search

Ons nieuws van maandag 30 augustus 2021

Trailer Marvel-serie 'Hawkeye' lijkt er heel snel te komen
Series / Nieuws

Trailer Marvel-serie 'Hawkeye' lijkt er heel snel te komen

Eindelijk gaan we de eerste bewegende beelden van de langverwachte serie zien.

Het is nog geen week geleden dat we door Marvel Studios werden getrakteerd op de eerste trailer van Spider-Man: No Way Home, of de volgende trailer van een MCU-project lijkt alweer op komst!

Het gaat in dit geval om de trailer van de nieuwe serie Hawkeye, waar sterk naar gehint lijkt te worden. Tenminste, als je een héél oplettende volger van alles Marvel bent.

Afgelopen zondag deelde Hawkeye-ster Hailee Steinfeld namelijk een Instagram Story, waarop enkel de kleur paars is te zien, de voornaamste kleur van de kleding die zowel haar personage Kate Bishop als Jeremy Renners Hawkeye zal dragen.

Fans houden oogje in 't zeil



Op dezelfde dag viel fans op dat het officiële Twitter-account van de serie (@hawkeyeofficial) na een tijd offline te zijn geweest weer actief werd. Marvel neemt dit soort pagina's meestal in gebruik wanneer er trailers en/of posters worden vrijgegeven, dus wie weet is dit ook hier het geval.

Natuurlijk weten we niks zeker, maar het zou ons niet verbazen dat de trailer er in de komende weken aankomt. De serie moet immers in november al van start gaan op Disney+!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt 8 series nieuw toe deze week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt 8 series nieuw toe deze week

Het wordt weer een heel prima weekje op Netflix met 8 nieuwe series.

De laatste paar weken is het behoorlijk druk geweest op Netflix met vaak meer dan tien nieuwe series. En dat blijkt nog wel even door te gaan, want deze week debuteren op z'n minst acht nieuwe series op Netflix. We zetten de series die alvast aangekondigd zijn door Netflix voor je op een rij.

Nevertheless, 29 augustus: De charme van een klasgenoot leidt bij een cynisch student aan een kunstcollege tot een friends-with-benefits relatie.

Good Girls (seizoen 4), 29 augustus: Onder de waakzame ogen van de Feds, overwegen Beth, Ruby en Annie de voordelen van hun werk.

You Are My Spring, 31 augustus: Een hotelcongiërge en een psychiater met een traumatische jeugd vormen een sterke band nadat ze betrokken raken in een bizarre lokale moordzaak.

Spark Joy, 31 augustus: Wereldwijd fenomeen Marie Kondo is terug om mensen te helpen hun huis te transformeren in deze nieuwe Netflix-serie.

How to be a Cowboy (1 september): Dale Brisby gebruikt sociale media en rodeovaardigheden om cowboytradities levend te houden. En nu laat hij de wereld zien hoe je een echte cowboy moet zijn.

Chicago Fire seizoen 1-4 (1 september): Het verhaal van brandweerlieden in de stad Chicago, zowel persoonlijk als professioneel.

Q-Force (2 september): Een gay superspion en zijn strijdlustige LGBTQ-team willen laten zien dat de geheime dienst hen ten onrechte onderschatte. Vandaag West-Hollywood, morgen de hele wereld!

La Casa de Papel Part 5: Volume 1 (3 september): Het wordt levensgevaarlijk als het plan van de Professor barsten begint te vertonen, en het team zowel binnen als buiten de Banco de España vijanden moet afweren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt een geannuleerde serie terug
Series / Nieuws

Netflix brengt een geannuleerde serie terug

De serie Manifest krijgt nog een extra seizoen van 20 (!) afleveringen op Netflix.

Fans van Manifest kunnen opgelucht ademhalen. Netflix heeft besloten om de door NBC geannuleerde serie terug te brengen voor een vierde en laatste seizoen van in totaal 20 afleveringen.

Daarmee mogen de makers van de serie het verhaal afronden. Er waren nog heel wat plotlijnen die niet opgelost waren aan het einde van het derde seizoen, dus dat is goed nieuws voor fans die druk campagne voerden voor deze revival.

Manifest terugbrengen
"Sinds Manifest in juni op Netflix debuteerde, bleek de serie erg populair bij onze leden. Jeff Rake en zijn team hebben een bijzonder mysterie opgebouwd dat kijkers van over heel de wereld op het puntje van hun stoel heeft gezet," aldus Bela Bajaria van Netflix.

Maker Jeff Rake noemt het een droom om de serie af te kunnen maken:

"Nooit van mijn leven had ik durven dromen dat er zoveel liefde en steun voor dit verhaal, de personages en het team dat zo hard gewerkt heeft om dit tot leven te brengen zou zijn," begon hij zijn statement.

"Dat we fans kunnen belonen met het einde dat ze verdienen, vind ik buitengewoon. Namens de cast, de crew, de schrijvers, regisseurs en producenten bedank ik Netflix, Warner Bros. en natuurlijk de fans."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix
Series / Featured

Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix

De top drie is weer bekend. Welke series werden massaal bekeken op Netflix?

Elke zondag kijken we naar de drie meest bekeken televisieseries op Netflix in Nederland. Deze week is er voor het eerst in een paar weken tijd weer een nieuwe nummer één en een bijna helemaal nieuwe top drie.

De serie Clickbait debuteerde nieuw deze week en is meteen naar de eerste stek gestegen. Dat ten koste van de serie Hit & Run, die de afgelopen twee weken op de eerste plek stond. Tot slot is Riverdale weer aan de volle gang en dat heeft gevolgen voor de top!

De top drie
We zetten de top drie voor je op een rij:

1. Clickbait (1 seizoen): Deze opvallende miniserie laat zien dat een dubieuze link met het internet is, als de brave huisvader Nick Brewer ontvoerd wordt. Zijn familie doet alles om de dader en het motief te achterhalen.

2. Hit & Run (1 seizoen): Na twee weken op de eerste stek, is deze serie weer terug naar de tweede. We volgen een man die op wraak uit is, als zijn vrouw voor dood achtergelaten is.

3. Riverdale (S05E13): De serie is weer van start gegaan en dat levert meteen een mooie stek in de top drie op. In de nieuwe aflevering worstelt Archie met zijn pijnlijke verleden, nodigt Cheryl Kevin uit en zien we Betty geconfronteerd worden met een grote tegenslag.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische tv-show 'Legends of the Hidden Temple' krijgt filmische poster
Series / Posters

Epische tv-show 'Legends of the Hidden Temple' krijgt filmische poster

De revival van de gameshow uit de jaren 90 krijgt een eerste affiche van zender The CW.

En er verschijnt binnenkort weer een revival van een oude show op de buis. Dit keer komt de zender The CW met een nieuwe versie van Legends of the Hidden Temple, een show die in de jaren 90 op Nickelodeon verscheen.

The CW start in oktober met het uitzenden van de serie en nu is er een eerste affiche verschenen voor de epische avonturenshow. De show wordt dit keer gepresenteerd door Cristela Alonzo.

"Ik ben opgegroeid in de popcultuur van de jaren 90 en een fan van de originele Legends of the Hidden Temple. Ik ben heel blij dat ik de nieuwe, aangepaste versie van de show mag hosten," zei Alonzo. "De grootste uitdaging voor mij bij deze show zal zijn om het tegelijkertijd te hosten en tegelijkertijd mijn nerderige opwinding in bedwang te houden."

Legends of the Hidden Temple
In de oude versie van Legends of the Hidden Temple waren het kinderen die door de tempel uit de titel moest struinen. Dit keer zullen het volwassenen zijn.

Vanaf 10 oktober wordt de show uitgezonden en er zal vast een Nederlandse zender zijn die Legends of the Hidden Temple oppikt als deze een succes blijkt te zijn. Hieronder een affiche dat aandoet alsof het een echte live action tv-serie of film is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bracht deze 5 gecancelde series terug
Series / Featured

Netflix bracht deze 5 gecancelde series terug

Er worden heel wat series gecanceld in tv-land, maar soms keren ze terug.

Netflix heeft door de jaren heel een aantal series een nieuw leven gegeven nadat ze door een andere tv-zender waren gecanceld. Hieronder vijf voorbeelden.

Designated Survivor | Bing nu!

Deze serie werd na twee seizoenen gecanceled door ABC. Netflix gaf de serie nog een derde seizoen. In de politieke thriller Designated Survivor ligt het lot van Amerika in de handen van een gewone ambtenaar nadat een aanval op Washington het bestuur heeft onderuitgehaald.



Lucifer | Bing nu!

Deze serie werd na drie seizoenen gecanceled door Fox. Netflix gaf de serie nog een vierde, vijfde én aankomend zesde seizoen. In Lucifer is de duivel het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur.




Arrested Development | Bing nu!

Deze serie werd na drie seizoenen gecanceled door Fox. Netflix gaf de serie nog een derde en vierde seizoen. In Arrested Development zien we het verhaal van een rijke familie die alles is verloren en een zoon die alles doet om het gezin bij elkaar te houden.



Gilmore Girls | Bing nu!

Deze serie werd na zeven seizoenen afgerond door ABC. Netflix gaf de serie de minirivival Gilmore Girls: A Year in the Life. In Gilmore Girls voedt de onafhankelijke, alleenstaande moeder Lorelai haar begaafde, studerende dochter Rory op, die haar doorlopend op een gevatte manier van repliek dient.



Manifest | In Nederland te volgen op Net5

Deze serie werd na drie seizoenen gecanceled door NBC. Netflix geeft de serie nog minimaal een vierde seizoen. Deze verschijnt ongetwijfeld pas in 2022. In Manifest ervaart een vlucht van Jamaica naar New York een korte periode van zware turbulentie. Wanneer ze landen, vernemen de passagiers en de bemanning van NSA directeur Robert Vance dat er meer dan vijf en een half jaar zijn verstreken tussen het opstijgen en het landen van de vlucht, gedurende welke tijd men dacht dat ze dood waren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' van Netflix doet dit volledig anders van de originele serie
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' van Netflix doet dit volledig anders van de originele serie

De serie Avatar: The Last Airbender van Netflix is nu al op zoek naar een Azula.

Avatar The Last Airbender wordt gezien als een van de beste animatieseries die ooit gemaakt zijn. Dat de wereld terugkeert via diverse animatieseries via Paramount Pictures is dus niet gek.

Maar je zou bijna vergeten dat ook Netflix aan een serie in de franchise werkt. Dat moet een live-action serie worden en recent kondigde men al aan dat Aang, Katara, Sokka en Zuko gespeeld zouden worden door acteur Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley en Dallas Liu. En nu lijkt het erop dat een van de grootste schurken ook al gecast wordt.

Grote schurk vinden
Azula, de zus van Zuko, en de psychotische prinses van de Vuurnatie, zou ook al een rol krijgen in het eerste seizoen van Avatar The Last Airbender. Daarmee wijkt de serie wat af van het bronmateriaal.

In de oorspronkelijke serie is Azula wel te zien in het eerste seizoen, maar duurt het tot de tweede reeks voordat we de prinses pas echt in vol ornaat kunnen aanschouwen.

Dan blijkt ze een meedogenloze vrouw te zijn, die zowel op de Avatar als haar broer Zuko jaagt. En nu horen we dus dat Azula in het eerste seizoen al een grote rol krijgt. Hoe groot die rol is, is nog niet zeker.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste dode in 'The Walking Dead' seizoen 11 maakt veel los
Series / Nieuws

Eerste dode in 'The Walking Dead' seizoen 11 maakt veel los

Sinds vandaag kun je de aflevering Acheron: Part 2 kijken op Disney+ en vanavond op FOX.

Na de aftrap van vorige week met de aflevering Acheron: Part 1 was het vandaag tijd voor Acheron: Part 2, de afronding van de tweeluik. En in die aflevering zien we niet alleen hoe het afloopt met Maggie, maar er valt ook een eerste dode in het seizoen. Dus let op: ***SPOILERS***.

In het laatste seizoen van The Walking Dead zien we in Acheron: Part 2 hoe Maggie ontsnapt aan de vele Walkers. Niet veel later wordt ook duidelijk wat er met de Roy (C. Thomas Howell) en Gage (Jackson Pace), die in aflevering één de groep van Maggie nog op dubieuze wijze hebben verlaten, is gebeurd.

Eerste dode in seizoen 11
In Acheron: Part 2 duikt Gage alleen op, maar hij zit vast achter een gesloten deur die Maggie kan openen. Hij smeekt Maggie de deur te openen, maar als ze dat doet dan komt haar groep ook in gevaar. Dus Maggie weigert Gage een tweede kans te geven.

"Het spijt me," zegt Maggie vanachter de metalen deur tegen Gage. "Ik kan het niet doen." Waarop Gage "Leugenaar" zegt en zichzelf meerdere malen in zijn lichaam steekt om niet levend opgegeten te worden.

