search
De makers van Netflix-hit 'The OA' komen met een nieuwe serie
Series / Nieuws

De makers van Netflix-hit 'The OA' komen met een nieuwe serie

De makers van het bizarre maar goed ontvangen The OA komen met een nieuwe serie.

Netflix heeft de afgelopen maanden heel wat series na één seizoen geannuleerd. Maar weinig van die series hadden vervolgens te maken met zoveel boze fans als bij The OA het geval was.

Die sci-fi serie werd gemaakt door Brit Marling en Zal Batmanglij en werd al na twee seizoenen tot een einde gebracht. Dat terwijl er plannen waren voor nog veel meer nieuwe seizoenen. Fancampagnes leidden niet tot meer afleveringen, maar gelukkig krijgen we wel meer van het creatieve team achter de serie.

Nieuwe serie
Marling en Batmanglij gaan aan de slag voor FX. Zij maken voor de televisiezender een miniserie genaamd Retreat. Die komt dus van de hand van de twee makers van The OA.

Het is een mysterieserie, die een Cluedo-achtig verhaal moet vertellen. Ene Darby Hart moet een moord zien op te lossen, terwijl ze in een vreemde setting gehost door een miljardair zit.

De serie The Retreat lijkt niet verbonden te zijn aan The OA, dus hoop vooral niet op een sequelserie. Maar hetzelfde team dat achter The OA zit, brengt ook deze serie tot leven.

Zowel Marling als Batmanglij schrijven en regisseren. Bovendien heeft Marling een hoofdrol in de serie.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen