'Lord of the Rings'-serie van Amazon wordt buitengewoon

De Lord of the Rings-serie van Amazon wordt heel speciaal volgens Sean Astin.

Jim Pedd, 09-07-2021 07:19

Acteur Sean Astin, die de rol van Samwise Gamgee speelde in de Lord of the Rings-films, is er stellig van overtuigd dat de televisieserie waar Amazon op dit moment aan werkt, een bijzondere wordt. Hij kijkt er nu al naar uit.
De serie kreeg in 2018 al een 'multi-season' commitment van Amazon. Daarmee kunnen we er zeker van zijn dat de serie de komende jaren nog op de streamingdienst van de webwinkel staat: Prime Video.

Tweede era
De serie speelt zich af in de tweede era van de wereld van J.R.R. Tolkien, Midden-Aarde. Er is heel wat materiaal om mee te werken voor de makers, maar het gaat om een brede tijd die 3.441 jaar duurt in de franchise. Dat betekent dat er dus oneindig veel verhalen verteld kunnen worden.

De era begint in elk geval met het maken van de One Ring en eindigt met het verslaan van de legers van superschurk Sauron. Astin denkt dat dit de basis biedt voor een buitengewone serie.

"Ik heb echt de volle overtuiging dat deze Lord of the Ring-verfilming buitengewoon wordt." Astin vindt het vooral bijzonder dat de serie gebaseerd wordt op The Silmarillion.

"Misschien brengt dat nog nieuwe informatie. Ik heb het nooit helemaal gelezen, maar altijd heel erg de vervolgen gesteund, remakes en vooral van dit soort klassiekers. Veel mensen vragen zich af waarom je een klassieker een remake zou willen gunnen. Het goede nieuws is dat klassiekers altijd zullen blijven," aldus Astin.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Sean Astin, JRR Tolkien

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix