search
Hoe Gandalf toch terug kan keren in 'Lord of the Rings'
Series / Featured

Hoe Gandalf toch terug kan keren in 'Lord of the Rings'

Lord of the Rings van Prime Video heeft geen rol voor Gandalf. Maar het kan wel!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings van Prime Video zou zomaar eens ruimte kunnen hebben voor de beroemde tovenaar Gandalf. De kans dat hij te zien is, lijkt klein, al leefde het personage wel al in de tijd dat de serie zich afspeelt. Maar niet op de plek waar je zou verwachten.

De serie van Prime Video speelt zich af tijdens de tweede era van Midden-Aarde, de wereld van J.R.R. Tolkien.

Waar is Gandalf
Veel personages uit de Lord of the Rings-boeken zijn nog niet geboren op het moment dat de serie zich afspeelt. Wel waren er Elrond, Galadriel en Sauron al. En Gandalf was nog niet aangekomen op Midden-Aarde.

Gandalf kwam namelijk pas 1.000 jaar na de start van de derde era aan. Gandalf lijkt niet per se te zien te zijn in de serie, maar het kan wel.

De eerste foto is er namelijk een waar op de achtergrond Laurelin en Telperion te zien zijn, de beroemde bomen in de boeken. Dat zou erop kunnen wijzen dat een deel van de serie zich afspeelt op Valinor, tijdens de eerste era.

Gandalf leefde als een engelachtige Maia in de Undying Lands en heette op dat moment nog Olórin. Hoe hij er toen uitzag is niet bekend. Tolkien omschreef het fysieke voorkomen van de Maia namelijk niet, waarmee ze misschien wel een sterfelijk uiterlijk zouden kunnen hebben, maar ook een ander uiterlijk dan je denkt.

Toen de Valar besloten dat Olórin en een aantal andere Maia naar Midden-Aarde moesten reizen om te helpen in de strijd tegen Sauron, besloot de groep een ander uiterlijk aan te nemen: dat van een oude man. Zo zouden de heersers van Midden-Aarde hen niet aanzien voor mogelijke tegenstanders die op de macht uit waren, en straalden ze wijsheid uit.

Olórin is dus misschien wel te zien, maar dan niet in de vorm van Ian McKellen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen