Waarom stopt 'Doctor Who'-actrice Jodie Whittaker?

Waarom stopt 'Doctor Who'-actrice Jodie Whittaker?

Al na drie seizoenen geeft Jodie Whittaker er de brui aan bij Doctor Who.

Jim Pedd, 31 juli 2021 om 11:37

Jodie Whittaker verlaat met het dertiende seizoen de serie Doctor Who. Dat doet ze na het dertiende seizoen en drie aankomende specials.
Maar waarom stapt ze eigenlijk op en verlaat ze de TARDIS? De actrice werd in 2017 in de rol gecast en nam het over van Peter Capaldi. Twee volledige seizoenen en drie specials duurde dat tot nu toe en we krijgen een flink korter derde seizoen en nog eens drie specials.

Waarom stoppen?
De actrice vertrekt samen met showrunner Chris Chibnall als ze klaar zijn met het dertiende seizoen en de drie specials. De serie Doctor Who heeft dus nog heel wat te doen in zijn laatste paar afleveringen: zo moet het verhaal van de Thirteenth afgerond worden en de nasleep van de Timeless Child-onthulling netjes tot een einde gebracht worden.

Tegelijk hoorden we al enige tijd dat Whittaker zou vertrekken. Dat doet ze nu dus en dat doet ze tegelijk met Whittaker.

De twee blijken een deal gesloten te hebben over de serie, toen ze er met z'n twee├źn voor tekenden. Het idee was om drie seizoenen te maken, precies zoals zoveel andere acteurs in de franchise gedaan hebben. Daarom kunnen we straks dus de blik op de toekomst richten, al duurt het nog meer dan anderhalf jaar voordat Whittaker vertrekt.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws