'Sherlock'-actrice over de meest controversiële aflevering

Gemma Chan vertelt over de aflevering waar weinig fans echt blij van werden.

Jim Pedd, 11-08-2021 10:25

Er zijn al meerdere jaren verstreken sinds Sherlock van televisie verdween. Maar de BBC-serie houdt de gemoederen nog altijd bezig, vooral omdat heel wat mensen nog altijd hopen op een nieuw seizoen.
Een van de meest polariserende afleveringen is de tweede: The Blind Banker. Daarin worden Aziatische personages behoorlijk stereotype neergezet. Een van de hoofdrollen is voor Gemma Chan, die Soo Lin Yao speelt en zij gaat in op de problematische aspecten van precies die aflevering.

Niet heel sterk
"Zou ik dezelfde keuzes nu maken als ik de kans had? Waarschijnlijk niet," begon Chan. "Ik denk dat ik er iets van zou zeggen als ik de indruk had dat de rol te veel zou leunen naar stereotypen. Daar ben ik mij veel meer van bewust. En ik denk ook dat ik nu meer een positie heb om dat echt te doen."

"Met het volste respect voor iedere betrokkene, ik probeer niemand te benadelen, maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik kijk niet neer op iemand die welke plek dan ook inneemt op de set. De industrie is nu sterk veranderd, maar om die cultuuromslag te krijgen, daar hebben we nog langer voor nodig."

Soo Lin Yao is in de aflevering een antiekexpert van het National Antiquities Museum. Uiteindelijk blijken zij en haar broer verbonden te zijn aan de Black Lotus Tong, een geheime maatschappij die antiquiteiten uit China smokkelt. Soo Lin wordt uiteindelijk vermoord door haar broer.
Bron: Comic Book

Lees meer over: Sherlock, BBC, Martin Freeman, Benedict Cumberbatch, Gemma Chan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Wanneer speelt 'Fallout' zich eigenlijk af?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader