat een verhaal zien over 'The Lord of Hell'. Lucifer wordt uit verveling een burgeradviseur voor de politie van Los Angeles terwijl hij zijn eigen high-end nachtclub genaamd Lux runt.

In seizoen vijf zien we Ellis ook als de tweelingbroer van Lucifer, Michael, die de identiteit van zijn broer overneemt nadat Lucifer terugkeert naar de hel.

Seizoen zes in de maak!
Hieronder krijg je nu een eerste blik op het personage in seizoen zes. "Er komen goede dingen aan," schrijft Ellis bij de foto op Instagram. We zien hem bij een DMC DeLorean, de auto die ook gebruikt wordt in de Back to the Future-films.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple-serie met Jared Leto en Anne Hathaway krijgt nóg een topacteur
Series / Nieuws

Apple-serie met Jared Leto en Anne Hathaway krijgt nóg een topacteur

Apple hoopt met de serie WeCrashed een grote hit in handen te hebben.

De productie van Apple TV+-serie is inmiddels volop in gang, maar het castingproces loopt nog steeds. Dat weten we omdat Golden Globe-winnaar America Ferrara vandaag heeft getekend voor een rol tegenover Oscarwinnaars Jared Leto en Anne Hathaway in de nieuwe dramaserie.

Ferrara zal de rol spelen van Elishia Kennedy, die wordt omschreven als een briljante jonge ondernemer die wordt verleid om te gaan werken voor het bedrijf WeWork.

We kennen Ferrara vooral door haar hoofdrollen in succesvolle sitcoms als Ugly Betty en Superstore. Voor die eerste serie won ze zowel de Emmy als de Golden Glove voor Beste Actrice. Ook was ze te zien in films als Lord of Dogtown, The Sisterhood of the Traveling Pants en Our Family Wedding.

Ultieme narcisten
WeCrashed gaat over de opkomst (en uiteindelijke neergang) van WeWork, een enorm succesvol bedrijf dat wordt geleid door een stel verschrikkelijke narcisten. Dit stel wordt gespeeld door Leto en Hathaway.

De serie is een productie van Apple Studios en wordt geregisseerd en geproduceerd door John Requa en Glenn Ficarra. Uitvoerend producenten zijn Charlie Gogolak, Natalie Sandy en Emma Ludbrook.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je 6 grootste vragen over 'The Mandalorian' seizoen 3 beantwoord
Series / Nieuws

Je 6 grootste vragen over 'The Mandalorian' seizoen 3 beantwoord

We vertellen je zes dingen die je moet weten over het nieuwe seizoen van The Mandalorian.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Deze week hoorden we dat de opnames van het derde seizoen van The Mandalorian al van start zijn in een van de speciale opnamestudio's van ILM. Daarmee hebben we een mooie gelegenheid om eens vooruit te kijken naar wat we verwachten van de serie.

In dit artikel beantwoorden we de zes grootste vragen rond de serie. We duiken er meteen in!

1. Is er al een releasedatum?
Nee. We weten dat het seizoen in eerste instantie gepland stond voor release in december 2021, maar dat die stek ingenomen is door spin-off The Book of Boba Fett.

2. Zijn de opnames bezig?
Jep! Daarbij wordt gebruik gemaakt van de virtuele filmset van Industrial Light and Magic (ILM), die 'The Volume' genoemd wordt. Het is niet duidelijk hoe het met de aanwezigheid van Pedro Pascal op de set zit, aangezien hij betrokken is bij de serie The Last of Us.

3. Wie krijgen we te zien?
Duidelijk is dat Din Djarin weer te zien zal zijn, wederom gespeeld door Pedro Pascal. Maar hoe zit het met andere castleden? Vooralsnog is vrij zeker dat Gina Carano niet terugkeert als Cara Dune. Tegelijk weten we wel zeker dat Katee Sackhoff's Bo-Katan Kryze te zien is en Giancarlo Esposito weer de rol van de meedogenloze Moff Gideon speelt.

4. Wanneer kunnen we van meer The Mandalorian genieten?
Stiekem eerder dan je zou denken. The Book of Boba Fett is een spin-off, die draait om Boba Fett. Hij wordt weer gespeeld door acteur Temuera Morrison. En deze serie wordt al enige tijd omschreven als The Mandalorian seizoen 2.5.

5. Is Baby Yoda terug?
Waarschijnlijk niet snel. We zagen Baby Yoda, ofwel Grogu zoals hij eigenlijk heet, vertrekken met Luke Skywalker, om getraind te worden in het gebruiken van de Force. De kans lijkt klein dat hij direct een grote rol heeft in dit nieuwe seizoen. Maar helemaal weg kan hij bijna niet zijn, lijkt het wel, gezien het succes van het personage. Zijn verhaal is ook nog zeker niet voorbij.

6. En de verre toekomst dan?
Nou, mooi om te weten is dat er ook een spin-off genaamd Ahsoka komt. Die draait om Ahsoka Tano, gespeeld door Rosario Dawson. Er werd ook gewerkt aan een serie getiteld Rangers of the New Republic, maar die lijkt er niet meer te komen gezien het ontslag van Gina Carano. De echt verre toekomst brengt vermoedelijk een crossover tussen Ahsoka, The Book of Boba Fett en ook The Mandalorian.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf: 'Legends of Tomorrow' voegt deze mythische wezens toe aan het Arrowverse
Series / Featured

Gaaf: 'Legends of Tomorrow' voegt deze mythische wezens toe aan het Arrowverse

De serie Legends of Tomorrow gooit het Arrowverse wederom op z'n kop.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De aflevering Bad Blood van DC-serie Legends of Tomorrow bevestigt het bestaan van vampiers in het Arrowverse. En dat is nogal een onthulling!

De serie Legends of Tomorrow heeft het maar druk. Nadat er meermaals gerefereerd werd naar vampiers in verschillende afleveringen, zijn ze nu echt toegevoegd aan het Arrowverse. Dat gebeurt in de aflevering op vrij traditionele wijze via magie.

Legends of Tomorrow-vampier
In de openingsmomenten van Bad Blood zien we dat worlock John Constantine de geest van tovenaar Aleister Crowley martelt, die hij gevangen heeft in een schilderij. John hoopt zo informatie te krijgen over het mystische Fountain of Imperium, een magisch artefact waarmee hij hoopt zijn verloren magische krachten te kunnen herstellen.

Maar dit wordt verstoord door de verschijning van Noelle, een vampierbankier die werkt voor Crowley en de enige kaart die kan leiden tot de Fountain, bewaakt. Noelle voldoet aan zo'n beetje alle DC-details rond vampiers.

Ze moet bijvoorbeeld toestemming krijgen om het huis van John te kunnen betreden. Ook moet ze snel weg op het moment dat John dreigt puur zonlicht op te roepen. De vraag is nu natuurlijk hoe Noelle zich kan laten vergelijken met andere vampiers in het Arrowverse. Maar duidelijk is dat ze nu dus echt bestaan in de franchise van The CW!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' seizoen 6: Dit kan je verwachten qua releasedatum, plot en cast
Series / Featured

'Lucifer' seizoen 6: Dit kan je verwachten qua releasedatum, plot en cast

Nog maar even en dan komt Lucifer met zijn laatste seizoen op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het einde van het vijfde seizoen van Lucifer, moeten fans nog even wachten op het zesde en laatste. We weten nog niet wanneer die reeks te zien zal zijn, maar gelukkig zijn een boel andere dingen wel al bekend.

Het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer werd in mei 2021 uitgebracht op Netflix. Vanuit dat perspectief is het niet gek dat we nog lang niet alles weten over het zesde seizoen. En toch zetten we een aantal grote vragen voor je op een rij.

Vragen en antwoorden
Goed, laten we maar 's gauw in het nieuwe seizoen duiken.

1. Wanneer te zien?
Oorspronkelijk had Netflix de serie voor een vijfde en laatste seizoen vernieuwd in juni 2019. In februari 2020 bleek al dat er gesprekken plaatsvonden tussen Netflix en Warner Bros. TV, en in mei dat jaar bleek dat Tom Ellis daadwerkelijk had getekend voor een additioneel seizoen. De opnames zijn al rond, dus het is nu afwachten. We hopen op een release uiterlijk begin volgend jaar.

2. Wie spelen erin?
Tom Ellis is natuurlijk weer terug als Lucifer Morningstar. Ook zien we Lauren German als Detective Chloe Decker, is D.B. Woodside het personage Amenadiel en speelt Leasley-Ann Brandt de rol van Mazikeen. Verder keert het personage Detective Dan Espinoza niet terug, na het tragische lot van het personage in het vijfde seizoen.

3. Waar gaat het over?
Lucifer is de nieuwe God, nadat hij Michael versloeg aan het einde van het vorige seizoen. Dat betekent dat hem heel wat te wachten staat in de laatste tien afleveringen van de serie. Halfbroer Michael geeft namelijk niet zomaar op. Interessant is ook dat de serie het 'happily ever after' moet gaan verkennen waar de personages nu mogelijk in zitten.

4. Hoe heten de afleveringen?
Dat weten we gelukkig al. Dit zijn de titels:
Aflevering 1, "Nothing Ever Changes Around Here"
Aflevering 2, "Buckets of Baggage"
Aflevering 3, "Yabba Dabba Do Me"
Aflevering 4, "Pin The Tail On The Baddie"
Aflevering 5, "The Murder of Lucifer Morningstar"
Aflevering 6, "A Lot Dirtier Than That"
Aflevering 7, "My Best Fiend"
Aflevering 8, "Save The Devil, Save The World"
Aflevering 9, "Goodbye, Lucifer"
Aflevering 10, "Partners 'Til The End"Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat hebben 'Loki' en het Oude Egypte met elkaar te maken?
Series / Featured

Wat hebben 'Loki' en het Oude Egypte met elkaar te maken?

De serie Loki bevat een easter egg die echt de die hard fans van Marvel zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de zesde en laatste aflevering van Loki, zagen we dat Loki en Sylvie het Citadel at the End of Time vonden. Daar zagen ze vier standbeelden van de Time-Keepers, waarvan er eentje stuk was.

In de citadel confronteerden Loki en Sylvie de schurk He Who Remains. Hij was de winnaar van de laatste multiversum-oorlog, en een variant van Kang the Conquerer. Kang verborg zijn identiteit door de drie robots, de Time-Keepers te bouwen. Maar opvallend is dat in het citadel er een vierde standbeeld staat.

Gebroken standbeeld
Het is vermoedelijk een verwijzing naar de Marvel-comics. Daarin zit een vierde Time-Keeper, een kosmisch wezen met ongelofelijk groot tijd-bewustzijn.

Deze Time-Keeper werd door Kang verbannen om onbekende redenen en achtergelaten in het Oude Egypte, waar hij de identiteit van het Orakel van Siwa op zich nam. Dat Orakel werd in de Egyptische geschiedenis een belangrijk figuur: Alexander de Grote ging er zelfs langs om zijn heerschappij over Egypte te legitimeren.

Koningin Hatshepsut deed hetzelfde toen ze zichzelf uitriep tot de eerste vrouwelijke farao. In het heden raakt Reed Richards geïnteresseerd in alle verhalen over het Orakel en deduceert hij dat zij een Time-Keeper was.

Op het moment dat de Fantastic Four stranden in het Oude Egypte, gaan ze langs bij het Orakel voor advies. Het was dus weer een indrukwekkende verwijzing!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' brengt zichzelf in de problemen met zijn tijdreizen
Series / Featured

'Loki' brengt zichzelf in de problemen met zijn tijdreizen

De serie Loki herhaalt eigenlijk wat The Umbrella Academy ook al deed.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van het eerste seizoen van Loki, For All Time. Always. onthulde dat tijdreizigers in het Marvel-universum te maken krijgen met hetzelfde probleem als de tijdreizigers in The Umbrella Academy.

Beide series draaien om superhelden en tijdreizen. De eindes van het eerste seizoen van Loki en dat van het tweede seizoen van The Umbrella Academy blijken opmerkelijk veel op elkaar te lijken. Dat komt vooral door de in-universe gevolgen van tijdreizen.

Regels van tijdreizen
In de Marvel-serie van Disney+ bestaat de tijd uit de Heilige Tijdlijn. Elke afwijking wordt snel gereset door de TVA. Zij gebruiken daarvoor TemPads en bewegen met behulp van hun technologie door de tijd.

In The Umbrella Academy is er een organisatie die de Commission heet, en zijn best doet om de tijdlijn te beschermen. Hierin gebruiken tijdreizigers koffertjes om door de tijd te reizen, met uitzondering van Five, wiens superkrachten hem ertoe in staat stellen om op eigen kracht door de tijd te reizen.

In de problemen
Aan het einde van het eerste seizoen van Loki, verwoest Sylvie de Heilige Tijdlijn en ontstaat er een nieuw multiversum vol afwijkende tijdlijnen. Ze gebruikt de TemPad van He Who Remains om Loki terug te sturen naar de TVA, waar hij in een parallelle tijdlijn terecht komt. Mobius en Hunter B-15 herkennen hem niet eens.

Five en de rest van de Umbrella Academy lopen tegen hetzelfde probleem aan in het tweede seizoen van hun serie, als ze in hun tijd terugkomen en ontdekken dat er een heel nieuwe tijd is waarin de Umbrella Academy niet eens bestond.

Dat betekent dus dat het multiversum maakt dat je in elke tijdlijn die er maar is terecht kan komen met behulp van ofwel het koffertje van de Academy, of de TemPad van de TVA. Niets is meer veilig, in beide series.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.