'Game of Thrones' leidde tot mentale problemen bij z'n hoofdrolspeler

Kit Harington ging helemaal stuk door de serie Game of Thrones van HBO.

Jim Pedd, 05-08-2021 09:47

Kit Harington spreekt voor het eerst over de mentale problemen die hij ervaarde na de conclusie van Game of Thrones. Dankzij de hitserie van HBO werd de carrière van Harington echt gelanceerd.
Hij speelde de rol van Jon Snow in de serie, die de bastaardzoon van Lord Eddard Stark leek te zijn. Uiteindelijk bleek hij een veel groter lot te hebben, als zoon van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen was hij de erfgenaam van de Iron Throne en het neefje van Daenerys Targaryen.

Mentale problemen
In Game of Thrones maakte Jon Snow een op z'n zachtst gezegd tumultueuze reis door. Maar uiteindelijk kwam hij er wel prima uit, om te eindigen achter de IJsmuur, in het verre noorden van Westeros.

De opnames eisten hun tol op Harington, die tegenover The Hollywood Reporter vertelde dat hij echt worstelde met zijn mentale gezondheid.

"Ik had wat mentale problemen na Thrones en eerlijk gezegd ook tijdens het einde van Thrones. Ik denk dat het kwam door de serie en wat ik jarenlang had gedaan," aldus de acteur.

Daarom nam hij ook tijd vrij toen ze serie afgerond was. Maar uiteindelijk wilde hij weer aan de slag, wat hij nu bijvoorbeeld voor Marvel Studios doet.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: HBO, Game of Thrones, Kit Harington

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos