search
Welke gevolgen heeft het stilleggen van de opnames van 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Welke gevolgen heeft het stilleggen van de opnames van 'House of the Dragon'?

Is de serie House of the Dragon vertraagd door het stilleggen van de opnames?

aEerder deze week kwamen de opnames van House of the Dragon stil te liggen. De reden? Een positieve coronatest. Een van de crewleden bleek besmet met het virus, en het crewlid en alle personen met wie deze persoon in contact was geweest, moest in quarantaine.


Daardoor was HBO gedwongen om de opnames stil te leggen. Dat was de eerste keer na drie maanden aan een stuk door opnames gehad te hebben. Gelukkig meldt Entertainment Weekly nu dat de serie weer 'up and running' is en de opnames door kunnen.

Wat is de impact?
Heeft het stilleggen van de opnames daarmee impact? Nee, waarschijnlijk niet. Wel kan het betekenen dat HBO strengere maatregelen wil treffen op de set, om te voorkomen dat er iemand besmet wordt en ziek wordt, die cruciaal voor de productie is.

De kans is dus aanwezig dat HBO er uiteindelijk voor kiest nieuwe maatregelen te nemen die er wel toe leiden dat de opnames vertraagd raken.

Zoiets gebeurde ook met de film The Batman, waarbij hoofdpersoon Robert Pattinson het virus kreeg. Daardoor moest Warner Bros. (toevallig de eigenaar van HBO) de opnames van die film langere tijd stilleggen en de release uitstellen.

Dit zal nu niet gebeuren met House of the Dragon, maar duidelijk is dat de productie hier niet volledig zeker van is.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen