search
'Star Trek: Discovery' krijgt weer een 'franchise first'

'Star Trek: Discovery' krijgt weer een 'franchise first'

De serie Star Trek: Discovery doet heel veel dingen voor het eerst, en voegt mogelijk iets toe.

Jim Pedd
Alex Kurtzman, producent van Star Trek, heeft een droom. Hij wil een musicalaflevering maken. Om dat geregeld te krijgen moeten de sterren nog op één lijn komen te staan, maar het kan.

Kurtzman sprak recent met Tawny Newsome en Paul F. Tompkins over een musical. Hij heeft nog altijd het gevoel dat de Short Treks (waar er op dit moment géén van gepland staan) de beste optie zijn om dat te doen. Maar hij wil er druk op inzetten.

Musicalaflevering maken
"Niets kan mij gelukkiger maken," begon Kurtzman. "Ik heb erover nagedacht en als we ooit een Short Trek maken, is dat vermoedelijk het perfecte format hiervoor. Het zou dan wel net zo briljant moeten zijn als 'Once More, With Feeling' van Buffy the Vampire Slayer."

"Kijk, je moet met een concept komen dat een musical noodzakelijk maakt. Of je moet met een echt, echt goede reden komen voor mensen om te zingen. En dat hebben we nog niet verkend. Niets zou mij gelukkiger maken en ik zou echt sterven om het te zien."

De maker cast personages in de franchises die muzikaal zijn, zodat alles uiteindelijk wel mogelijk moet zijn. Anthony Rapp was bijvoorbeeld een ster op Broadway en Isa Briones neemt diverse nummers op.Aanbevolen artikelen