Het gestoorde bedrag dat Robert Downey Jr. krijgt van HBO voor hun nieuwste serie

Gestoord bedrag Robert Downey Jr.  nieuwe serie

HBO betaalt acteur Robert Downey Jr. fors voor de nieuwe serie The Sympathizer.

Jim Pedd, 23 augustus 2021 om 13:56

Sinds hij afscheid nam van het Marvel Cinematic Universe, toen Tony Stark zijn leven opofferde om het universum te redden in Avengers: Endgame, heeft acteur Robert Downey Jr. nog maar weinig nieuwe films gemaakt.
Eentje was natuurlijk de film Dolittle, eentje die niet heel goed viel bij critici en mee mocht dingen naar de prijs voor de slechtste film van 2020. Maar dat wil niet zeggen dat de acteur dan niet nog altijd flink kan verdienen.

Hoog salaris
Begin deze zomer werd onthuld dat de tweevoudig Acadamy Award-genomineerd acteur meerdere rollen gaat spelen in HBO-serie The Sympathizer.

Hij zal onder meer te zien zijn als een congreslid van de staat Californië, een CIA-agent en een Hollywood-regisseur. En meer! En voor dat werk krijgt de 56-jarige acteur maar liefst twee miljoen dollar per aflevering.

In The Sympathizer speelt Downey Jr. straks de hoofdrol. Centraal in de serie staat een half-Franse, half-Vietnamese communistische spion tijdens de oorlog en zijn daaropvolgende ballingschap in de Verenigde Staten.

De serie wordt geregisseerd door Oldboy- en Snowpiercer-regisseur Park Chan-wook.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Robert Downey Jr, Salaris, HBO, The Sympathizer

Populair nieuws