search
'Chilling Adventures of Sabrina' van Netflix had bijna een controversieel einde
Series / Nieuws

'Chilling Adventures of Sabrina' van Netflix had bijna een controversieel einde

De serie Chilling Adventures of Sabrina van Netflix deed het bijna heel anders aan het einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Chilling Adventures of Sabrina had oorspronkelijk een heel andere finale voor het vierde seizoen gepland. Eentje die waarschijnlijk nog minder lekker bij de fans was gevallen.

Netflix gunde de serie vier delen verspreid over twee seizoenen. Centraal staat Sabrina Spellman, een jonge vrouw die moet balanceren tussen haar leven als heks en als mens. Makkelijk is dat niet, want ze moet continu haar magie gebruiken om het stadje Greendale waar ze zo van houdt veilig te houden.

Pijnlijk einde
De serie van maker Roberto Aguirre-Sacasa kwam al na twee seizoenen - verdeeld over vier delen - tot een einde. In de laatste aflevering, Chapter Thirty-Six: At the Mountains of Madness, kwam Sabrina om het leven nadat ze haar bloed offerde om een portaal naar de Void te openen. In het leven na de dood bleek dat Nick zichzelf verdronken had om bij haar te kunnen zijn.

Tegenover Deadline vertelde Aguirre-Sacasa dat Netflix hem gevraagd had een scène te verwijderen die een vijfde seizoen geteased zou hebben.

"Een ding dat Netflix mij vroeg om te doen - wat ik met alle plezier deed - was een scène verwijderen uit de laatste aflevering, nadat we wisten dat de serie zou eindigen. Ze wilden fans niet de valse hoop geven dat het verhaal verder zou gaan," aldus Aguirre-Sacasa.

De serie zou eindigen met een moment waarin we Aunt Zelda zouden zien met Baron Samedi. Ze zou hem vragen Sabrina terug tot leven te brengen. "Dus de cliffhanger was dat Sabrina's familie haar probeerde terug te halen uit het hiernamaals."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen