Waarom je de Marvel serie 'Loki' op Disney+ moet kijken

Waarom je de serie 'Loki' op Disney+ moet kijken

De verrassende cast, een charmante hoofdrolspeler en intrigerend verhaal maken 'Loki' een plezier om te kijken.

Emma Nota, 30 juli 2021 om 13:47

Loki is een van de meest succesvolle series te zien op Netflix. De charmante anti-held Loki is terug en raakt in zijn eigen serie verwikkeld in allerlei tijdlijnen. Loki maakt nieuwe vrienden, Mobius and Sylvie, gespeeld door Owen Wilson en Sophia Di Martino. Hij ontmoet ook andere Loki’s, gespeeld door Richard E. Grant, Jack Veal en Deobia Oparei. Seizoen 1 van Loki heeft 6 afleveringen.
Loki speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe (MCU) en vindt plaats na de gebeurtenissen van de film Avengers: Endgame. Hierin creëerde een alternatieve versie van Loki een nieuwe tijdlijn.Na het stelen van de Tesseract in Avengers: Endgame, wordt een alternatieve versie van Loki naar de mysterieuze Time Variance Authority (TVA) gebracht. Dit is een bureaucratische organisatie die buiten tijd en ruimte bestaat en de tijdlijn bewaakt.

Zij geven Loki een keuze: ophouden te bestaan omdat hij een "time variant" is, of helpen de tijdlijn te herstellen en een grotere dreiging te stoppen. Loki zoekt altijd een uitweg om te ontsnappen, dus hij gaat voor de uitdaging.


Acteurs
Tom Hiddleston is in Loki weer te zien als anti-held Loki. Andere belangrijke rollen zijn voor Gugu Mbatha-Raw (The Morning Show), Wunmi Mosaku (Lovecraft Country), Eugene Cordero (Star Trek: Lower Decks), Tara Strong (The Powerpuff Girls), Owen Wilson (Zoolander), Sophia Di Martino (Flowers) en Richard E. Grant (Withnail & I).Vervolg
Loki is op 9 juni 2021 in premiere gegaan op Netflix. Het eerste seizoen maakt deel uit van fase vier van de MCU. Deze nieuwe MCU-held ontving veel positieve recensies, onder andere voor de sterke personages, muziek en de special effecten. Een tweede seizoen is in ontwikkeling.

Wist je dat...
- Dit het allereerste Marvel project is waar een slechterik centraal staat.
General Mills en Marvel een speciale soort ontbijtgranen (Lucky Charms) hebben geproduceerd, "Loki Charms" geheten, ter promotie van de serie.

- Miss Minutes is gebaseerd op het animatie-karakter Mr DNA uit Jurassic Park (1993).

- Owen Wilson (Mobius) heeft expres geen comics gelezen, maar alles in het MCU door Hiddleston aan zich laten uitleggen.


Lees meer over: Loki, Disney, Tom Hiddleston, Owen Wilson

Populair nieuws