Gepromoveerd personage gaat shinen in 'Star Trek: Discovery'

Personage gaat shinen in 'Star Trek: Discovery'

Michael Burnham is de Captain en dat zullen we weten ook.

Bram de Groot, 19 juli 2021 om 16:47

De serie Star Trek: Discovery is een groot succes en het personage Michael Burnham van actrice Sonequa Martin-Green speelt daarin een grote rol. In seizoen vier wordt haar avontuur grootser.
In het derde seizoen werd Burnham al kapitein van USS Discovery. In het aankomende seizoen wordt duidelijk wat dat voor haar betekent, zowel voor het personage als voor de actrice.

Voor Martin-Green betekent het veel dat ze de eerste zwarte actrice is die een personage speelt dat kapitein is in de franchise. Ze sprak erover met Comicbook.com tijdens de promotie van haar nieuwe film Space Jam: A New Legacy.

Hoogtepunt voor zwarte vrouw
"Dat is zo belangrijk voor mij," zei Martin-Green over Burnham die eindelijk Captain wordt. "Het feit dat ik nu Captain in die franchise ben en stevig aan het roer van dat schip sta is een hoogtepunt in de geschiedenis van de franchise als een zwarte vrouw. Voor mij en, in het algemeen, voor de franchise zelf."

"Maar ik zal zeggen dat je gewoon moet gaan kijken wat voor soort kapitein Michael Burnham is," sloot de actrice af. Ergens dit jaar start het vierde seizoen op Paramount+ en vermoedelijk Netflix in Nederland.
19-06-2021: Raakt 'Star Trek: Discovery' dit fa

Bron: comicbook

Lees meer over: Star Trek, Discovery, Netflix, Paramount, Michael Burnham, Sonequa Martin Green

Populair nieuws