Tv-serie op Dvd: Arrow (seizoen 2)

Tv-serie op Dvd: Arrow (seizoen 2)

Oliver Queen heeft zich gevestigd en we krijgen waarschijnlijk nog veel meer van hem en zijn vrienden te zien.

Bram de Groot, 21 december 2014 om 13:00

Bedenkers: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg | Cast: Stephen Amell (Oliver Queen / Arrow), Katie Cassidy (Laurel Lance), Willa Holland (Thea Queen), Susanna Thompson (Moira Queen), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), e.a. | Uitzending serie: 2012 - Heden | Tv-zenders: The CW | Veronica
Ondanks dat de Superman-serie Smallville (2001-2011) al een behoorlijk succes was, lijkt Arrow de aftrap te hebben gegeven aan een enorme reeks nieuwe en meer duistere superhelden tv-series. Het eerste seizoen werd verhoudingsgewijs nog wat mild ontvangen, maar sinds het tweede seizoen lijkt Arrow genesteld. Met The Flash heeft de serie zelfs al een spin-off gekregen, die zich in dezelfde wereld als Arrow afspeelt. Ook was het voor vele andere zenders het bewijs om eigen superheldenshows te lanceren.

Het tweede seizoen van Arrow (IMDb = 82%, Metacritic = 8,6) startte oktober 2013 en eindigde in mei 2014. Met wederom 23 afleveringen waren de kijkcijfers vergelijkbaar, al daalden deze wel enigszins richting het einde van het seizoen. Ook de critici zijn meer dan tevreden over de voortgang van de serie en vooral de meer volwassen benadering wordt gewaardeerd. In Nederland zendt Veronica de serie uit en onlangs verscheen het tweede seizoen op Dvd en Blu-Ray.

Seizoen 2
Oliver Queens keert terug om zijn moeder, zijn zus en het bedrijf dat onder vuur ligt te beschermen – maar ontdekt dat zijn medestanders en vijanden van kant zijn gewisseld. De wurggreep die het kwaad heeft op alles wat hem lief is, heeft iets te maken met zijn noodlottige schipbreuk.


Blu-Ray: Arrow - Seizoen 2 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 23 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Bonus Recap Year One | From Vigilante to Hero | How Did They Do That? The Visual Effects of Arrow | Wirework: The Impossible Moves of Arrow | Arrow 2013 Comic-Con Panel | Gag Reel | Deleted Scenes | EAN: 5051888169674 | Release: december 2014 | Met dank aan: Warner Home Video

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het tweede seizoen van Arrow zitten verpakt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een stevige en vergelijkbare sleeve. In de hoes staat duidelijk aangegeven op welke schijven welke afleveringen - met titel - staan. Ook de locatie van de extra's wordt aangegeven. De schijven zijn een stuk minder duidelijk en geven alleen aan welke disc het is.

De beeldkwaliteit stemt tevreden met nette kleuren en een prima Standard Definition scherpte. Het beeld voelt uiteraard niet zo strak aan als een High Def uitgave, wat zich bijvoorbeeld uit in een aanwezige grain, vooral tijdens de meer donkere scènes. Zwartwaarden zijn verder netjes en de Dolby Digital surround track is aanwezig tijdens de meer stevige scènes. Al met al een prima Dvd uitgave op dit punt. Beter beeld is ongetwijfeld terug te vinden op de eveneens verkrijgbare Blu-Ray uitgave.

Uitgebreide extra's
De eerste schijf start met 'Year one', een terugblik op het debuutseizoen en deze duurt maar liefst veertig minuten. Over de vijf schijven zijn bij flink wat afleveringen verwijderde scènes te bekijken. Deze zijn vooral voor diegenen die nog geen genoeg hebben aan de circa duizend minuten aan gebruikte beelden in het tweede seizoen.

De voornaamste extra's zijn terug te vinden op de vijfde schijf. De meest uitgebreide extra is 'From vigilante to hero'. In bijna 25 minuten wordt er ingezoomd op het personage Oliver Queen a.k.a. Arrow. De duistere superheld wordt uiteengezet met toelichtingen van verschillende producenten, terugblikken op het eerste seizoen en beelden van het tweede seizoen. Vooral interessant als je weinig van de serie af weet.

In 'How did they do that? The visual effects of Arrow' worden de visuele effecten bekeken die uiteraard niet zijn gemaakt met grote Hollywood budgetten. Aanvullend is er 'Wirework: The impossible moves of Arrow' waarin wordt gekeken naar de stunt- en vliegwerk. Als laatste kun je kijken naar de Comic-Con bijeenkomst in 2013.

Derde seizoen al halverwege
De liefhebber van de serie weet dat het derde seizoen ondertussen bijna halverwege is. De serie wordt wel voorbijgestreefd door de spin-off The Flash, die ruimschoots meer kijkers trekt. Uiteraard probeert The CW beide series in de lucht te houden door de series aan elkaar te verbinden en zelfs gastoptredens te geven aan de helden in elkaars series. Een vierde seizoen van Arrow lijkt niet meer dan logisch.

Hieronder een uitgebreide preview van het derde seizoen. Vanaf 17 januari start dit nieuwe seizoen op Veronica.


Lees meer over: dvd, review, recensie, arrow, Oliver Queen, the cw, superhelden, serie, tv, the flash, Stephen Amell, visual effects, Wirework, From vigilante to hero

Informatie over de serie: Arrow

Populair nieuws