search

Ons nieuws van zondag 15 augustus 2021

Samenwerking tussen Scarlett Johansson en Disney nu echt helemaal voorbij?
Series / Nieuws

Samenwerking tussen Scarlett Johansson en Disney nu echt helemaal voorbij?

Het lijkt niet meer goed te zullen komen tussen Scarlett Johansson en Disney...

Het lijkt niet meer goed te zullen komen tussen actrice Scarlett Johansson en Disney. Nu heeft ook de CEO van het bedrijf officieel gereageerd.

De populaire Amerikaanse actrice besloot Disney aan te klagen omdat ze haar film Black Widow tegelijkertijd liet zien in de bioscopen als op de streamingdienst Disney+. De keuze van de actrice heeft gezorgd voor heel wat positieve, maar zeker ook negatieve reacties uit de filmwereld.

Het is voor het eerst sinds de heisa bekend raakte dat nu ook de CEO van Disney, namelijk Bob Chapek heeft gereageerd. Hij stelde het volgende:

"Disney beschikt over honderden afspraken met talenten die doorgaans allemaal vlot verlopen. Deze projecten werden bedacht in een periode waarin er nog geen sprake was van het COVID-19 virus. Net zoals we in het verleden ook al hebben gedaan hebben we nu ook weer manieren gevonden om een eerlijke compensatie te voorzien voor onze talenten. Zo kan iedereen tevreden zijn."

Niet iedereen tevreden
Toch blijkt niet iedereen tevreden te zijn met de aangeboden compensaties. Actrice Scarlett Johansson blijkt immers niet meteen van plan te zijn om de strijdbijl te begraven. De rechtszaak gaat voorlopig dan ook nog steeds gewoon door.

Voor Scarlett Johansson geldt dat ze binnenkort terug zou moeten samenwerken met Disney voor het nieuwe project Tower of Terror. Het is niet helemaal duidelijk hoe het daar nu precies mee verder moet...

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meghan Markle en Kate Middleton gaan samenwerken voor Netflix
Series / Nieuws

Meghan Markle en Kate Middleton gaan samenwerken voor Netflix

De twee schoonzussen gaan samen werken aan een nieuwe reeks voor de streamingdienst...

Volgens de media zou de relatie tussen Meghan Markle en Kate Middleton behoorlijk verstoord zijn. Het nieuwe project dat werd aangekondigd door Netflix laat echter iets helemaal anders vermoeden.

De twee schoonzussen gaan samenwerken aan een nieuwe serie voor 's werelds bekendste streamingdienst. Dat Markle betrokken is bij een nieuw project van Netflix is niet echt opvallend. Zij heeft met haar man Prins Harry sowieso een meerjarig contract met de streamingdienst.

Liefdadigheidswerk
De reeks die Markle samen met Middleton zou gaan maken voor Netflix zou vooral betrekking hebben tot het liefdadigheidswerk van Kate. Veel meer over het project is tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Wat de exacte (werk)titel is voor het project is nog niet bekend. Bovendien werd ook nog niet aangegeven wanneer de nieuwe serie precies moet verschijnen.

Hoe dan ook lijkt het er alvast wel naar uit te zien dat de band tussen de twee schoonzussen veel beter is dan de media doorgaans doet vermoeden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze week 2 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegde deze week 2 series nieuw toe

Het was eigenlijk weer een prima week voor het 'doen' van Prime Video.

De week is alweer bijna voorbij en dus is het tijd om te kijken naar de nieuwe series die verschenen zijn op streamingdienst Amazon Prime Video.

We zetten in dit artikel de nieuwe toevoegingen voor je op een rij:

Modern Love (seizoen 2): Een oude vlam wordt opnieuw aangewakkerd. Een test van vrienden vs. geliefden. Een nachtmeisje en haar dagjongen. Een romance met de ex van een ex. Een one night stand. Een onmogelijke belofte. Een geest van een verloren geliefde. Een verkenning van seksualiteit. Het achtdelige tweede seizoen van de populaire serie Modern Love brengt een verzameling verhalen over relaties, connecties, verraad en onthullingen, tot leven. Elke aflevering laat de liefde zien in al zijn gecompliceerde en mooie vormen, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen uit de geliefde New York Times-column: Modern Love.

Star Trek Lower Decks (seizoen 2): Seizoen 2 van Star Trek: Lower Decks is groter, grappiger en Star Trek-achtiger dan ooit. Fans kunnen vreemde nieuwe (en bekende) aliens verwachten die een uitdaging vormen voor de crews van de USS Cerritos en de USS Titan. Voor Mariner, Tendi, Rutherford en Boimler begint het geanimeerde avontuur pas.

Elke week debuteert een nieuwe aflevering van Star Trek: Lower Decks. Deze week was de eerste Strange Energies. De synopsis: Eerste aflevering van het seizoen. Ongeveer drie maanden na de gebeurtenissen van de laatste aflevering van het eerste seizoen wordt de Cerritos op een missie gestuurd die uitloopt op een scifi-gebeurtenis die "vreemde energie" oplevert..
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oef: ongepast gedrag op de set van 'Titans' seizoen 3
Series / Nieuws

Oef: ongepast gedrag op de set van 'Titans' seizoen 3

Een van de acteurs van Titans wordt onderzocht voor ongepast gedrag.

Vincent Kartheiser blijkt het onderwerp geweest te zijn van een onderzoek naar zijn gedrag op de set van het derde seizoen van HBO Max-serie Titans. Dat meldt Variety.

Kartheiser werd gecast als de slechterik, Jonathan Crane, a.k.a. Scarecrow, in het derde seizoen van de serie. Maar helemaal lekker ging dat niet.

Een onderzoek
Volgens een individu met kennis van de situatie, was Kartheiser het onderwerp van een klacht. Hij zou ongepaste opmerkingen gemaakt hebben tijdens de opnames. De afdeling Labor Relations van Warner Bros. Television deed vervolgens onderzoek.

De conclusie zou zijn geweest om hem niet te ontslaan, maar wel het gedrag van Kartheiser te corrigeren. Iets later kwam er een tweede klacht binnen en besloot Warner iemand aan te stellen om hem in de gaten te houden op de set.

Tegenover Variety ontkent een woordvoerder van Kartheiser de "beschuldigingen in de sterkst mogelijke bewoordingen. Warner Bros. heeft de zaak onderzocht en heeft Mr. Kartheiser duidelijk gemaakt welk gedrag ze van hem verwachten op de set. Hij is daarmee akkoord gegaan."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Halo'-serie doet iets wat de games niet gedaan hebben
Series / Nieuws

De 'Halo'-serie doet iets wat de games niet gedaan hebben

De Halo-serie van Showtime duikt in het verhaal van Master Chief.

Volgend jaar moet Halo een televisieserie krijgen op streamingdienst Paramount+. De serie verkent een heel nieuwe kant van hoofdpersoon Master Chief en laat een kant van hem zien die we nog niet gezien hebben in de games.

Dat onthulde Kiki Wolfkill, het studiohoofd van 343 Industries. Wolfkill sprak uitgebreid over de uitdagingen die komen kijken bij het maken van de serie, een eerste live-action verfilming van de bekende games.

Heel andere Master Chief
"De grootste uitdaging als je de game verfilmt, is vermoedelijk het harnas van Chief. De game is ontworpen om je in het harnas van Chief te zetten. We vragen mensen in de serie om een beetje achterover te leunen en we laten daarom een kant van Chief zien die je in de game niet te zien krijgt," aldus Wolfkill.

Er zijn heel wat uitdagingen om Master Chief tot leven te brengen en de Halo-games te verfilmen. Maar volgens Wolfkill is er geen reden voor paniek.

"We willen met de serie iets nieuws doen met Halo. We willen dat mensen het anders kunnen ervaren. En daar komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Bovendien is er de persoonlijke drive die we hebben om echt iets buitengewoons te maken."

De serie komt dus volgend jaar online.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 3 duikt in iets heel bijzonders
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 3 duikt in iets heel bijzonders

Het derde seizoen van The Boys kijkt naar de oorsprong van de helden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Tussen seizoen twee en drie van The Boys gebeurden twee toffe dingen. Acteur Jensen Ackles tekende voor een van de hoofdrollen (Soldier Boy) en de serie werd genomineerd voor maar liefst vijf Primetime Emmy Awards.

In een nieuw interview onthulde maker Eric Kripke dat de serie via het personage van Ackles moet laten zien hoe de superhelden eigenlijk gevormd werden.

Soldier Boy in The Boys
"Seizoen 3 duikt veel dieper in de geschiedenis van hoe we hier beland zijn, en doet dat via het personage Soldier Boy," aldus Kripke tijdens een interview met Vanity Fair.

"We kunnen in de geschiedenis van het land duiken en verkennen ook de giftige masculiniteit en rollen. Ook zien we wat voor shitshow dit allemaal veroorzaakt heeft. Dat hele verdomde onafhankelijke Marlboro-man gebeuren."

De eerste twee seizoenen van de serie zijn momenteel te zien op Amazon Prime Video. Het derde seizoen moet snel te zien zijn, maar vanaf wanneer weten we nog niet. De camera's draaien wel voor dit nieuwe seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk details over 'The Walking Dead' seizoen 11
Series / Nieuws

Eindelijk details over 'The Walking Dead' seizoen 11

Vandaag zijn er voor het eerst synopsissen van The Walking Dead seizoen 11.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn synopsissen voor een boel verschillende afleveringen van The Walking Dead online verschenen. Het eerste deel van de laatste rits afleveringen begint op 22 augustus op televisiezender AMC.

We zetten de synopsissen allemaal voor je op een rij. Maar let op: dit artikel bevat spoilers, want in de synopsissen leren we al het een en ander over de acht afleveringen die de komende weken te zien zullen zijn.

De synopsissen
In Acheron: Part 1, het eerste deel van de première van het elfde seizoen, "verkent de crew van Daryl een militaire basis; vertelt Maggie haar verhaal en leidt zij een nieuwe missie om te overleven". Achteron: Part 2 laat zien hoe "Maggie's team via een metrotunnel reist; Yumiko wordt verwerkt in de Commonwealth."

Dan is er de derde aflevering, Hunted, waarin "Magna en Kelly paarden proberen te vangen en Judith en Gracie proberen om te gaan met hun ouders die vertrekken." De aflevering Rendition laat zien dat "Daryl en Dog gevangen worden genomen door de Reapers en meegenomen worden naar het Meridian, om weer een connectie met iemand te leggen."

De vijfde aflevering heet Out of the Ashes, en laat zien dat "Bewoners van Alexandria die van Hilltop tegenkomen. Eugene's groep ondergaat oriëntatie in de Commonwealth". Daarna is er nog aflevering 6, On the Inside waarin "Connie en Virgil zich verstoppen in een huis; Daryl's loyaliteit beproef wordt door Pope en Kelly zoekt naar Connie".

De laatste twee afleveringen van deel A van het elfde seizoen kregen nog geen synopsis. Titels hebben we wel al: Promises Broken en tot slot For Blood.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's onthullen zeer bijzondere 'Moon Knight', nieuwe held van Marvel Studios en Disney+
Series / Foto's

Eerste foto's onthullen zeer bijzondere 'Moon Knight', nieuwe held van Marvel Studios en Disney+

Gelekte foto's van de serie Moon Knight tonen het wel heel bijzondere kostuum.

Er lijken twee foto's van Oscar Isaac, volledig in kostuum als Marvel-held Moon Knight, online gelekt te zijn. En het schijnt dat ze ook nog eens echt zijn, waarmee we iets kunnen zeggen over de look van de Fist of Khonshu.

Fans van Marvel Studios en Moon Knight wachten al lange tijd op een eerste blik op acteur Oscar Isaac in het kostuum van de titelheld. En via een stel gelekte foto's lijkt het erop dat we die blik nu eindelijk te pakken hebben.

Eerste foto's
De eerste van de twee foto's is een wat schaduwachtige blik op het personage. Er worden nauwelijks details over de outfit onthuld in dat eerste beeld. Het tweede is een stuk lichter en lijkt te komen uit een Marvel/Disney+ showreel.

Wellicht gaat het wel om de beelden die men in november vrij zou willen geven tijdens de Disney+-dag.

Omdat de foto's nog niet uitgebracht hadden moeten worden, plaatsen we enkel links naar Twitter, waar je ze kan bekijken.

Check hier de eerste foto.
Check hier de tweede foto.

Details rond het verhaal van de serie worden nog altijd geheimgehouden. De verwachting is wel dat de serie dicht bij het uitgangspunt van de comics blijft. Marc Spector, een zeer vaardige huurling, heeft meerdere alter ego's en gebruikt de krachten van de Egyptische maangod Khonshu om de misdaad in Los Angeles te bestrijden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt nieuw castlid
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt nieuw castlid

De serie House of the Dragon is weer een castlid rijker: Jonny Weldon is ook te zien.

House of the Dragon heeft al z'n voornaamste castleden gevonden. Denk immers maar aan mensen als Matt Smith en Olivia Cooke, die de hoofdrollen op zich nemen. Maar het is een echte ensembleserie, eentje waar ook veel bijrollen in zitten.

Recent wist de site Winter is Coming, een fansite met goede connecties, te melden dat David Horovitch getekend heeft voor de serie. Hij zal de rol van Lord Lyman Beesbury spelen. En nu blijkt ook de Engelse acteur Jonny Weldon gecast te zijn als een personage genaamd Samwell.

Wie dan?
De vraag is natuurlijk wie die Samwell dan precies is. Natuurlijk kennen we allemaal wel Samwell Tarly, maar hij is nog niet geboren als House of the Dragon begint.

De kans lijkt groot dat het om Samwell Blackwood gaat, het hoofd van House Blackwood in de Riverlands, waar de burgeroorlog genaamd de Dance of the Dragons, uitbreekt.

De serie House of the Dragons draait precies om dat conflict. De strijd is tussen Rhaenyra Targaryen, die op de troon wil zitten na de dood van haar vader King Viserys I Targaryen. En er is onder meer Alicent Hightower, die vindt dat zoon Aegon de troonopvolger moet zijn.

Verschillende huizen in Westeros verklaren zich voor een bepaalde kant, en wat Samwell Blackwood betreft, komt het erop neer dat hij kiest voor Rhaenyra. Daarna neemt zijn huis het meteen op tegen de oeroude rivaal House Bracken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer is die 'Alien'-serie nou eigenlijk te zien?
Series / Nieuws

Wanneer is die 'Alien'-serie nou eigenlijk te zien?

De serie zal pas in de loop van 2023 ergens op FX te zien zijn.

Het lijkt erop dat we nog wel even moeten wachten op de Alien-televisieserie. Die zal vermoedelijk pas in de loop van 2023 van start gaan. Dat horen we van FX, de televisiezender achter de serie.

Na vier films, kwam de Alien-franchise enige tijd tot een einde in 1997. In 2012 keerde bedenker Ridley Scott echter terug, om te verkennen waar de Xenomorph nou eigenlijk vandaan kwam. Opvallend genoeg werden de twee prequel-films van Scott verteld vanuit het perspectief van David 8, een robot gespeeld door Michael Fassbender.

Nieuwe serie
Hoewel de kans klein lijkt dat er snel een nieuwe film komt, ligt de focus nu vooral op een serie. Die wordt ontwikkeld door Noah Hawley en speelt zich niet af rond Ripley. In plaats daarvan speelt de serie zich voor het eerst in de franchise af op Aarde.

FX-baas John Landgraf vertelde tijdens de Television Critics Association zomertour dat het werk aan de serie in volle gang is. Bovendien is men "optimistisch dat deze in 2023 uitgerold kan worden".

Hawley vertelde eerder dat de opnames in de lente van 2022 van start zouden moeten gaan. Eigenlijk wilden de makers eerder van start, maar het coronavirus gooide roet in het eten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' van Prime Video maakt een enorme fout
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' van Prime Video maakt een enorme fout

De serie Lord of the Rings wordt straks opgenomen in het Verenigd Koninkrijk.

Amazon verhuist zijn Lord of the Rings-serie weg uit Nieuw-Zeeland en naar het Verenigd Koninkrijk. Een zet die bepaald niet goed gevallen is bij fans van de serie en eigenlijk ook een risicovolle.

Voor het eerste seizoen besloot Prime Video nog om de serie in Nieuw-Zeeland op te nemen. Dat leek een vrij permanente beslissing, maar verrassend genoeg verhuist de productie dus naar het Verenigd Koninkrijk.

Meerdere redenen
Het besluit van Amazon Studios werd om meerdere redenen genomen. Nieuw-Zeeland is nog altijd vrij gesloten. Elke keer als een cast- of crewlid het land verlaat, moet die persoon 14 dagen in quarantaine. Keert iemand terug, moet die persoon dat weer doen. Voor de productie en planning is dat geen gemakkelijke.

Daar komt bij dat Amazon een grotere aanwezigheid wil hebben in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien geeft dat land grote belastingvoordelen aan filmproducties die er plaatsvinden, waar daar in Nieuw-Zeeland het nodige gedoe over is. En dus besloot Amazon Studios om de productie te verhuizen.

Slechte keuze?
De vraag is of dit wel een handige keuze was. Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie maakt dat de franchise synoniem staat met Nieuw-Zeeland. Jackson focustte bij de opnames enorm op de omgevingen en dat zie je in de films terug. De serie gaat dat ook doen, door bekende settings te gebruiken.

Maar straks dus niet meer. De vraag is of het Verenigd Koninkrijk dezelfde look kan opbrengen als Nieuw-Zeeland, met hetzelfde gevoel dat mensen hadden bij de films en straks het eerste seizoen van de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De makers van Netflix-hit 'The OA' komen met een nieuwe serie
Series / Nieuws

De makers van Netflix-hit 'The OA' komen met een nieuwe serie

De makers van het bizarre maar goed ontvangen The OA komen met een nieuwe serie.

Netflix heeft de afgelopen maanden heel wat series na één seizoen geannuleerd. Maar weinig van die series hadden vervolgens te maken met zoveel boze fans als bij The OA het geval was.

Die sci-fi serie werd gemaakt door Brit Marling en Zal Batmanglij en werd al na twee seizoenen tot een einde gebracht. Dat terwijl er plannen waren voor nog veel meer nieuwe seizoenen. Fancampagnes leidden niet tot meer afleveringen, maar gelukkig krijgen we wel meer van het creatieve team achter de serie.

Nieuwe serie
Marling en Batmanglij gaan aan de slag voor FX. Zij maken voor de televisiezender een miniserie genaamd Retreat. Die komt dus van de hand van de twee makers van The OA.

Het is een mysterieserie, die een Cluedo-achtig verhaal moet vertellen. Ene Darby Hart moet een moord zien op te lossen, terwijl ze in een vreemde setting gehost door een miljardair zit.

De serie The Retreat lijkt niet verbonden te zijn aan The OA, dus hoop vooral niet op een sequelserie. Maar hetzelfde team dat achter The OA zit, brengt ook deze serie tot leven.

Zowel Marling als Batmanglij schrijven en regisseren. Bovendien heeft Marling een hoofdrol in de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Murphy maakt nog twee nieuwe 'American Story'-series
Series / Nieuws

Ryan Murphy maakt nog twee nieuwe 'American Story'-series

Ryan Murphy komt nog eens met twee nieuwe An American ... Story-series.

Ryan Murphy heeft behoorlijk wat hits onder z'n gordel de afgelopen jaren. Twee van de grootste hits delen hetzelfde centrale concept: American Horror Story en American Crime Story. Maar er komt meer.

American Horror Story gaat nu richting zijn tiende seizoen en krijgt een spin-off. Bovendien lanceert American Crime Story in september een serie rond de impeachment van Bill Clinton. En alsof die American Stories niet genoeg waren, komt er nog meer! FX heeft nog eens twee series besteld.

Twee nieuwe series
FX laat weten nog eens twee nieuwe series besteld te hebben van Murphy en zijn creatieve partners, Brad Falchuk, Nina Jacobson en Brad Simpson. Ze maken een American Love Story en American Sports Story.

Het eerste seizoen van American Love Story draait om het huwelijk van John F. Kennedy Jr. en Carolyn Bessette. En American Sports Story duikt in het verhaal van voormalig NFL-ster Aaron Hernandez, wiens carrière ineens tot een einde kwam na zijn veroordeling voor de moord op Odin Lloyd.

De series worden allebei gemaakt voor FX en dus niet binnen de deal die Netflix momenteel ook met Ryan Murphy heeft. Wanneer ze te zien zullen zijn is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.