search
'The Mandalorian' ging wel heel ver in geheimhouding
Series / Nieuws

'The Mandalorian' ging wel heel ver in geheimhouding

Luke Skywalker had een rol in The Mandalorian en om dat geheim te houden ging Lucasfilm heel ver.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Luke Skywalkers verschijning in The Mandalorian werd geheim gehouden tot het laatste moment. Het team achter de serie ging heel ver om het geheim te houden, nu blijkt wel hoe ver.

Het was een hele grote verrassing dat Luke Skywalker de kleine Baby Yoda - ofwel Grogu - kwam ophalen in de laatste aflevering van het tweede seizoen.

Heel erg geheim
Er werden veel dingen uitgelekt rond het tweede seizoen van de serie. Zo bleek dat Temuera Morrison de rol van Boba Fett zou spelen, en ook lekte al uit dat Rosario Dawson de rol van Ahsoka Tano zou gaan spelen. Desondanks hield men geheim dat Luke te zien zou zijn - een knappe prestatie.

En we weten nu hoe men dat wist te regelen.

In Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian seizoen 2, aflevering 2, Making of Season 2 Finale, krijgen we een blik achter de schermen. Het blijkt dat het team niet eens toestond dat mensen de naam Luke Skywalker gebruikten in de serie.

Bovendien maakte Lucasfilm neppe afbeeldingen van Plo Koon, een Jedi die om het leven kwam bij Order 66 in de serie. Voor producent Dave Filoni was dit de enige echte keuze, omdat Koon zijn favoriete Jedi is.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen