search
'Sherlock'-actrice Una Stubbs is overleden
Series / Nieuws

'Sherlock'-actrice Una Stubbs is overleden

Uba Stubbs is overleden. Je kent haar vermoedelijk van de serie Sherlock.

Sherlock-actrice Una Stubbs is overleden. Ze speelde onder meer de rol van Mrs. Hudson in de BBC-serie en was meer dan vijftig jaar op televisie te zien. Stubbs werd 84 jaar oud.

Vijf decennia geleden maakte Stubbs haar doorbraak met Til Death Do Us Part. Ze speelde Rita Rawlings in die sitcom en keerde later in 1968 ook terug in een film met dezelfde naam. Later was ze ook te zien in Call The Midwife, Worzel Gummidge en The Worst Witch. Maar het jongere publiek kent haar van deze BBC-serie.

Una Stubbs
De BBC meldt dat Stubbs overleden is. De BBC kreeg het nieuws via de agent van Stubbs, die haar informeerde dat ze al enkele maanden geleden ziek werd. Ze overleed kortgeleden in Edinburgh, met haar familie aan haar zijde.

De actrice omschreef in het verleden nog hoe het was om de rol in Sherlock aangeboden te krijgen.

"Niemand van ons had zich durven voorstellen hoe groot dit succes zou worden. Fans bleven zelfs 's nachts in de bosjes hangen waar we opnamen, zodat ze ons bloemen konden geven. Mijn vrienden vragen of zoveel aandacht moeilijk is, maar ik zeg hen altijd dat ze zich maar moeten voorstellen in een klein dorpje te zitten waar mensen elkaar gedag zeggen", vertelde ze toen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen