search

Ons nieuws van maandag 16 augustus 2021

Eerste reacties op 'The Walking Dead' seizoen 11
Series / Featured

Eerste reacties op 'The Walking Dead' seizoen 11

We weten nu hoe het publiek kijkt naar het laatste seizoen van The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het einde van The Walking Dead is vroeg begonnen voor sommige fans. Zij tweeten nu al wat ze van het begin van het laatste seizoen van de serie vonden.

De vierentwintig afleveringen van het laatste seizoen van The Walking Dead zijn telkens een week voor de release op televisiezender AMC op AMC+ te zien. Daarmee is het seizoen dus op 15 augustus al begonnen met de aflevering Acheron: Part 1.

De eerste reacties
In de aflevering, die geregisseerd is door Kevin Dowling, zien we hoe de overlevenden van Alexandria proberen om te gaan met de gevaarlijke nieuwe realiteit.

Er is een hongersnood en dus stelt Maggie een nieuw plan voor - mogelijk een zelfmoordmissie. Maar welke keuze hebben ze? Ze moeten meer voedsel vinden voor hun mensen, zodat iedereen kan overleven en Alexandria opnieuw opgebouwd kan worden. Als ze dat niet doen, zal Alexandria ten val komen en zij dus ook.

Eenmaal op weg breekt een zware storm uit en zien we onze helden een schuilplaats zoeken in een metrotunnel. Daar breekt al snel chaos uit, en leren onze helden ook vrij snel wat er mis is gegaan met Maggie en haar groep.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher: Blood Origin' onthult z'n cast!
Series / Nieuws

'The Witcher: Blood Origin' onthult z'n cast!

De Netflix-serie The Witcher: Blood Origin krijgt een cast, eindelijk!

The Witcher is een van de belangrijkste franchises van Netflix. De bedoeling is om hem enorm te maken, met deze maand de film The Witcher: Nightmare of the Wolf en volgend jaar mogelijk The Witcher: Blood Origin.

Die laatste serie is een prequel, waarvan we vandaag tien castleden krijgen via Netflix. De streamingdienst kondigde aan wie allemaal de hoofdrollen hebben in de prequelserie en heeft bekend gemaakt dat Sarah O'Gorman de eerste drie en Vicky Jewson de tweede drie van de zes afleveringen regisseren.

De cast
Goed, dan de cast. Netflix heeft tien nieuwkomers onthuld, die zich bij Michelle Yeoh (Scí­an), Laurence O'Fuarain (Fjall) en Sophia Brown (Éile) voegen:

Mirren Mack speelt de rol van Merwyn
Lenny Henry speelt de rol van Balor
Jacob Collins Levy speelt de rol van Eredin
Lizzie Annis speelt de rol van Zacaré
Huw Novelli speelt de rol van Callan "Brother Death"
Francesca Mills speelt de rol van Meldof
Amy Murray speelt de rol van Fenrik
Nathaniel Curtis speelt de rol van Brí­an
Zach Wyatt speelt de rol van Syndril
Dylan Moran speelt de rol van Uthrok One-Nut

Er is uiterst weinig bekend over de nieuwe serie van Netflix. Wel was er een hele korte synopsis vrijgegeven:

Zich afspelend in een elfenwereld, 1200 jaar voor de wereld van The Witcher, vertelt deze serie het verhaal van de creatie van de eerste Witcher en de gebeurtenissen die leidden tot de 'conjunction of the spheres', toen de werelden van monsters, mensen en elfen bij elkaar kwamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jarenlang in de maak en straks op Disney+? 'Y: The Last Man' is mogelijk snel te zien
Series / Nieuws

Jarenlang in de maak en straks op Disney+? 'Y: The Last Man' is mogelijk snel te zien

De serie Y: The Last Man is mogelijk snel te zien in Nederland op Disney+.

De vraag is nog altijd waar de serie Y: The Last Man in Nederland te zien zal zijn. Maar het lijkt er nu op dat we in elk geval een hint hebben die wijst op een antwoord op die vraag.

Het blijkt nu dat de serie in het Verenigd Koninkrijk vanaf 22 september te zien is op Disney+, via het Star-platform. Dat richt zich uiteraard op volwassenen, net als hier in Nederland. Zo bezien zou dit zomaar een hint kunnen zijn voor waar de serie in Nederland te zien zal zijn en vanaf wanneer.

Y: The Last Man
De serie Y: The Last Man belooft ee behoorlijk bijzondere te worden. Hij speelt zich af in een wereld waarin alle zoogdieren met een Y-chromosoom om het leven komen. Op één man, Yorick, en zijn aapje Ampersand na tenminste. Samen proberen zij te overleven in de bizarre nieuwe wereld, waar ook geprobeerd wordt weer iets van een samenleving op te bouwen.

De hoofdrol in de serie is voor acteur Ben Schnetzer, die dus te zien is als Yorick. Verder zijn er hoofdrollen voor Diane lane, Ashley Romans, Olivia Thirlby, Amber Tamblyn en Diana Bang.

Elke aflevering van Y: The Last Man is door een vrouw geregisseerd en in de productie zijn ook zoveel mogelijk vrouwen betrokken geweest in cruciale rollen zoals DP, productiedesigner, kostuumontwerper, editors, stunt coördinators en meer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt deze week 6 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt deze week 6 series nieuw toe

Deze week wordt weer een prima weekje op Netflix. Check hier wat nieuw is.

Vandaag zetten we de nieuwe series voor je op een rij die in de komende week op streamingdienst Netflix zullen verschijnen. Let op: het is geen compleet overzicht, want vaak voegt Netflix ook nieuw materiaal toe dat nog niet aangekondigd is.[b]

[b]Chesapeake Shores (seizoen 5), 16 augustus
: Een succesvolle carrièrevrouw en alleenstaande moeder keert terug naar het stadje in Maryland dat haar vader heeft gesticht en overweegt hier te gaan settelen.

The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 5), 17 augustus: Deze populaire realityserie vindt plaats in Beverly Hills, waar vrouwen op hoge hakken vechten als vijanden, samen drinken als vrienden en flink wat drama veroorzaken.

Keeping Up with the Kardasians (seizoen 5), 17 augustus: In deze realityserie proberen de Kardashians hun familie op de eerste plaats te zetten terwijl ze hun toenemende roem, groeiende imperiums, relaties en meer managen.

The Chair, 20 augustus: De eerste vrouw van kleur wordt de decaan van een universiteit. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Everything Will be Fine, 20 augustus: Nadat ze niet meer verliefd op elkaar zijn, besluiten een man en vrouw onconventionele regels op te stellen om hun gezin bij elkaar te houden. Alles ten dienste van hun dochter.

Aliens - ET's Gefährliche Brüder, 22 augustus: In deze documentaire proberen wetenschappers te voorspellen wat er eigenlijk zou gebeuren als aliens ineens de Aarde aanvallen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix
Series / Featured

Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix

Het was relatief rustig, met maar één nieuwkomer in de top drie op Netflix.

Elke week weer zetten we de drie best bekeken series van Netflix op 't moment op een rij. Vandaag is natuurlijk niet anders en kijken we naar een iets gewijzigde top drie. Niet heel erg, want er is slechts één nieuwe titel in de top drie te vinden.

De series zijn wel van volgorde veranderd. Deze week staat Hit & Run bovenaan het lijstje meest bekeken series, waar die vorige week op de tweede plek stond. Die tweede stek is nu voor Outer Banks - jawel - de nummer één van vorige week. De top drie wordt afgerond door een nieuwe serie: Spoorloos, een Harlan Coben-verfilming.

De top drie
Goed, laten we dan eens kijken naar de series zelf.

1. Hit & Run: Deze Israëlische Original draait om een getrouwd man, Sergev Azulai, wiens leven op de kop komt te staan als zijn vrouw vermoord wordt bij een mysterieus hit & run ongeluk in Tel Aviv. Hij zoekt nog vol in de rouw naar de moordenaars van zijn vrouw en ontdekt in deze spannende serie een aantal gruwelijke geheimen die ze voor hem had.

2. Outer Banks: Het tweede seizoen van de serie laat zien hoe tiener John B en zijn drie beste vrienden op een eiland met rijken en armen moeten zoeken naar een legendarische schat. Die heeft iets te maken met de verdwijning van zijn vader.

3. Spoorloos: In deze misdaadserie verliest een man twee van zijn naasten. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Harlan Coben en heeft vijf afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de gruwelijke dood van Homelander in 'The Boys'
Series / Featured

Dit is de gruwelijke dood van Homelander in 'The Boys'

Homelander gaat op gruwelijke wijze dood in de comics van de serie The Boys.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Homelander is een van de meest angstaanjagende superhelden in het The Boys-universum. De Supe heeft de krachten van een godheid en is er bepaald niet bang voor om zijn krachten te gebruiken. Hoe wordt hij dan verslagen? Daar hebben de comics een antwoord op.

De Supe Homelander heeft krachten die doen denken aan Superman. Hij kan vliegen, heeft laserogen, bovenmenselijke krachten en is praktisch onkwetsbaar. Maar hij kan dood en we weten dankzij de comics ook hoe. Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Hoe Homelander dood gaat
In The Boys #65 komen we erachter hoe Homelander dood gaat. De comics opent met een beeld van hem met het hoofd van de Amerikaanse president in zijn hand, terwijl hij voor Billy Butcher staat.

Black Noir voegt zich bij de strijd en onthult zijn echte identiteit. Hij is een kloon van Homelander, puur gemaakt als manier om de superheld ooit te verslaan, mocht dat nodig zijn. We komen er ook achter dat Black Noir verantwoordelijk was voor de aanslag op de vrouw van Butcher.

Homelander heeft een identiteitscrisis en valt Black Noir aan. Het Witte Huis wordt aan duigen gelaserd door de twee Supes. Noir weet Homelander te doden, maar met enorme gevolgen voor hemzelf. Hij loopt, doorzeefd door kogels en met zijn ingewanden die praktisch uit zijn buik liggen, naar buiten, met het lijk van Homelander in zijn handen.

Butcher voorspilt geen moment en vuurt kogels af op het lichaam van Noir, die ternauwernood weet te overleven. Op dat moment pakt Butcher een koevoet, die hij door het oog van Noir jast, om vervolgens de bovenkant van zijn schedel er af te rukken. Hij pakt het brein uit het hoofd en verplettert het.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' en 'Ms. Marvel' laten langer op zich wachten bij Disney+
Series / Nieuws

'The Mandalorian' en 'Ms. Marvel' laten langer op zich wachten bij Disney+

De series komen pas in 2022 op streamingdienst Disney+ te staan.

De serie Ms. Marvel en het derde seizoen van The Mandalorian zijn pas in 2022 te zien. Fans kijken enorm uit naar de twee series, maar moeten dus nog even wachten.

Disney+ ging van start met The Mandalorian, zijn eerste Original. De serie bracht heel wat nieuwe abonnees naar de streamingdienst. Disney+ boekt ook veel succes met de Marvel-series, waarvan Ms. Marvel straks een heel nieuwe held moet gaan lanceren.

Voorlopig niet te zien
Hoewel er weinig bekend is over de twee series, lijkt het er nu op dat ze voorlopig nog wel op zich laten wachten. Tijdens de kwartaalpresentatie vertelde Disney+ niets over de komst van de twee series aan het einde van dit jaar. Daarmee is het zeker dat ze nog wel even op zich laten wachten.

Ms. Marvel is een serie die draait om de Pakistaans-Amerikaanse superheld Kamala Khan, een rol van actrice Iman Vellani. De serie zal haar oorsprongsverhaal vertellen en laten zien waar haar voorliefde voor helden als Captain Marvel vandaan komt.

Het derde seizoen van The Mandalorian duikt in het verhaal van Din Djarin, die om moet gaan met de nasleep van het vertrek van Baby Grogu met Luke Skywalker.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' seizoen 4 slaat een heel nieuwe kant in bij Netflix
Series / Nieuws

'Cobra Kai' seizoen 4 slaat een heel nieuwe kant in bij Netflix

De serie Cobra Kai gaat het heel anders doen dan de vorige seizoenen.

Het vierde seizoen van de serie Cobra Kai verkent een nieuwe fase in de band van Daniel en Johnny. De serie speelt zich 34 jaar nadat Daniel LaRusso (Ralph macchio) Johnny (William Zabka) versloeg in het All Valley Tournament en is een gigantische hit.

De serie draait vooral om Johnny en zijn pogingen om een nieuwe karate dojo op te bouwen, waarvan hij de sensei is. Maar het derde seizoen vormde de terugkeer van John Kreese en maakte dat Johnny en Daniel voor het eerst samen moesten werken. Nu komt het vierde seizoen van de serie in december op Netflix te staan en horen we langzaam meer over wat we kunnen verwachten.

Heel andere band
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde showrunner Josh Heald dat het vierde seizoen die heel andere band tussen de twee personages zal verkennen.

"Zonder spoilers te geven, kan ik je zeggen dat het vierde seizoen levert op het uitgangspunt van de serie: wat er dus gebeurd als deze mensen elkaar voor het eerst in lange tijd weer zien en echt onder elkaars huid gaan zitten," aldus Heald.

"We hebben ruzies gezien, we hebben consequenties en reacties gezien en kunnen zien wat overreacties zijn. En nu komen we in een nieuwe fase, waarbij ze hun wapens neerleggen en elkaar aankijken en accepteren welke uitdaging ze voor zich hebben."

De komst van Kreese maakt daarmee dus dat de serie in het nieuwe seizoen een heel andere kant op gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Alien'-serie wordt enorm grootse sci-fi serie
Series / Nieuws

'Alien'-serie wordt enorm grootse sci-fi serie

De serie rond Alien gaat er behoorlijk bekend uitzien dankzij het uitgangspunt.

Noah Hawley heeft te maken gehad met een paar tegenvallende momenten als het aankomt op projecten waar hij aan werkte. Maar gelukkig lijkt het er nu op dat een van zij projecten de goede kant op gaat.

Hawley werkte enige tijd aan een solofilm voor Doctor Doom, die geannuleerd werd toen de overname van Fox door Disney doorgang vond. Zijn Star Trek-reboot werd verder helemaal geannuleerd toen de pre-productie net begonnen was en gisteren bleek nog dat zijn verfilming van Kurt Vonnegut's boek Cat's Cradle ook niet doorging.

Alien-serie
De bazen van FX lijken echter wel in te zien dat ze Hawley een succes moeten gunnen en dus maakt hij een Alien-serie voor de televisiezender.

Veel is daar nog niet over bekend, maar we weten dat het geen Ripley-verhaal wordt. De serie speelt zich af op planeet Aarde, voor het eerst in de franchise.

FX-baas John Landgraf gaf een interessante update: "Ik denk dat Noah zich heel erg bewust is van het feit dat er een cinematic universe is. En je zal dus ook merken dat de serie heel erg als een onderdeel van dit cinematic universe zal voelen."

De televisiezender mikt op 2023 voor de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' onthult dan eindelijk zijn laatste grote vijand
Series / Nieuws

'The Walking Dead' onthult dan eindelijk zijn laatste grote vijand

We ontmoeten nu eindelijk Pope, de leider van de Reapers in The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
"Pope heeft je gemarkeerd", horen we in een van de teasers voor The Walking Dead seizoen 11. Dat is de reden waarom de Reapers het voorzien hebben op Maggie Rhee en haar nieuwe groep.

In het verlengde deel van seizoen 10 van de AMC-serie kwamen we er al achter dat Maggie opgejaagd werd door de Reapers en dat ze grote delen van haar groep al uitgemoord hadden. Maar waarom was nog niet bekend. Wel is duidelijk dat ene Pope het op haar voorzien heeft. En van hem hebben we nu de eerste foto.

Dit is Pope
Pope is een personage dat niet in de comics bestaat. Hij maakt onderdeel uit van een nieuwe verhaallijn die in dit seizoen Maggie en de overlevers tegenover de Reapers zet: gemaskerde schurken die onze helden achtervolgen.

"We zullen de komende tijd heel veel over hen vertellen, maar we willen ook dat het publiek nog even rondloopt met de vraag 'Wie is Pope en wat betekent het om door hem gemarkeerd te zijn?'," vertelde showrunner Angela Kang tijdens een interview over deze figuur.

De Reapers hebben volgens haar bewust een soort militaristische vechtstijl en zijn misschien wel de gevaarlijkste schurken waar ze mee te maken hebben. Vanaf 22 augustus krijgen de overlevenden te maken met de Reapers en Pope. Hieronder de foto:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y: The Last Man' wordt volstrekt uniek
Series / Nieuws

'Y: The Last Man' wordt volstrekt uniek

De serie Y: The Last Man gaat dingen heel anders doen dan de comics.

Brian K. Vaughan's comic Y: The Last Man wordt eindelijk verfilmd. Twintig jaar na het verschijnen ervan in 2002, zal de serie personages laten zien die heel andere genderidentiteiten hebben dan je wellicht zou verwachten op basis van de comics.

Toen Y: The Last Man van start ging, was de publieke opinie over genderidentiteit nog vrij beperkt. Sindsdien is de maatschappij bekender geworden met de omvang van het spectrum en worden non-binaire mensen meer en meer erkend in hun zijn. Dat heeft ook impact op deze serie.

Heel uniek
De serie Y: The Last Man moet heel uniek worden in de manier waarop gekeken wordt naar genderidentiteit.

"De serie zal duidelijk maken dat er vrouwen zijn met twee X-chromosomen en mannen met zowel een X als een Y chromosoom, maar ook dat er vrouwen zijn met twee Y-chromosomen en mannen met twee X-chromosomen," aldus CEO John Landgraf van FX.

In de serie verkennen we een post-apocalyptische wereld waarin elk zoogdier met een Y-chromosoom om het leven komt, op een cisgender man en zijn aapje Ampersand na. De serie volgt de overlevers die de nieuwe wereld proberen op te bouwen en samen de kans grijpen om iets beters op te bouwen.

Waar de serie in Nederland te zien is, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten begint de serie op 13 september op FX op Hulu.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh? Deze ster is nu al klaar met 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi'
Series / Nieuws

Huh? Deze ster is nu al klaar met 'Star Wars: Obi-Wan Kenobi'

Rupert Friend blijkt geen al te grote rol te hebben in de Obi-Wan Kenobi serie.

De serie Obi-Wan Kenobi krijgt misschien wel de grootste en bekendste cast van een ensembleserie die Disney+ in de maak heeft rond Star Wars. De hoofdrol wordt gespeeld door Ewan McGregor, die voor het eerst sinds de film Revenge of the Sith in 2005 uitkwam in de huid van Obi-Wan Kenobi kruipt.

De Obi-Wan Kenobi-serie brengt een aantal personages en terug. Zo keert Hayden Christensen voor het eerst sinds de prequels weer terug als Darth Vader. Bonnie Piesse en Joel Edgerton zijn ook te zien als Beru en Owen Lars. Maar er zijn ook heel nieuwe acteurs en actrices.

Nu al klaar
Nieuw zijn bijvoorbeeld Kumail Nanjiani, Sung Kang, Moses Ingram en O'Shea Jackson. Maar daarnaast is ook Rupert Friend voor het eerst in een Star Wars-serie te zien.

Welke rol Friend precies heeft in de serie is helaas niet bekend. Maar wel weten we nu dat Rupert Friend al klaar is met zijn werk aan de televisieserie. Daarmee was hij helemaal niet zo heel lang betrokken lijkt het, waarmee we ervan uit kunnen gaan dat hij ook geen gigantische rol heeft.

Plotdetails over de serie zijn nog altijd geheim. We weten wel dat Obi-Wan Kenobi in de tijd dat we hem zien, zich nog schuilhoudt op woestijnplaneet Tatooine. Bovendien zijn er Jedi-jagers, die het op hem voorzien hebben.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' spin-off rond Daryl en Carol wordt volledig anders dan de serie
Series / Nieuws

'The Walking Dead' spin-off rond Daryl en Carol wordt volledig anders dan de serie

Deze The Walking Dead spin-off gaat in niets lijken op wat je al gezien hebt.

Norman Reedus vertelde dat de aankomende Daryl & Carol spin-off die hij met co-ster Melissa McBride krijgt, "in niets gaat lijken op" The Walking Dead. De vlaggenschipserie van de AMC-franchise eindigt met het elfde seizoen en gaat daarna in andere vorm verder.

Showrunner Angela Kang onthulde al dat de serie een heel andere stijl krijgt. De serie, die in 2023 te zien zal zijn, zal laten zien hoe Daryl Dixon en Carol Peletier op weg gaan en een heel nieuw gebied verkennen.

Compleet anders
"Ik kan je niet al te veel vertellen over de spin-off. Maar ik kan je wel zeggen dat het in niets gaat lijken op The Walking Dead," vertelde Reedus. "Het gaat niet op gewoon een aflevering van Walking Dead met enkel Daryl en Carol lijken. Het wordt echt compleet anders."

De serie zal een lichtere toon hebben. "We verkennen een nieuwe wereld, een nieuwe stijl en een nieuwe grens van verhalen en doelen. En we zetten de lessen voort van de mensen die hun apocalypse-familie vormden, hun zwaar bevochten overwinningen en pijnlijke verliezen."

The Walking Dead gaat over een week verder met de eerste acht afleveringen van zijn elfde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.