search
'Game of Thrones'-maker vindt een nieuwe serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-maker vindt een nieuwe serie

Alan Taylor gaat afleveringen regisseren van de serie Interview with the Vampire.

AMC heeft regisseur Alan Taylor ingehuurd om de Interview with the Vampire-serie te maken. Hij baseert zich op het gelijknamige boek van Anne Rice uit 1976, waarmee haar schrijfcarrière gelanceerd werd.

Het boek werd in 1994 al eens verfilmd, met hoofdrollen voor Tom Cruise, Brad Pitt en Kirsten Dunst. De film was ook een hit, met een box office verdienste van 224 miljoen dollar. Sindsdien verschenen er meerdere films, maar echt succesvol waren die niet.

Nieuwe serie
Er zijn sinds die tijd heel wat pogingen gedaan om de Vampire Chronicles-franchise van Anne Rice opnieuw te verfilmen. Universal Pictures en Imagine Entertainment wilden al, maar slaagden niet, waarop de rechten in 2014 terugvloeiden naar Rice. Zij verkocht ze aan Hulu, maar ook zij slaagden niet waarna de rechten in 2019 weer in handen van Rice kwamen.

Maar recent liet AMC weten de rechten gekocht te hebben en een acht afleveringen tellende serie te zullen maken.

Vandaag blijkt dat Alan Taylor ingehuurd is om de eerste twee afleveringen te regisseren. Hij staat vooral bekend als een blockbuster-regisseur voor televisieseries, met als hoogtepunt Game of Thrones. De serie moet volgend jaar te zien zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen