Waarom krijgt 'Game of Thrones' geen vervolg en alleen prequels?

Waarom krijgt 'Game of Thrones' geen vervolg

HBO heeft om de een of andere reden besloten enkel te kiezen voor prequels.

Jim Pedd, 24 juli 2021 om 09:58

HBO werkt aan meerdere spin-offs van Game of Thrones. Maar het zijn allemaal prequels en er zit geen enkel vervolg tussen. Waarom eigenlijk?
Hoewel Game of Thrones eindigde met een definitief einde, bleek HBO vrij snel plannen te hebben voor meer verhalen die zich afspelen in Westeros en het land daar voorbij. Echter zijn dat allemaal prequels en zit er geen vervolg tussen.

Meerdere series
Een van de nieuwe series in de maak heet House of the Dragon. Daarvan wordt op dit moment het eerste seizoen opgenomen. Verder werkt HBO onder meer aan een animatieserie die draait om het keizerrijk Yi Ti en krijgen we een verfilming van de boeken rond Dunk en Egg.

HBO gooit nu een breed net uit in de franchise. Dat betekent dat men ook snel nee zegt tegen series. Zo werkte men aan The Long Night en Flea Bottom, maar beide verhalen werden uiteindelijk niet tot een serie gemaakt. Hoewel The Long Night trouwens wel een pilot kreeg.

Wat het feit dat er voor een prequel wordt gekozen en geen vervolg betreft, lijkt dat niet heel gek. Game of Thrones eindigde immers heel erg definitief. Het Rijk bleek relatief veilig onder de heerschappij van King Bran. En alle hoofdpersonen hadden een vrij definitief einde.

Gek is het dus niet dat HBO ervoor gekozen heeft geen vervolg te maken en in plaats daarvan zich te richten op prequels. De eerste daarvan is in 2022 te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: HBO, Game of Thrones, House of the Dragon, Prequel, George RR Martin

Populair nieuws