search
Pijnlijk nieuws voor fans van 'The Shining'
Series / Nieuws

Pijnlijk nieuws voor fans van 'The Shining'

De serie Overlook, op basis van The Shining, komt er niet meer op HBO Max.

In de lente van 2020 hoorden we dat J.J. Abrams met zijn Bad Robot een gigantische deal had gesloten met WarnerMedia. Een van de series die hij onder deze deal zou maken, was een spin-off op basis van Stephen King's The Shining: Overlook.

Die serie moest de oorsprong van het hotel verkennen. Maar Deadline meldt nu dat HBO Max besloten heeft om de serie niet te maken. Waarom werd niet onthuld, maar de serie kan er nog altijd komen.

Naar Netflix?
Deadline schrijft dat Bad Robot en Warner Bros. Television op zoek zijn naar een nieuw thuis voor de serie. De verwachting is dat men hem wel onder zou kunnen brengen bij Netflix.

Eerder hoorden we al dat Overlook rollen zou hebben voor iconische personages van de horror-thriller. Deze zou de onvertelde en angstaanjagende verhalen van het meest beroemde door geesten bewoonde hotel van de Amerikaanse fictie verkennen.

De serie wordt geschreven door Dustin Thomason en Scott Brown, die ook als uitvoerend producenten aan de serie verbonden waren. HBO "hield wel van Overlook, maar had niet de indruk dat het op dit moment een passende serie was." En dus is besloten er niet mee verder te gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen