'Lord of the Rings'-serie van Amazon krijgt premièredatum!

Lord of the Rings van Amazon krijgt premièredatum

De Lord of the Rings-serie van Amazon laat nog wel even op zich wachten.

Jim Pedd, 4 augustus 2021 om 10:26

Amazon Prime Video werkt al jaren aan een Lord of the Rings-serie. Gisteren kwam men voor het eerst met een officiële foto van de serie en met de releasedatum.
Hoewel de serie nog altijd geen titel heeft, onthulde Amazon alvast dat de serie van start gaat op vrijdag 2 september 2022. Wekelijks debuteert een nieuwe aflevering van de serie in een nog onbekend aantal afleveringen voor het eerste seizoen.

Jaren in de maak
"De reis begint op 2 september 2022, met de première van onze Original Lord of the Rings op Prime Video," zegt Jennifer Salke in een statement. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe enthousiast we zijn om het wereldwijde publiek mee te nemen op een epische reis door Midden-Aarde. Onze getalenteerde producenten, cast, creatievelingen en productieteams hebben onvermoeibaar in Nieuw-Zeeland gewerkt om deze ongelofelijke visie tot leven te brengen."

Showrunners van de serie zijn J.D. Payne en Patrick McKay en zij lieten al weten dit het avontuur van hun leven te vinden. "We kunnen niet wachten om fans de kans te geven dit ook te kunnen ervaren."

De epische dramaserie brengt de tweede era van Midden-Aarde tot leven. "De serie begint in een tijd van relatieve vrede, duizenden jaren voor de gebeurtenissen in J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings. We volgen een ensemble van personages, zowel bekenden als nieuwe, terwijl zij de lang gevreesde wederopstanding van het kwaad in Midden-Aarde het hoofd bieden."
Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, Amazon

Populair nieuws