search
'South Park'-makers sluiten bizarre nieuwe deal
Series / Nieuws

'South Park'-makers sluiten bizarre nieuwe deal

Ze gaan nog door tot 2030 met de serie en komen met 14 (!) films.

Fan van South Park? Dan ga je heel blij zijn met dit nieuws. Bedenkers Trey Parker en Matt Stone hebben een deal getekend bij MTV Entertainment Studios, voor maar liefst 14 films in de franchise.

En dat niet alleen, de serie wordt voor Comedy Central vernieuwd tot en met zijn dertigste seizoen dat in 2027 te zien zal zijn. Bloomberg News weet te melden dat deal goed is voor zo'n 900 miljoen dollar over een periode van zes jaar.

Veertien films en drie seizoenen
Dat is een bijzonder hoog bedrag, voor de licentierechten op 14 films en drie nieuwe seizoenen van South Park met elk 10 afleveringen. Die worden onder Park County, het label van de twee, gemaakt.

ViacomCBS betaalt onder deze deal Parker en Stone 150 miljoen dollar per jaar. Zo kunnen zij hun lasten dekken en tegelijk natuurlijk flink winst maken met de producties.

Dankzij deze deal is Park County ook voor het eerst meer dan 1 miljard dollar waard. "Matt en Trey zijn wereldklasse creativelingen, die hun briljante humor gebruiken om de absurditeiten van onze cultuur bloot te leggen en we kijken ernaar uit om uit te breiden en onze relatie met hen te verdiepen," aldus Chris McCarthy van MTV Entertainment een chief content officer van adult animation van Paramount+.

De gigantische nieuwe deal past binnen het heden, want heel wat streamingdiensten zijn naarstig op zoek naar 'ip', franchises die veel waard zijn en bekend zijn bij de kijkers.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen