search

Ons nieuws van zaterdag 24 juli 2021

De grote 'Star Wars'-schurk en held zijn gevonden
Series / Nieuws

De grote 'Star Wars'-schurk en held zijn gevonden

Thrawn en Ezra Bridger zijn allebei gevonden lijkt het en krijgen acteurs!

Sinds het tweede seizoen van The Mandalorian een aantal fanfavoriete personages bevatte, wachten fans al op de vraag wie de live-action rollen van Grand Admiral Thrawn en Ezra Bridger zullen spelen.

Thrawn werd expliciet genoemd door Ahsoka Tano, die speciaal voor een aflevering gespeeld werd door Rosario Dawson. Zij noemde Thrawn als iemand waar ze naar op zoek is en sindsdien is zeker dat hij een rol krijgt in de toekomst. Hij lijkt zelfs de volgende grote schurk te zijn van meerdere series.

Acteurs gevonden?
De laatste keer dat we Thrawn zagen, verdween hij samen met Jedi-leerling Ezra Bridger. De kans is groot dat die twee straks samen te zien zullen zijn.

En precies dat stelt ook The Direct op basis van anonieme bronnen. Volgens hen is Lars Mikkelsen gecast als Thrawn, nadat hij die stem ook al insprak in animatie. En acteur Mena Massoud (die je misschien kent als de live-action Aladdin) zou getekend hebben voor de rol van Ezra Bridger.

Het is nog niet formeel bevestigd door Disney of Lucasfilm, maar eigenlijk kan het bijna niet anders dan dat het zo loopt dat de twee snel gecast worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'John Wick'-serie 'The Continental' onthult eerste details
Series / Nieuws

'John Wick'-serie 'The Continental' onthult eerste details

De serie The Continental onthult belangrijke details en belooft heel interessant te worden.

Het werk aan de serie The Continental gaat mooi door. De serie blijkt drie afleveringen van elk anderhalf uur te krijgen. En het verhaal gaat dat de serie al druk zoekt naar zijn cast. Vandaag leren we welke personages voornaam zijn.

De hoofdrol is voor een acteur van rond de 31, die een personage speelt "die zich voordoet als iemand die hij niet is. Het duistere verleden van Winston wordt onthuld, waarbij zijn grootste kracht en wapen zijn geest zal zijn." Maar er is meer.

Eerste echte details
De driedelige serie duikt in het verleden van The Continental, een soort veilige plek voor huurmoordenaars in de John Wick-wereld.

Ook zoekt men naar een acteur voor de rol van Young Charon, een 17-jarige knul die werkt voor een nieuwe maffiabaas, Cormack genaamd. Cormack is de vijand van een nieuw personage: Frankie (de broer van Winston en Vietnam-veteraan). Hij steelt iets van Cormack om een misdaadsyndicaat terug te betalen.

Andere personages zijn Yen (de echtgenote van Frankie), Katherine Decker (een rechercheur die onderzoek doet naar The Continental) en Mayhew (een agent die werkt als de baas van Decker). We krijgen ook Uncle Charlie te zien, de jongere versie van een personage met een grote rol in de Wick-films.

De serie heeft nog geen releasedatum.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer van 'Star Trek: Prodigy': de nieuwe Star Trek-serie
Series / Trailer

Eerste trailer van 'Star Trek: Prodigy': de nieuwe Star Trek-serie

Star Trek: Prodigy is de gloednieuwe toevoeging aan de franchise en op Paramount+.

Star Trek komt binnenkort met weer een nieuwe animatieserie: Star Trek: Prodigy. Dat wordt een CG-geanimeerde serie die vooral gericht is op de jongere fans. Maar wel even een element bevat waar oudgediende fans heel blij mee zullen zijn.

In de serie keert actrice Kate Mulgrew namelijk voor het eerst in twintig jaar terug als Captain Kathryn Janeway. En in de trailer die deze week werd vrijgegeven in het kader van de Comic-Con@Home, kregen we precies op die terugkeer een blik.

De eerste beelden
De eerste beelden werden als onderdeel van het panel onthuld. Daar waren ook makers en bedenkers Kevin en Dan Hageman aanwezig om wat te vertellen over de nieuwe serie.

Hieronder kan je de trailer bekijken:



Star Trek: Prodigy volgt een groepje tieners die een gedumpt Starfleet-schip ontdekken. Ze gebruiken het om op avontuur te gaan, zoekende naar zingeving en redding. Ze hebben dus niets te maken met Starfleet, maar leren er wel over dankzij de aanwezigheid van een Janeway-hologram op het schip.

De serie is later dit jaar, in de herfst, te zien. Het eerste seizoen telt tien afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-schurk verbindt 'Spider-Man 3' aan 'Hawkeye'
Series / Nieuws

'Daredevil'-schurk verbindt 'Spider-Man 3' aan 'Hawkeye'

Vincent D'Onofrio ook in Marvel-serie na mogelijk aandeel in Spider-Man: No Way Home.

Mogelijk keert acteur Vincent D'Onofrio terug als Wilson Fisk / Kingpin in de film Spider-Man: No Way Home, maar nu is er ook het gerucht dat hij de rol speelt in de Disney+ serie Hawkeye die later dit jaar nog op de streamingdienst moet verschijnen.

D'Onofrio speelde de rol van Kingpin overtuigend in de Netflix / Marvel-serie Daredevil, en wel in 27 afleveringen. Op Reddit zijn er geruchten verschenen dat de acteur de rol vaker dan één keer zal herhalen in het Marvel Cinematic Universe.

Kingpin in Marvel-serie Hawkeye?
In Spider-Man: No Way Home zou Matt Murdock, gespeeld door Charlie Cox, ook terugkeren. Cox zou dan weer mogelijk te zien zijn in de Disney+ serie She-Hulk. Fisk zou in de vijfde en zesde aflevering van Hawkeye te zien zijn.

Hawkeye zou een grotere connectie krijgen met Spider-Man: No Way Home dan tot op heden werd verwacht. De film en de serie verschijnen rond dezelfde periode, naar verwachting in december 2021.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Shield' maakt 'The Night Agent' voor Netflix
Series / Nieuws

Maker 'The Shield' maakt 'The Night Agent' voor Netflix

De tiendelige miniserie wordt geregisseerd door Seth Gordon (For All Mankind).

Volgens Deadline werkt The Shield-bedenker Shawn Ryan aan een nieuw project voor Netflix. Het gaat om een verfilming van Matthew Quirks boek The Night Agent.

Ryan zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent van de tien-delige politieke thriller-serie. De eerste aflevering wordt geregisseerd door Seth Gordon (For All Mankind).

Een vergaand complot
The Night Agent wordt omschreven als een intelligente, door personages aangedreven actie-thriller over een beginnende FBI-agent die in de kelder van het Witte Huis werkt. Hij zit achter een telefoon die eigenlijk nooit overgaat, tot dit op een avond opeens wél gebeurt... De gebeurtenis leidt tot de ontrafeling van een complot die helemaal tot het Oval Office leidt.

Shawn Ryan noemde het boek vorig jaar nog als een van zijn favoriete boeken van het jaar. Hij schreef de pilot-aflevering eigenlijk voor Sony Pictures TV, maar uiteindelijk belandde het project bij Netflix.

Het is nog onduidelijk wanneer we The Night Agent precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische Superman-serie mét Michael B. Jordan in de hoofdrol op komst!
Series / Nieuws

Epische Superman-serie mét Michael B. Jordan in de hoofdrol op komst!

Acteur Michael B. Jordan ontwikkelt op dit moment een serie rond Superman voor HBO Max.

Terwijl Ta-Nehisi Coates aan een Superman-film schrijft voor Warner Bros. horen we tegelijk het verhaal dat acteur Michael B. Jordan z'n eigen project in de maak heeft. Dat ontwikkelt hij voor HBO Max, waar een serie gemaakt wordt rond Val-Zod.

Dat meldt de site Collider. "Bronnen hebben ons laten weten dat het project draait om Val-Zod en geschreven wordt als een miniserie voor HBO Max."

De hoofdrol spelen
Jordan produceert het Superman-project voor HBO Max via zijn bedrijf Outlier Society. Waar de film van Ta-Nehisi Coates en J.J. Abrams een zwarte Kal-El in het verleden volgt, wordt dit een meer low-budget project waarin de spotlight op Val-Zod staat.

Welke schrijver precies voor het project zorgt is niet bekend. Wel weten we dat Jordan mogelijk de hoofdrol zou willen spelen in de serie. Hij zou ook bewust niet gekozen hebben voor een serie of project rond Kal-El.

De acteur gelooft volgens de bronnen van de site Collider dat Warner Bros. en DC nogal toondoof zijn omdat ze "een wit personage een ander ras willen geven en daarmee ook zwarte personages die al in het DC-universum bestaan onder de Superman-banner, Calvin Ellis en Val-Zod, uitwissen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we wanneer 'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' te zien is op Amazon Prime Video
Series / Nieuws

Eindelijk weten we wanneer 'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' te zien is op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video zet de komende jaren flink in op fantasy, met o.a. The Wheel of Time!

We wisten al dat Amazon Prime Video dit jaar nog wilde komen met The Wheel of Time. En nu weten we wanneer: de serie gaat in november van start.

Dat heeft Amazon bekendgemaakt na zijn Comic-Con @ Home-panel van deze middag. Direct daarna gaf men een poster vrij, waar op staat dat de serie in de loop van november te zien zal zijn. Een precieze datum is er helaas nog niet.

Epische serie
De epische serie is nu al bezig met de opnames, wat laat zien dat Amazon er alle vertrouwen in heeft dat 't een hit kan worden.

Gek is dat niet gezien de populariteit van het bronmateriaal, dat van de hand van Robert Jordan en (na zijn dood) Brandon Sanderson komt. De serie speelt zich af in een epische wereld waarin magie bestaat en alleen bepaalde vrouwen het mogen gebruiken.

In de serie volgen we Moiraine, lid van een ongelofelijk machtige organisatie waar alleen vrouwen lid van zijn, de Aes Sedai genaamd, terwijl zij aankomt in het kleine dorpje Two Rivers. Vanaf daar vertrekt ze op een gevaarlijke reis met vijf jonge mannen en vrouwen, van wie er eentje de Dragon Reborn zal zijn. Die redt de mensheid, of zal haar vernietigen.

Dat belooft wat voor de serie. Hieronder de poster:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' heeft gelukkig weer goed nieuws voor je
Series / Nieuws

'House of the Dragon' heeft gelukkig weer goed nieuws voor je

De serie House of the Dragon gaat weer door met z'n opnames na een korte stillegging.

Na een vertraging van twee dagen zijn de opnames van House of the Dragon weer van start gegaan. De opnames vinden plaats in het Verenigd Koninkrijk en verhuizen op een later moment naar Spanje en naar de Verenigde Staten.

De serie kwam maandag stil te liggen, nadat ook een hele rits andere series stilgelegd werd wegens coronabesmettingen op de set. Deze spin-off is gebaseerd op het boek Fire and Blood van George R.R. Martin en kijkt naar de geschiedenis van House Targaryen.

Tijdelijk stilgelegd
Maandag kwamen de opnames stil te liggen, nadat een lid van het productieteam positief getest werd op het coronavirus. In overeenstemming met de strikte coronarichtlijnen in de filmindustrie, werden de opnames vervolgens stilgelegd.

Dat kwam omdat het crewlid zichzelf moest isoleren, evenals mensen met wie hij of zij in nauw contact is geweest. Hoe dan ook zijn de opnames nu weer van start, maar dat wil niet zeggen dat die niet op een zeker moment wederom stil zouden kunnen komen te liggen.

HBO mikt op een release in het volgende jaar van de serie. Wanneer precies is niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video maakt van augustus een goede seriemaand
Series / Featured

Amazon Prime Video maakt van augustus een goede seriemaand

Er komen heel wat nieuwe series op Amazon Prime Video te staan de komende maand.

Amazon Prime Video blikt alvast vooruit op de maand augustus. We zetten vandaag zoals je van ons gewend bent, alle nieuwe series van de streamingdienst op een rij.

Cruel Summer (seizoen 1), vanaf 6 augustus: Cruel Summer is een onconventionele serie die zich afspeelt gedurende drie zomers in de jaren '90, wanneer een mooie en populaire tiener vermist raakt, en een schijnbaar ongerelateerd meisje transformeert van een lief en onhandig buitenbeentje tot het populairste meisje van de stad, om uiteindelijk de meest verachte persoon van Amerika te worden. Elke aflevering wordt verteld vanuit wisselende POV's.

Modern Love (seizoen 2), vanaf 13 augustus: Een oude vlam wordt opnieuw aangewakkerd. Een test van vrienden vs. geliefden. Een nachtmeisje en haar dagjongen. Een romance met de ex van een ex. Een one night stand. Een onmogelijke belofte. Een geest van een verloren geliefde. Een verkenning van seksualiteit. Het achtdelige tweede seizoen van de populaire serie Modern Love brengt een verzameling verhalen over relaties, connecties, verraad en onthullingen, tot leven. Elke aflevering laat de liefde zien in al zijn gecompliceerde en mooie vormen, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen uit de geliefde New York Times-column: Modern Love.

Star Trek Lower Decks (seizoen 2), vanaf 13 augustus: Deze komische animatieserie van een half uur richt de schijnwerpers op de ondersteuningscrew die in 2380 dient op een van de minst belangrijke schepen van Starfleet: de USS Cerritos. De vaandrigs Mariner, Boimler, Rutherford en Tendi moeten hun verplichtingen en hun sociale leven zien bij te houden, terwijl het...

Nine Perfect Strangers (seizoen 1), vanaf 20 augustus: Gefilmd op locatie in Australië, speelt het drama zich af in een boutique health-and-wellness resort dat genezing en transformatie belooft. Negen gestreste stadsbewoners proberen op weg te gaan naar een betere manier van leven. De directrice van het resort, Masha (Kidman), waakt over hen tijdens deze tiendaagse retraite, een vrouw met een missie om hun vermoeide geesten en lichamen nieuw leven in te blazen. Deze negen vreemdelingen hebben echter geen idee wat hen te wachten staat.

Kevin Can F**K Himself (seizoen 1), vanaf 27 augustus: Kevin Can F**K Himself volgt het verhaal van Allison McRoberts (Murphy), een vrouw waarvan we allemaal opgroeiden in de veronderstelling dat we haar kenden: het prototype van de Sitcom Wife. Ze is mooi en kan tegen een grapje, zelfs als het tegen haar gericht is, en ze is getrouwd met een man die een huwelijks loterij gewonnen moet hebben. We volgen haar terwijl ze eindelijk wakker wordt en in opstand komt tegen de onrechtvaardigheden in haar leven. Kevin Can F**K Himself breekt met conventies en mengt multi-camera komedie met single-camera realisme om ons de vraag te laten stellen, wie en wat hebben we al die jaren uitgelachen?

Borat Specials, vanaf 27 augustus: Amazon Prime Video komt met twee speciale nieuwe afleveringen rond Borat. We zien hem op bezoek bij een stel complotdenkers, waar hij zelfs blijft slapen. En dan is er nog een speciale aflevering waarin we beelden van achter de schermen zien.

Fernando (seizoen 2), vanaf 27 augustus: Het team van 'Fernando' heeft het voorrecht om getuige te zijn van het meest buitengewone stadium in de carrière van de coureur uit Asturië. In 2019 en begin 2020 heeft Fernando Alonso zich als doel gesteld om in de meest legendarische races ter wereld te rijden. Het eerste doel is de Triple Crown. Er is maar één coureur die dat is gelukt: Graham Hill in 1972.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde maar liefst 6 series nieuw toe deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde maar liefst 6 series nieuw toe deze week

Het was een bijzonder drukke week op Disney+ met zes nieuwe series.

Deze week voegde Disney+ een hele rits nieuwe series toe. Zes waren het er om precies te zijn, waaronder twee met een nieuwe aflevering. We duiken erin!

Monsters at Work (S01E05): Tylor schrijft MECOT in voor het bowlingteam van Mike, maar ontdekt dat ze heel slecht zijn.

Turner & Hooch: Elke woensdag zien we een nieuwe aflevering. Een US Marshal erft een grote en onhandelbare hond en realiseert zich al snel dat hij hiermee mogelijk de partner krijgt die hij al jaren zocht.

Behind the Attraction: Disney Parken gooien hun deuren open en laten zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat.

Meet Spidey and his Amazing Friends: Deze Marvel-shorts zijn speciaal voor de jongsten gemaakt en kijken naar Spider-Man en zijn vriendjes.

[b]Deadly Instincts seizoen 1: Elke aflevering kijkt naar de vele prachtige dieren op Aarde, maar ook hun pittige levensstijl.

Snowfall seizoen 1-4: 1983, Los Angeles. De stad heeft te maken met de eerste crack-epidemie. Een drugshandelaar, worstelaar en CIA-agent kruisen elkaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke gevolgen heeft het stilleggen van de opnames van 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Welke gevolgen heeft het stilleggen van de opnames van 'House of the Dragon'?

