'Y: The Last Man' wordt volstrekt uniek

De serie Y: The Last Man gaat dingen heel anders doen dan de comics.

Jim Pedd, 16-08-2021 07:18

Brian K. Vaughan's comic Y: The Last Man wordt eindelijk verfilmd. Twintig jaar na het verschijnen ervan in 2002, zal de serie personages laten zien die heel andere genderidentiteiten hebben dan je wellicht zou verwachten op basis van de comics.
Toen Y: The Last Man van start ging, was de publieke opinie over genderidentiteit nog vrij beperkt. Sindsdien is de maatschappij bekender geworden met de omvang van het spectrum en worden non-binaire mensen meer en meer erkend in hun zijn. Dat heeft ook impact op deze serie.

Heel uniek
De serie Y: The Last Man moet heel uniek worden in de manier waarop gekeken wordt naar genderidentiteit.

"De serie zal duidelijk maken dat er vrouwen zijn met twee X-chromosomen en mannen met zowel een X als een Y chromosoom, maar ook dat er vrouwen zijn met twee Y-chromosomen en mannen met twee X-chromosomen," aldus CEO John Landgraf van FX.

In de serie verkennen we een post-apocalyptische wereld waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom om het leven komt, op een cisgender man en zijn aapje Ampersand na. De serie volgt de overlevers die de nieuwe wereld proberen op te bouwen en samen de kans grijpen om iets beters op te bouwen.

Waar de serie in Nederland te zien is, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten begint de serie op 13 september op FX op Hulu.
Bron: CBM

Lees meer over: Y The Last Man, FX, Ben Schnetzer, Brian K Vaughan

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Ware reden dood geliefd 'Grey's Anatomy'-personage

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix