search

Ons nieuws van woensdag 11 augustus 2021

Nieuw op Disney+: De Coronapandemie in 'Grey's Anatomy' seizoen 17
Series / Nieuws

Nieuw op Disney+: De Coronapandemie in 'Grey's Anatomy' seizoen 17

Het is een bijzonder seizoen geworden dat een ode moet zijn aan alle hulpverleners...

Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Disney+. Dit gloednieuwe seizoen staat grotendeels in het teken van de Coronapandemie.

De reeks Grey's Anatomy is alweer toe aan haar zeventiende seizoen. Dat zeventiende seizoen staat grotendeels in het teken van de Coronapandemie die de Verenigde Staten zo zwaar heeft geteisterd.

Uiteraard komt de serie van de hand van Shonda Rhimes die ook onder meer betrokken was bij Scandal en How to Get Away with Murder.

Coronapandemie
Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy heeft heel wat aandacht voor de Coronapandemie. Eerder werd dan ook reeds aangegeven dat het zeventiende seizoen vooral moet worden aanzien als een soort van ode aan alle hulpverleners die zich wereldwijd hebben ingezet tegen het COVID-19 virus.

Ben jij ook benieuwd naar alles wat het zeventiende seizoen van deze populaire medische serie voor jou in petto heeft? Dan kan je ze vanaf nu bekijken op streamingdienst Disney+. De onderstaande teaser geeft je alvast een mooie eerste indruk.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sherlock'-actrice over de meest controversiële aflevering
Series / Nieuws

'Sherlock'-actrice over de meest controversiële aflevering

Gemma Chan vertelt over de aflevering waar weinig fans echt blij van werden.

Er zijn al meerdere jaren verstreken sinds Sherlock van televisie verdween. Maar de BBC-serie houdt de gemoederen nog altijd bezig, vooral omdat heel wat mensen nog altijd hopen op een nieuw seizoen.

Een van de meest polariserende afleveringen is de tweede: The Blind Banker. Daarin worden Aziatische personages behoorlijk stereotype neergezet. Een van de hoofdrollen is voor Gemma Chan, die Soo Lin Yao speelt en zij gaat in op de problematische aspecten van precies die aflevering.

Niet heel sterk
"Zou ik dezelfde keuzes nu maken als ik de kans had? Waarschijnlijk niet," begon Chan. "Ik denk dat ik er iets van zou zeggen als ik de indruk had dat de rol te veel zou leunen naar stereotypen. Daar ben ik mij veel meer van bewust. En ik denk ook dat ik nu meer een positie heb om dat echt te doen."

"Met het volste respect voor iedere betrokkene, ik probeer niemand te benadelen, maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik kijk niet neer op iemand die welke plek dan ook inneemt op de set. De industrie is nu sterk veranderd, maar om die cultuuromslag te krijgen, daar hebben we nog langer voor nodig."

Soo Lin Yao is in de aflevering een antiekexpert van het National Antiquities Museum. Uiteindelijk blijken zij en haar broer verbonden te zijn aan de Black Lotus Tong, een geheime maatschappij die antiquiteiten uit China smokkelt. Soo Lin wordt uiteindelijk vermoord door haar broer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman'-serie krijgt een werktitel waar je sowieso enthousiast van wordt
Series / Nieuws

'The Batman'-serie krijgt een werktitel waar je sowieso enthousiast van wordt

De serie gaat namelijk Arkham heten tijdens het interne productieproces.

We weten nog altijd niet heel veel over de geplande The Batman-serie die HBO Max in de maak heeft. Maar de werktitel van de serie die nu naar buiten gebracht is, hint erop dat we wat gave dingen gaan zien.

Heel veel details zijn er nog niet over de Batman-serie, al weten we dat deze zich vooral zal focussen op de corruptie binnen het Gotham City Police Department. En nu horen we via The Illuminerdi dat een iconische locatie uit de Batman-comics zijn opwachting gaat maken. De werktitel is namelijk Arkham.

The Batman-serie
Werktitels zijn gewoonlijk weinig meer dan een voorzichtige verwijzing naar het verhaal van een serie. In dit geval is het een verwijzing naar de iconische institutie waar de Dark Knight de meeste van zijn gestoorde tegenstanders heen stuurt.

Of dat betekent dat Arkham in de serie een prominente rol krijgt, is niet zeker. Maar duidelijk is dat de serie de kans heeft om enkele van de meest iconische en ook enkele minder bekende Batman-schurken te introduceren.

De serie baseert zich op Gotham Central, de comic uit 2002 van Ed Brubaker en Greg Rucka. Matt Reeves bevestigde dat de serie zich afspeelt tijdens Year One van Batman, waarin hij pas net begonnen is als gemaskerde burgerwacht die de stad Gotham langzaam op z'n kop begint te zetten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft drie series een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft drie series een nieuw seizoen

Netflix zet nog altijd vol in op realityseries blijkt ook vandaag weer.

Netflix heeft drie realityseries een nieuw seizoen gegeven: The Circle, Indian Matchmaking en The American Barbecue Showdown.

The Circle is een reality-match die zich afspeelt over chat en krijgt een vierde en vijfde seizoen. Voor The American Barbecue Showdown geldt dat er een tweede seizoen besteld is en wat Indian Matchmaking betreft, krijgen we een tweede reeks.

De drie series
The Circle was vorig jaar een grote hit voor Netflix en dus werden snel een tweede en derde seizoen besteld. En nu heeft komiek Michelle Buteau getekend om ook het vierde en vijfde seizoen te hosten. In de serie leven deelnemers in een appartementencomplex waar ze via de app The Circle met elkaar communiceren. Ze moeten elkaar ratings geven en de hoogst geplaatste spelers zijn influencers. Die kunnen andere spelers weer blokkeren of elimineren, net zo lang tot er 1 iemand over blijft.

In The American Barbecue Showdown zien we mensen van verschillende niveau's het tegen elkaar opnemen met de barbecue. Daarbij krijgen ze verschillende uitdagingen voorgelegd en moeten ze tegen de klok racen.

Tot slot is Indian Matchmaking een serie die draait om matchmaker Sima Taparia, die klanten in de Verenigde Staten en India begeleidt bij het proces van een gepland huwelijk, waarbij de uitgehuwelijkten elkaar nog niet kennen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y: The Last Man'-trailer onthult de dood van duizenden mannen
Series / Trailer

'Y: The Last Man'-trailer onthult de dood van duizenden mannen

Op 2 na overleven geen mannelijke zoogdieren Y: The Last Man.

Net nadat de eerste trailer voor het langverwachte Y: The Last Man te zien is, krijgen we er nog een van FX. Vandaag is er weer een uitgebreide teaser vrijgegeven, die ergens wel lijkt op die we eerder zagen, maar hij omvat wel wat nieuwe beelden.

Zo zien we Ashley Romans als Agent 355, die gevraagd wordt wie zij is aangezien ze niet bij de geheime dienst actief is. Daarmee wordt verwezen naar het feit dat haar personage onderdeel uitmaakt van The Culper Ring (een spionagenetwerk gestart door George Washington). En we ontmoeten de Amazones, evenals de stad Marrisville, Ohio, die door oud-gedetineerden geleid wordt.

Alle mannen gaan dood
In de dramaserie gaan alle zoogdieren met een Y-chromosoom dood, precies zoals in de comics van Brian K. Vaughan en Pia Guerra het geval was.

We volgen Yorick, die samen met zijn aapje Ampersand het enige mannelijk zoogdier is dat nog leeft, in een bijzondere nieuwe wereld. Daarin proberen de overlevenden een nieuwe wereld op te bouwen, maar heel eenvoudig is dat natuurlijk niet.

Het is nog niet bekend waar de serie in Nederland te zien is. In de Verenigde Staten debuteert hij op 13 september op FX on Hulu.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Expanse' vermijdt de grootste valkuil van de boeken
Series / Featured

'The Expanse' vermijdt de grootste valkuil van de boeken

De serie The Expanse van Prime Video doet het heel slim wat dat betreft.

De serie The Expanse is gebaseerd op de boekenreeks van James S.A. Corey, en weet heel zorgvuldig een van de grootste valkuilen van de serie te vermijden.

Natuurlijk is het al moeilijk om ruimtegevechten realistisch te laten lijken en er succesvol voor te zorgen dat mensen het gevoel hebben naar Mars te kijken. Maar de visuele effecten zijn echt slechts het begin van de problemen als je dit soort boeken wil verfilmen.

De personages
De grootste valkuil zit 'm in de personages van de boeken. Er zitten heel wat verschillende helden en schurken in, die ook elk boek weer wisselen. Zo heeft Christjen Avasarala enkel in het tweede en vijfde boek een grote rol en debuteert Camina Drummer pas in boek vijf.

Dat format werkt best lekker als je een boek maakt, maar wat televisieseries betreft, is het een andere zaak. Het publiek verwacht immers personages te volgen tot ze ofwel dood gaan, of uit de serie geschreven worden.

De serie The Expanse had dus een probleem. Het weghalen van personages zou het narratief verpesten en de cast volledig overnemen zou voor te veel personages zorgen en ervoor zorgen dat het publiek zich nauwelijks met iemand kan identificeren.

En dus besloten de makers vooral personages samen te voegen. Het verhaal van Drummer uit seizoen drie is bijvoorbeeld gebaseerd op Samara Rosenberg uit de boeken. En delen van andere personages werden weer samengevoegd met Klaes Ashford. Dankzij deze techniek vermeed de serie de belangrijkste valkuil van de boeken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' heeft een veel ergere schurk dan Sauron
Series / Featured

'Lord of the Rings' heeft een veel ergere schurk dan Sauron

Als je dacht dat Sauron al kwaadaardig was, dan ga je straks anders denken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is maar weinig bekend over de Lord of the Rings-serie van Prime Video. Maar het lijkt er steeds meer op dat er een andere schurk is dan Sauron. Eentje die veel sterker is.

In de Lord of the Rings-trilogie is Sauron natuurlijk de overkoepelende bedreiging voor Frodo en zijn Fellowship. Sauron herstelde in de duizenden jaren na zijn verlies door het bondgenootschap onder leiding van Isildur.

Veel grotere schurk
Waar de Lord of the Rings-trilogie draait over het voorkomen van de terugkeer van Sauron, is hij niet meer dan de volger van een grotere Dark Lord: Melkor.

Waar Sauron een Maia is, was Melkor een Vala. Dat laat zich vergelijken als een engel versus een aartsvijand. Melkor is dus belangrijker in de hiërarchie. En hoewel Sauron de plek van zijn meester overnam als terreur in Midden-Aarde, bleef hij een aanbidder van Melkor (die later Morgoth genoemd werd).

Morgoth werd alleen verslagen dankzij de gecombineerde macht van zijn mede-Valar, die in een gigantische strijd besloten te vechten tegen hun eigen Lucifer. De veldslag was de conclusie van de Eerste Era en daarna werd Morgoth nooit meer gezien. Maar de eerste foto van de Prime Video-serie wijst erop dat de serie toch verbonden is aan hem.

De eerste foto onthult de twee bomen van Valinor: Telperion en Laurelin. Deze goddelijke creaties stonden bekend om hun licht en schoonheid en bestonden voor de Eerste Era en voor de verwoesting door Melkor. Dat de twee bomen te zien zijn, hint erop dat de kijker zal zien hoe ze vergiftigd werden.

En dat is dan weer een hint op de aanwezigheid van Melkor in de serie, en daarmee ook zijn spinachtige partner-in-crime, Ungoliant (een verre voorouder van Shelob).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian': Ahsoka zoekt stiekem iets anders dan ze zegt
Series / Featured

'The Mandalorian': Ahsoka zoekt stiekem iets anders dan ze zegt

Ahsoka Tano zegt dat ze zoekt naar superschurk Thrawn, maar zou er iets anders aan de hand zijn?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Mandalorian had een rol voor een fanfavoriet personage: Ahsoka Tano. Voor het eerst werd zij in live-action gespeeld door Rosario Dawson.

Ahsoka is tot nu toe erg belangrijk gebleken in de Star Wars-franchise. Ze was immens populair bij de fans en kreeg dus een steeds grotere rol. Vooral omdat ze de leerlinge van Anakin Skywalker was en uiteindelijk haar eigen pad koos. Zo had ze in de serie Star Wars Rebels een belangrijke rol.

Jagen op Thrawn
In de serie The Mandalorian maakt ze haar live-action debuut. Ze bevindt zich op de planeet Corvus en weigert in eerste instantie om het Kind van Din Djarin mee te nemen. Bovendien zegt ze op jacht te zijn naar Grand Admiral Thrawn.

Hij is een schurk die in het derde seizoen van Rebels zijn debuut maakte in het Disney-canon. Hij werd ingehuurd door het Keizerrijk om te helpen dealen met de crew van de Ghost. En hij bleef gedurende de laatste twee seizoenen een grote slechterik.

Thrawn verdween aan het einde van de serie samen met Jedi Knight Ezra Bridger. De jonge Jedi koos ervoor om bij Thrawn te blijven terwijl de Purrgil het schip van de schurk wegbliezen door de hyperspace zodat hij geen schurk meer zou zijn voor de plan eet Lothal en de buurplaneten.

Maar goed, hoewel Ahsoka zegt dat ze jaagt op Thrawn, zou ze mogelijk stiekem vooral op zoek kunnen zijn naar Ezra. Aan het eind van Star Wars Rebels vertrekt ze samen met Sabine naar Ezra. Wellicht dat het redden van Ezra dus vooral dat is waar ze mee bezig is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'The Witcher: Nightmare of the Wolf' het verhaal van Geralt voortzet
Series / Featured

Hoe 'The Witcher: Nightmare of the Wolf' het verhaal van Geralt voortzet

De film The Witcher: Nightmare of the Wolf is een voortzetting van het verhaal van Geralt.

Het universum van The Witcher blijft uitbreiden. De eerstvolgende toevoeging is de animefilm Nightmare of the Wolf en daarin speelt Geralt of Rivia geen hoofdrol. Toch is er een belangrijke connectie met de beroemde Witcher.

In december 2019 bracht Netflix de televisieserie The Witcher uit. Hierin volgden we drie personages die elk op een eigen pad leken, maar uiteindelijk samenkwamen: Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Princess Cirilla.

Nieuwe toevoeging
De film Nightmare of the Wolf is een spin-off en een anime die het verhaal van Geralt niet direct voortzet. In plaats daarvan verkent deze film het oorsprongsverhaal van Vesemir, de mentor van Geralt. Hij vecht tegen monsters en andere vijanden, maar we leren ook hoe hij een Witcher werd.

Hoewel dit voor de tijd van Geralt is, leren we toch vanalles over de beste man. Vesemir was namelijk als een vader voor Geralt. Interessant is dat Vesemir de bouw van Kaer Morhen bijwoonde, het kasteel van de Witchers van de School of the Wolf. En dat hij zag hoe het kasteel uiteindelijk viel na een aanval van lokale bewoners uit de buurt.

Nightmare of the Wolf zet dus vooral wat antwoorden op vragen rond Vesemir op een rij, en laat ons nieuwe informatie weten over Witchers in het algemeen en hun oorsprong. We leren namelijk vanalles over het verleden van de School of the Wolf en dat is belangrijk voor Geralt!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen