Deepfake dumpt Emilia Clarke in de finale van 'Game of Thrones'

Deepfake dumpt Emilia Clarke in 'Game of Thrones'

Emilia Clarke wordt in een deepfake-video vervangen door Elizabeth Olsen.

Jim Pedd, 26 juli 2021 09:15

Een opvallende deepfake van de serie Game of Thrones maakt van actrice Elizabeth Olsen de nieuwe Queen of the Dragons, Daenerys Targaryen.
De rol van Daenerys werd gespeeld door actrice Emilia Clarke. Ze was acht seizoenen lang te zien als Dany, maar hoewel mensen in eerste instantie heel erg te spreken waren over haar werk, waren ze er vervolgens niet meer blij mee toen het personage een vrij apart einde kreeg.

Helemaal vervangen
Toen we Dany leerden kennen, was ze nog vrij timide en een pion in de plannen van haar broer Viserys. Hij huwelijkte haar uit aan Khal Drogo, maar na diens dood veranderde Daenerys in een vrouw die de Seven Kingdoms wilde veroveren. Uiteindelijk werd ze gedood door haar geliefde Jon Snow, nadat ze de Mad Queen werd.

Een erg realistische deepfake laat zien hoe Elizabeth Olsen het stokje van Clarke overneemt. Het is een vrij opvallende video waaruit blijkt hoe erg de twee eigenlijk op elkaar lijken.

De video is gemaakt door YouTuber Stryker HD, die Clarke een aantal keren verving. Opvallend aan de deepfake is trouwens dat Olsen daadwerkelijk auditie gedaan heeft voor de rol van Dany:

Lees meer over: Emilia Clarke, Elizabeth Olsen, Deepfake, Game of Thrones

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws