Wat hebben 'Loki' en het Oude Egypte met elkaar te maken?

Hoe zijn 'Loki' en het Oude Egypte verbonden?

De serie Loki bevat een easter egg die echt de die hard fans van Marvel zien.

Jim Pedd, 23-07-2021 06:39

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de zesde en laatste aflevering van Loki, zagen we dat Loki en Sylvie het Citadel at the End of Time vonden. Daar zagen ze vier standbeelden van de Time-Keepers, waarvan er eentje stuk was.
In de citadel confronteerden Loki en Sylvie de schurk He Who Remains. Hij was de winnaar van de laatste multiversum-oorlog, en een variant van Kang the Conquerer. Kang verborg zijn identiteit door de drie robots, de Time-Keepers te bouwen. Maar opvallend is dat in het citadel er een vierde standbeeld staat.

Gebroken standbeeld
Het is vermoedelijk een verwijzing naar de Marvel-comics. Daarin zit een vierde Time-Keeper, een kosmisch wezen met ongelofelijk groot tijd-bewustzijn.

Deze Time-Keeper werd door Kang verbannen om onbekende redenen en achtergelaten in het Oude Egypte, waar hij de identiteit van het Orakel van Siwa op zich nam. Dat Orakel werd in de Egyptische geschiedenis een belangrijk figuur: Alexander de Grote ging er zelfs langs om zijn heerschappij over Egypte te legitimeren.

Koningin Hatshepsut deed hetzelfde toen ze zichzelf uitriep tot de eerste vrouwelijke farao. In het heden raakt Reed Richards geïnteresseerd in alle verhalen over het Orakel en deduceert hij dat zij een Time-Keeper was.

Op het moment dat de Fantastic Four stranden in het Oude Egypte, gaan ze langs bij het Orakel voor advies. Het was dus weer een indrukwekkende verwijzing!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Loki, Time Keepers, Easter egg, TVA, Disney Plus, Marvel Studios

Populair nieuws