search
'Lord of the Rings' van Prime Video maakt een enorme fout
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' van Prime Video maakt een enorme fout

De serie Lord of the Rings wordt straks opgenomen in het Verenigd Koninkrijk.

Amazon verhuist zijn Lord of the Rings-serie weg uit Nieuw-Zeeland en naar het Verenigd Koninkrijk. Een zet die bepaald niet goed gevallen is bij fans van de serie en eigenlijk ook een risicovolle.

Voor het eerste seizoen besloot Prime Video nog om de serie in Nieuw-Zeeland op te nemen. Dat leek een vrij permanente beslissing, maar verrassend genoeg verhuist de productie dus naar het Verenigd Koninkrijk.

Meerdere redenen
Het besluit van Amazon Studios werd om meerdere redenen genomen. Nieuw-Zeeland is nog altijd vrij gesloten. Elke keer als een cast- of crewlid het land verlaat, moet die persoon 14 dagen in quarantaine. Keert iemand terug, moet die persoon dat weer doen. Voor de productie en planning is dat geen gemakkelijke.

Daar komt bij dat Amazon een grotere aanwezigheid wil hebben in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien geeft dat land grote belastingvoordelen aan filmproducties die er plaatsvinden, waar daar in Nieuw-Zeeland het nodige gedoe over is. En dus besloot Amazon Studios om de productie te verhuizen.

Slechte keuze?
De vraag is of dit wel een handige keuze was. Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie maakt dat de franchise synoniem staat met Nieuw-Zeeland. Jackson focustte bij de opnames enorm op de omgevingen en dat zie je in de films terug. De serie gaat dat ook doen, door bekende settings te gebruiken.

Maar straks dus niet meer. De vraag is of het Verenigd Koninkrijk dezelfde look kan opbrengen als Nieuw-Zeeland, met hetzelfde gevoel dat mensen hadden bij de films en straks het eerste seizoen van de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen