search
Controversiële regisseur maakt 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Controversiële regisseur maakt 'Star Wars: The Acolyte'

Star Wars-serie The Acolyte lijkt een regisseur gevonden te hebben.

Er is nog maar weinig bekend over Star Wars-serie The Acolyte. Duidelijk is dat het een uniek project wordt, want de volgen voor het eerst in de franchise een Sith-leerling.

Bovendien speelt de serie The Acolyte zich af in een tijdperk waarin nog geen enkele serie verscheen. Wel kregen we al boeken en comics in The High Republic, het tijdperk waarin de serie gesitueerd is - tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga begint.

Nieuwe serie
Het verhaal gaat dat de serie, die gemaakt wordt door bedenker Leslye Headland, voor een deel geregisseerd wordt door Kevin Smith. Het gaat om ten minste twee afleveringen. Smith ligt op dit moment niet goed door Netflix-serie Masters of the Universe, waar hij veel commentaar op kreeg.

De serie wordt dus ontwikkeld door Headland, die ook al gezegd heeft dat in de serie een belangrijke positie weggelegd gaat zijn voor vrouwen. Grote kans ook dat de hoofdpersoon een actrice is.

Los daarvan weten we dat de serie politieke invloeden krijgt. Headland vindt dat dit moet, aangezien de Star Wars-films van George Lucas ook allemaal duidelijk politieke invloeden hadden.

Wat de concrete invulling betreft is verder weinig bekend over wie zich met de serie bemoeien en wie de hoofdrollen spelen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen