5 dingen in de serie 'Loki' die echt nergens op slaan

Dit zijn de 5 domste dingen in 'Loki'

Niet alles wat je te zien krijgt in de serie Loki slaat echt ergens op.

Jim Pedd, 30 juli 2021 om 09:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Loki van Marvel Studios en Disney+ was vermoedelijk de beste serie die de twee tot nu toe gemaakt hadden. Maar er zitten ook dingen in de serie die helemaal nergens op slaan.
Marvel Studios lanceert met de serie het multiversum. Een knappe prestatie, want het was nogal wat om neer te zetten in een zes afleveringen tellende serie. Die trouwens we een tweede seizoen krijgt. Hoe dan ook gaan we vandaag in op alles wat nogal raar is aan de show. We zetten de vijf dingen op een rij die nergens op slaan.

1. Hoe zit het met de andere Variants?
Avengers: Endgame bleek vol Variants te zitten. Denk maar aan de 2014-versies van Thanos, Nebula en Gamora. Zij zouden gezien hun impact op de tijdlijn allemaal gewist moeten zijn door de TVA gezien hun impact op de Heilige Tijdlijn. Maar Judge Renslayer zegt ergens in de serie dat het de bedoeling was dat zij zouden bestaan. Maar waarom zou Gamora dan mogen bestaan? Dat gaat immers tegen de regels in.

2. Het grote plan van Kang
Alles tot het laatste gesprek was beschreven door Kang (okay, He Who Remains) en voorbestemd om te gebeuren. Kang bleek te hopen dat Loki en Sylvie hem zouden bevrijden, zodat hij iets anders kon gaan doen. Maar wat dan? Opmerkelijk genoeg leren we daar nooit iets over. Wat wilde Kang nou eigenlijk? En waarom zouden Loki en Sylvie de topkandidaten voor de rol als nieuwe bazen van de tijdlijn zijn? Wat verdienen ze ermee?

3. Loki's Variants
De serie laat zien dat er een heel groot aantal andere realiteiten is. Nergens leren we waarom de God of Mischief er zo'n beetje overal anders uitziet. Als er maar één versie van de Heilige Tijdlijn zou moeten bestaan, waarom kregen Loki's in andere tijdlijnen dan toch de tijd opdat een vrouwelijke versie de leeftijd kon bereiken van Sylvie? En hoe zit het met al die andere Varianten? Duidelijk is dat er dus meerdere tijdlijnen naast elkaar bestaan, die allemaal enige tijd mogen bestaan.

2. Hoe zit het met 2012?
Loki gebruikte de Tesseract om te ontsnappen aan de Avengers. De TVA kwam vervolgens langs om hem te wissen. Het gekke is dat we weten dat Cap de Infinity Stones allemaal moest terugbrengen naar hun eigen tijd. Maar de tijdlijn die in 2012 ontstond, kon niet hersteld worden want hij had geen Tesseract om terug te brengen. Dus hoe zit het dan daarmee?

1. De regels van de TVA
Laten we eerlijk zijn: de regels van de TVA lijken niet heel erg te kloppen. De TVA verwoest een tijdlijn zodra een afwijking gespot wordt. Maar waarom eigenlijk? Wat hopen ze daarmee te voorkomen? Natuurlijk lijken we wel een antwoord te hebben: allicht probeerden ze het ontstaan van nieuwe Kang-varianten te voorkomen!?
Lees meer over: Loki, Marvel Studios, Disney Plus

Populair nieuws