Later keert Gage nog terug als een Walker. Father Gabriel (Seth Gilliam) schiet hem in zijn gezicht met een shotgun. Vooral de wijze waarop Gage zichzelf doodt, maakt veel los op het web. De aflevering staat nu op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De cast van 'The Umbrella Academy' heeft goed nieuws voor je
Series / Nieuws

De cast van 'The Umbrella Academy' heeft goed nieuws voor je

De opnames van de serie The Umbrella Academy zijn afgerond, goed nieuws dus!

The Umbrella Academy heeft heugelijk nieuws voor je. De opnames van het derde seizoen van de serie op basis van de comics van Gerard Way, zijn afgerond.

De serie vertelt het verhaal van de Hargreeves-familie, die bij elkaar komt na de mysterieuze dood van hun vader. Tegelijk moeten ze proberen de wereld te redden van de apocalypse. The Umbrella Academy is een groot succes voor Netflix, zo erg dat het tweede seizoen in 2020 de zesde meest bekeken serie daar werd. In november 2020 werd dan ook een derde seizoen besteld.

De opnames zijn rond
Nadat er meerdere bommetjes gedropt werden in het tweede seizoen, keken heel wat kijkers enorm uit naar het derde seizoen. Tot nu toe zijn er weinig details bekendgemaakt.

Vorige week bevestigde Elliot Page nog dat de serie bijna klaar was met de opnames van het derde seizoen. En nu leren we dat de serie ook echt klaar is met opnemen.

The Umbrella Academy-showrunner Steve Blackman deelde een video op Instagram waarin hij bevestigde dat de opnames klaar zijn.

In de video zien we de acteurs die vertellen heel blij zijn dat ze klaar zijn met de opnames. Page zegt zelfs dat hij "niet kan wachten" tot fans het nieuwe seizoen te zien krijgen. Easter eggs zie je niet in het nieuwe seizoen, maar we zien wel Justin H. Min en Colm Feore verschijnen.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dexter'-revival gaat zich zo onderscheiden van eerdere seizoenen
Series / Nieuws

'Dexter'-revival gaat zich zo onderscheiden van eerdere seizoenen

De serie Dexter gaat het anders doen dan je wellicht verwacht zou hebben.

Dexter: New Blood focust zich veel meer op de familie van Dexter dit seizoen. Gedurende tien afleveringen zien we Michael C. Hall weer als het personage uit de titel.

De reboot brengt allemaal oude bekenden en nieuwe personages naar ons. Clancy Brown speelt bijvoorbeeld de grote slechterik, Kurt Caldwell - de onofficiële burgemeester van Iron Lake in New York, waar Dexter nu woont. Ook is Jamie Chung een misdaad-podcaster waar Dexter zomaar eens problemen mee kan krijgen.

Andere focus
De revival van Dexter zal flink verschillen van de oorspronkelijke serie. En dat niet alleen omdat de serie zich afspeelt in een visueel en geografisch andere locatie. De serie laat zien dat Dexter een ander leven leidt en dat de Dark Passenger er nu uit ziet als Debra.

Uitvoerend producent Scott Reynolds vertelt dat de serie een ander format krijgt. De focus ligt op de familie Morgan, en dus minder op de criminelen waar Dexter elke week en elk seizoen op focust.

"We hebben het format veranderd. Eerst had je de Big Bad en smaller bads. We lieten zien hoe hij acht tot tien slechteriken per seizoen vermoordde. En dat hebben we nu een beetje veranderd en het wat persoonlijker gemaakt. We zijn hier van afgestapt en hebben het persoonlijker gemaakt. Het gaat over Harrison, over het familieleven. Het gaat over een vader die een moordenaar - een seriemoordenaar - is, en het gevolg dat dit heeft voor iedereen om hem heen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een 'Fear the Walking Dead' spin-off op komst?
Series / Nieuws

Nog een 'Fear the Walking Dead' spin-off op komst?

Krijgt de serie Fear the Walking Dead nog een spin-off of toch niet?

Fear the Walking Dead-acteur Colman Domingo onthult dat hij een spin-off voor Victor Strand gepitcht heeft. Hij vindt dat Strand de "James Bond van de zombie-apocalypse" is.

De bedrieger is sinds het eerste seizoen van Fear the Walking Dead te zien, en een nogal zelfzuchtige overlever die alles doet om te overleven. Hij wordt volgens de verhalen een "ultieme versie" van zichzelf in het zevende seizoen.

Een eigen serie
"Ik ga het gewoon zeggen: ik heb een serie voor hem gepitcht," vertelde Domingo tijdens de Deadline Hero Nation-podcast toen hem gevraagd werd of er potentieel is voor een eigen serie rond Strand.

"Ik dacht: 'Weet je wat? Ik weet niet hoelang onze serie nog te zien is' - ik weet het niet. Het kan acht, negen, tien, twaalf seizoenen duren. Maar ik denk dat Victor zo'n meeslepend personage is, dat hij een eigen serie verdient denk ik."

In het nieuwe seizoen ziet Strand zichzelf zo'n beetje als de nieuwe leider. "Het ene moment heb je geen idee dat hij vloeiend Spaans spreekt, hij kan een vliegtuig vliegen, een boot charteren. Hij is als de James Bond van de zombie-apocalypse. Ik zou willen zien waar het heen gaat."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi' is toch niet klaar
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi' is toch niet klaar

Het gerucht ging dat Obi-Wan Kenobi klaar zou zijn, maar dat klopt dus niet.

Een week geleden hoorden we dat de Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi klaar zou zijn met de opnames. Maar een nieuw bericht van The Bespin Bulletin, meldt dat de opnames nog in volle gang zijn: tot begin september zelfs.

De serie rond Obi-Wan Kenobi laat de tijd zien van de titel-Jedi na de val van de Galactic Republic. We zien hoe het met hem ging op Tatooine en het lijkt erop dat dit nog een zware tijd gaat worden.

Nog bezig
Bespin Bulletin stelt dat de opnames nog altijd bezig zijn en dat volgende week ook nog opnames plaatsvinden. Tegelijk is de crew wel druk bezig met het afronden van de opnames; volgende week ergens zullen die mogelijk wel afgerond worden.

Voorlopig is het dus nog niet helemaal bevestigd dat de serie klaar is met opnames.

In de Obi-Wan Kenobi-serie zien we hoe de Jedi over Luke Skywalker waakt. Maar er is meer aan de hand, want we weten ook dat er Jedi-jagers naar hem op zoek zijn en dat we Darth Vader te zien krijgen in de serie.

Daarmee weten we dus praktisch zeker dat er meer dan alleen een oude Jedi te zien is die waakt over Luke Skywalker.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe Gandalf toch terug kan keren in 'Lord of the Rings'
Series / Featured

Hoe Gandalf toch terug kan keren in 'Lord of the Rings'

Lord of the Rings van Prime Video heeft geen rol voor Gandalf. Maar het kan wel!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lord of the Rings van Prime Video zou zomaar eens ruimte kunnen hebben voor de beroemde tovenaar Gandalf. De kans dat hij te zien is, lijkt klein, al leefde het personage wel al in de tijd dat de serie zich afspeelt. Maar niet op de plek waar je zou verwachten.

De serie van Prime Video speelt zich af tijdens de tweede era van Midden-Aarde, de wereld van J.R.R. Tolkien.

Waar is Gandalf
Veel personages uit de Lord of the Rings-boeken zijn nog niet geboren op het moment dat de serie zich afspeelt. Wel waren er Elrond, Galadriel en Sauron al. En Gandalf was nog niet aangekomen op Midden-Aarde.

Gandalf kwam namelijk pas 1.000 jaar na de start van de derde era aan. Gandalf lijkt niet per se te zien te zijn in de serie, maar het kan wel.

De eerste foto is er namelijk een waar op de achtergrond Laurelin en Telperion te zien zijn, de beroemde bomen in de boeken. Dat zou erop kunnen wijzen dat een deel van de serie zich afspeelt op Valinor, tijdens de eerste era.

Gandalf leefde als een engelachtige Maia in de Undying Lands en heette op dat moment nog Olórin. Hoe hij er toen uitzag is niet bekend. Tolkien omschreef het fysieke voorkomen van de Maia namelijk niet, waarmee ze misschien wel een sterfelijk uiterlijk zouden kunnen hebben, maar ook een ander uiterlijk dan je denkt.

Toen de Valar besloten dat Olórin en een aantal andere Maia naar Midden-Aarde moesten reizen om te helpen in de strijd tegen Sauron, besloot de groep een ander uiterlijk aan te nemen: dat van een oude man. Zo zouden de heersers van Midden-Aarde hen niet aanzien voor mogelijke tegenstanders die op de macht uit waren, en straalden ze wijsheid uit.

Olórin is dus misschien wel te zien, maar dan niet in de vorm van Ian McKellen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.