Forse kritiek op 'Doctor Who' en de BBC

Forse kritiek op 'Doctor Who' en de BBC

Een van de voormalig hoofdrolspelers, Peter Capaldi, is absoluut niet te spreken over de BBC.

Door onze nieuwsredactie, 30 juli 2021 06:40

Voormalig Doctor Who-ster Peter Capaldi (die de twaalfde Doctor speelde), heeft forse kritiek geuit op de BBC over de langlopende sci-fi serie.
Na het vertrek van Matt Smith's Eleventh Doctor in de aflevering The Time of the Doctor, nam Peter Capaldi de rol van hem over. Hij speelde de rol van seizoen 8 tot en met seizoen 10, met aan het hoofd showrunner Steven Moffat en dezelfde crew die ook meewerkte in de tijd van Russell T. Davies. Toen Chibnall aan boord kwam, besloot de BBC pas het budget te verhogen.

Te laag budget
De afgelopen jaren is er zeer zelden geklaagd over het budget van de serie. Maar toen de voorgangers van Chibnall nog met de serie bezig waren, klaagde de crew vaak dat de serie niet serieus genoeg genomen werd door de BBC.

Capaldi vergeleek in een interview in het kader van blockbusterfilm The Suicide Squad de twee producties. En hij was duidelijk:

"Alles aan The Suicide Squad was groter. En zoals je weet, hadden we een geweldige cast. En er was meer geld. Doctor Who, nou ja, daarin hadden we niet genoeg geld. Alles in Doctor Who valt uit elkaar. Alle setstukken vallen uit elkaar en de kostuums moeten echt aan elkaar gehouden worden met ducttape en velcro en dat soort spul."

"Ik vind dat B-film gevoel, dat alles een beetje bij elkaar gehouden wordt, ergens wel fijn. Je weet dat er nooit genoeg geld is, maar de ideeën zijn wel speciaal. Daar hou ik wel van."
Bron: The Express

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Peter Capaldi

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws