James Galdolfini was helemaal niet aardig op de set van 'The Sopranos'

James Galdolfini noemde een van de makers van de serie standaard Satan.

Jim Pedd, 12 augustus 2021 09:42

The Sopranos-bedenker David Chase vertelde tijdens een interview dat acteur James Gandolfini hem Satan noemde op de filmset van de kritisch goed ontvangen HBO-serie.
De serie ging in 1999 van start en was een misdaadserie die draaide om de in New Jersey woonachtige Italiaans-Amerikaanse mafioso Tony Soprano. Die worstelt met het vinden van balans tussen zijn familieleden en zijn rol als leider van een criminele organisatie. Ook zien we zijn familieleden, collega's en rivalen in de maffia.

Niets meer dan Satan
Met 21 Primetime Emmy Awards onder de gordel, evenals vijf Golden Globe-nominaties en uitbreidingen naar media als een videogame, boeken, albums en podcasts, is de franchise nog altijd springlevend.

De prequelfilm The many Saints of Newark zal bijvoorbeeld snel uitkomen en volgt de tienerjaren van Tony Soprano in de jaren zestig en zeventig tegen de achtergrond van de Newark Riots. Michael Gandolfini neemt de rol van zijn overleven vader James Gandolfini over.

Chase sprak met Vanity Fair hierover en vertelde dat Gandolfini zijn zoon vaak meenam naar de set. En hoewel zijn zoon erbij was, was hij lang niet altijd aardig tegen Chase: "ja, als kind kwam hij al langs. En zijn vader begroette mij dan altijd met 'Hallo, Satan', terwijl we langsliepen."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Sopranos, David Chase, James Gandolfini, HBO

Informatie over de serie: The Sopranos

Populair nieuws