Is de serie House of the Dragon vertraagd door het stilleggen van de opnames?

aEerder deze week kwamen de opnames van House of the Dragon stil te liggen. De reden? Een positieve coronatest. Een van de crewleden bleek besmet met het virus, en het crewlid en alle personen met wie deze persoon in contact was geweest, moest in quarantaine.

Daardoor was HBO gedwongen om de opnames stil te leggen. Dat was de eerste keer na drie maanden aan een stuk door opnames gehad te hebben. Gelukkig meldt Entertainment Weekly nu dat de serie weer 'up and running' is en de opnames door kunnen.

Wat is de impact?
Heeft het stilleggen van de opnames daarmee impact? Nee, waarschijnlijk niet. Wel kan het betekenen dat HBO strengere maatregelen wil treffen op de set, om te voorkomen dat er iemand besmet wordt en ziek wordt, die cruciaal voor de productie is.

De kans is dus aanwezig dat HBO er uiteindelijk voor kiest nieuwe maatregelen te nemen die er wel toe leiden dat de opnames vertraagd raken.

Zoiets gebeurde ook met de film The Batman, waarbij hoofdpersoon Robert Pattinson het virus kreeg. Daardoor moest Warner Bros. (toevallig de eigenaar van HBO) de opnames van die film langere tijd stilleggen en de release uitstellen.

Dit zal nu niet gebeuren met House of the Dragon, maar duidelijk is dat de productie hier niet volledig zeker van is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'The Flash' dan toch stoppen na acht seizoenen?
Series / Nieuws

Gaat 'The Flash' dan toch stoppen na acht seizoenen?

Het gerucht gaat dat The Flash gaat stoppen, maar klopt dat wel?

The Flash is pas net klaar met zijn zevende seizoen. En we hebben al een beetje een tease gekregen voor wat ons met de achtste reeks te wachten krijgt.

Dankzij het achtste seizoen breekt de serie een record in het Arrowverse, met het meeste aantal afleveringen. En als de serie nog langer door gaat, vestigt deze ook een record wat het aantal seizoenen betreft.

Het einde?
Het zevende seizoen leek met zijn finale voorzichtig een einde op te zetten. Maar wat uitvoerend producent Eric Wallace betreft, is dat zeker niet het geval. Hij denkt dat de serie voorlopig nog door kan gaan.

Wallace vertelde tijdens een interview met de site Deadline dat er nog genoeg verhaal is om "in elk geval een aantal seizoenen" door te gaan. Vanuit de schrijversruimte komen er elk jaar zelfs meer verhalen opgeborreld dan men kan vertellen in één seizoen.

"Voor mijn gevoel kan deze serie gemakkelijk nog een aantal seizoenen door, en misschien wel langer. Want elk seizoen heb ik het gevoel dat we als schrijvers moeten beslissen welke van alle geweldige verhalen we willen vertellen, tegenover het aantal afleveringen dat we hebben om ze te vertellen."

Tegelijk is het gevoel natuurlijk ook dat het publiek uiteindelijk "zorgt dat we dit kunnen blijven maken." Of en wanneer de serie stopt, hangt van hen af.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans slachten 'Masters of the Universe: Revelation' van Netflix af
Series / Nieuws

Fans slachten 'Masters of the Universe: Revelation' van Netflix af

De nieuwe animatieserie rond He-Man zowel ijzersterk als slecht ontvangen.

Gisteren is op Netflix de animatieserie Masters of the Universe: Revelation verschenen. Deze werd bedacht door Kevin Smith en geproduceerd door Powerhouse Animation Studios. De ontvangst blijkt bijzonder wisselend.

De critici waren voorafgaand aan de release bijzonder positief. Revelation staat op Rotten Tomatoes namelijk op een uitstekende 94% na 34 recensies.

"Gewapend met een ongelooflijke stemmencast, gaat Revelation slim om met het behoud van de eigenzinnige charmes van het origineel om een show te lanceren die zowel fans als nieuwkomers zal vermaken," luidt de Critics Consensus.

Ontvangst onder fans dramatisch
Op Rotten Tomatoes wordt ook een publiekscore bijgehouden. En die score komt uit op slechts 27% en dat is uiteraard flink afwijkend met de ontvangst onder de critici. De fans verwijten de makers vooral dat er wordt afgeweken van het bronmateriaal.

Er wordt door de fans zelfs een vergelijking getrokken met de wijze waarop Disney en regisseur Ryan Johnson de Star Wars-franchise te kort zou hebben gedaan met de vervolgtrilogie.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen

Opvallende series op Netflix die je eigenlijk gezien zou moeten hebben.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

Vikings | Bing nu! | 6 seizoenen

Dit harde drama volgt de avonturen van de Vikingheld Ragnar Lothbrok, die het rijk van de Noormannen uitbreidt door zich te meten met een ongeschikte leider zonder visie. Je ziet onder meer Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Jessalyn Gilsig, George Blagden en Gabriel Byrne.



Van Helsing | Bing nu! | 5 seizoenen

Na een driejarige coma ontwaakt Vanessa in een wereld geteisterd door vampiers. Samen met een bont gezelschap van overlevenden gaat ze het overlevingsgevecht aan. Met rollen voor onder meer Kelly Overton, Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl, Paul Johansson, Rukiya Bernard en Vincent Gale.



Sex/Life | Bing nu! | 1 seizoen

Het wilde seksuele verleden van een vrouw botst met het heden, waarin ze een getrouwde moeder is, als de bad boy-ex over wie ze nog fantaseert, terugkeert in haar leven. Met rollen voor onder meer Sarah Shahi, Mike Vogel, Adam Demos en Margaret Odette.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'Star Trek: Picard' nog veel meer seizoenen?
Series / Nieuws

Krijgt 'Star Trek: Picard' nog veel meer seizoenen?

De serie Star Trek: Picard zou zomaar nog drie seizoenen kunnen krijgen.

Op dit moment is men druk bezig met de productie van het tweede seizoen van Star Trek: Picard. De volgende rits afleveringen komt er snel aan. We kregen zelfs al een teaser trailer die laat zien dat Patrick Stewart's Jean-Luc het opneemt tegen zijn oudste 'tegenstander': Q van John de Lancie.

De serie zou ook meteen al een derde seizoen krijgen en oorspronkelijk was het de bedoeling dat de serie dat seizoen tegelijk met z'n tweede op zou nemen. Dat kon uiteindelijk niet door de coronapandemie. Maar nu is er nog mooier nieuws.

Vierde seizoen
De site Giant Freakin Robot stelt namelijk op basis van anonieme bronnen binnen Paramount+ (de streamingdienst waar de serie oorspronkelijk voor gemaakt wordt, al kan je 'm hier in Nederland zien op Amazon Prime Video) dat er ook een vierde seizoen komt.

Volgens de site wordt er druk gewerkt aan dat vierde seizoen, dat ook niet eens het laatste zou worden. Het zou daarmee ook goed kunnen dat de serie zelfs nog langer door gaat, mits de kijkcijfers goed blijven.

Er is nog geen synopsis van het tweede seizoen. Wel weten we dat er tien afleveringen komen en dat het seizoen begin 2022 te zien moet zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'The Witcher'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'The Witcher'

De opnames van The Witcher-prequel Blood Origin gaan bijna beginnen!

Er is heel wat om naar uit te kijken als het op de The Witcher-franchise aankomt. Niet alleen krijgt die serie een tweede seizoen van Netflix, ook brengt augustus een anime-film en krijgen we hopelijk volgend jaar een prequelserie: The Witcher: Blood Origin.

Redanian Intelligence, de fansite die vaak betrouwbare bronnen binnen de producties gerelateerd aan de franchise heeft, stelt dat de opnames bijna beginnen.

Opnames beginnen
De verwachting is dat de opnames een dezer weken beginnen. De bedoeling zou zijn om de eerste afleveringen in IJsland op te nemen.

Blood Origin wordt een zesdelige serie die zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de hoofdserie en lang voordat Henry Cavill's Geralt of Rivia monsterjager werd. We weten dat de serie zich 1.200 jaar voor die tijd afspeelt. Verder is Declan de Barra showrunner en krijgt hij hulp van Lauren Schmidt Hissrich als uitvoerend producent en bedenker Andrzej Sapkowski als creatief consultant.

De serie is al druk bezig met het hercasten van Jodie Turner-Smith, die de rol van Eile zou spelen. Maar doordat de productie van datum verwisselde, moest zij verstek laten gaan. Nu wordt de hoofdrol gespeeld door Sophia Brown.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komen er nog wel 'The Walking Dead'-films?
Series / Nieuws

Komen er nog wel 'The Walking Dead'-films?

Er waren ons drie films rond Rick Grimes beloofd, komen die er wel?

De vooralsnog titelloze The Walking Dead-film met Andrew Lincoln weer in de rol van Rick Grimes, is nog altijd in de maak. Dat stelt veteraan Greg Nicotero van de franchise.

De spin-off werd al in november 2018 aangekondigd door franchisebaas Scott Gimple, en in 2019 kregen we een korte teaser te zien. Die beloofde een terugkeer van Grimes in de bioscoop en niet op AMC. Maar we horen nog altijd weinig over de films, tot nu dan. Nicotero, die de make-up effecten doet voor de franchise, zegt dat de films nog altijd in de maak zijn en iedereen z'n uiterst best doet om ervoor te zorgen dat ze perfect worden.

Nog altijd komende
"Ik wilde dat ik het zou weten en ik zou willen dat ik er iets over kon zeggen," aldus Nicotero.

"Ik heb de laatste paar maanden verschillende versies van de scenario's gelezen. Ze doen echt hun uiterst best om ervoor te zorgen dat het goed wordt."

"Ik weet het tegelijk niet. In mijn hoofd denk ik alleen maar: 'Okay, dus The Walking Dead rondt af met seizoen 11. Maar ze hebben het nu over allemaal spin-offs en films en allemaal andere dingen. Iedereen vraagt steeds: 'Wanneer heb je het gevoel dat je klaar bent?'"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom krijgt 'Game of Thrones' geen vervolg en alleen prequels?
Series / Featured

Waarom krijgt 'Game of Thrones' geen vervolg en alleen prequels?

HBO heeft om de een of andere reden besloten enkel te kiezen voor prequels.

HBO werkt aan meerdere spin-offs van Game of Thrones. Maar het zijn allemaal prequels en er zit geen enkel vervolg tussen. Waarom eigenlijk?

Hoewel Game of Thrones eindigde met een definitief einde, bleek HBO vrij snel plannen te hebben voor meer verhalen die zich afspelen in Westeros en het land daar voorbij. Echter zijn dat allemaal prequels en zit er geen vervolg tussen.

Meerdere series
Een van de nieuwe series in de maak heet House of the Dragon. Daarvan wordt op dit moment het eerste seizoen opgenomen. Verder werkt HBO onder meer aan een animatieserie die draait om het keizerrijk Yi Ti en krijgen we een verfilming van de boeken rond Dunk en Egg.

HBO gooit nu een breed net uit in de franchise. Dat betekent dat men ook snel nee zegt tegen series. Zo werkte men aan The Long Night en Flea Bottom, maar beide verhalen werden uiteindelijk niet tot een serie gemaakt. Hoewel The Long Night trouwens wel een pilot kreeg.

Wat het feit dat er voor een prequel wordt gekozen en geen vervolg betreft, lijkt dat niet heel gek. Game of Thrones eindigde immers heel erg definitief. Het Rijk bleek relatief veilig onder de heerschappij van King Bran. En alle hoofdpersonen hadden een vrij definitief einde.

Gek is het dus niet dat HBO ervoor gekozen heeft geen vervolg te maken en in plaats daarvan zich te richten op prequels. De eerste daarvan is in 2022 te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chilling Adventures of Sabrina' van Netflix had bijna een controversieel einde
Series / Nieuws

'Chilling Adventures of Sabrina' van Netflix had bijna een controversieel einde

De serie Chilling Adventures of Sabrina van Netflix deed het bijna heel anders aan het einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Chilling Adventures of Sabrina had oorspronkelijk een heel andere finale voor het vierde seizoen gepland. Eentje die waarschijnlijk nog minder lekker bij de fans was gevallen.

Netflix gunde de serie vier delen verspreid over twee seizoenen. Centraal staat Sabrina Spellman, een jonge vrouw die moet balanceren tussen haar leven als heks en als mens. Makkelijk is dat niet, want ze moet continu haar magie gebruiken om het stadje Greendale waar ze zo van houdt veilig te houden.

Pijnlijk einde
De serie van maker Roberto Aguirre-Sacasa kwam al na twee seizoenen - verdeeld over vier delen - tot een einde. In de laatste aflevering, Chapter Thirty-Six: At the Mountains of Madness, kwam Sabrina om het leven nadat ze haar bloed offerde om een portaal naar de Void te openen. In het leven na de dood bleek dat Nick zichzelf verdronken had om bij haar te kunnen zijn.

Tegenover Deadline vertelde Aguirre-Sacasa dat Netflix hem gevraagd had een scène te verwijderen die een vijfde seizoen geteased zou hebben.

"Een ding dat Netflix mij vroeg om te doen - wat ik met alle plezier deed - was een scène verwijderen uit de laatste aflevering, nadat we wisten dat de serie zou eindigen. Ze wilden fans niet de valse hoop geven dat het verhaal verder zou gaan," aldus Aguirre-Sacasa.

De serie zou eindigen met een moment waarin we Aunt Zelda zouden zien met Baron Samedi. Ze zou hem vragen Sabrina terug tot leven te brengen. "Dus de cliffhanger was dat Sabrina's familie haar probeerde terug te halen uit het hiernamaals."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke over de angstaanjagende geheimhouding van Marvel Studios
Series / Nieuws

Emilia Clarke over de angstaanjagende geheimhouding van Marvel Studios

Actrice Emilia Clarke lijkt niet helemaal te kunnen wennen aan Secret Invasion.

Actrice Emilia Clarke voegt zich met de serie Secret Invasion officieel bij het Marvel Cinematic Universe. Ze vertelde tijdens een nieuw interview hoe ontzettend serieus het team van Marvel Studios is als het aankomt op de geheimhouding rond haar rol.

De serie Secret Invasion is gebaseerd op de gelijknamige comic. We zien een tijd waarin de Skrulls zo'n beetje elk aspect van de menselijke beschaving geïnfiltreerd hebben. Clarke voegt zich bij Samuel L. Jackson, die te zien is als Nick Fury en Ben Mendelsohn, die terugkeert als Talos. En natuurlijk is de geheimhouding groot.

Sterke geheimhouding
Afgelopen woensdag sprak Clarke over haar rol in Secret Invasion, wat ze deed toen ze te gast was bij Jimmy Fallon. Ze mocht eigenlijk geen detail rond de serie onthullen.

"Ik ben nu al bang. De eerste mensen met wie ik bij Marvel sprak, waren hun beveiligingsteam en ik ben er intussen van overtuigd dat er een man buiten mijn huis staat. Er staat daar al enorm lang een auto geplaatst en ik zweer je: hij is undercover," aldus Clarke.

Natuurlijk is ze niet helemaal serieus, maar de actrice zei wel dat Marvel Studios veel meer aan geheimhouding doet dan bijvoorbeeld HBO bij Game of Thrones.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' bracht bijna dit personage terug
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' bracht bijna dit personage terug

In de serie Star Trek: Picard keerde bijna een personage uit Star Trek: Voyager terug.

Acteur Robert Duncan McNeill blijkt bijna een rol te hebben gehad in de serie Star Trek: Picard. Hij speelde tussen 1995 en 2001 het personage Tom Paris in Star Trek: Voyager.

In die serie was Tom Paris de voornaamste piloot van de USS Voyager en hielp hij waar nodig het medisch hologram dat verantwoordelijk was voor het verzorgen van mensen in de problemen. Uiteindelijk trouwde hij met B'Elanna Torres, half-Klingon en hoofdtechnicus van het schip.

Rol in Star Trek: Picard
De serie Picard ging in 2020 van start op CBS All Access en speelt zich af na de gebeurtenissen in de serie Star Trek: The Next Generation en de film Star Trek: Nemesis uit 2002. Centraal staat Jean-Luc Picard in de volgende fase van zijn reis. In de serie zien we ook Jeri Ryan terugkeren als Seven of Nine uit Star Trek: Voyager.

Tijdens de podcast Primitive Culture vertelde McNeill dat ook hij bijna te zien was in de serie. Helaas liep hij vast met zijn planning en kon hij daarom niet terugkeren, ook al zou hij graag willen.

"Ik had het met [showrunner] Terry Matalas over het tweede seizoen van Picard. We hebben recent nog een paar gesprekken gehad en dat was geweldig. En Terry vroeg mij zowel om terug te keren als acteur en Tom Paris, of als regisseur. Maar het komt tot nu toe neer op mijn agenda, dus ik zou graag willen," vertelde hij. "Ze vroegen mij om als acteur terug te keren in het eerste seizoen, maar ik kon niet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.