Waarom je de keiharde misdaadserie 'Breaking Bad' op Netflix moet kijken

Waarom je 'Breaking Bad' op Netflix moet kijken

'Breaking Bad' is verslavend om te kijken, je verslindt zó alle seizoenen.

Emma Nota, 4 september 2021 11:05

Breaking Bad is een van de meest succesvolle series op Netflix uit de geschiedenis. Deze verslavende serie staat bekend om zijn indrukwekkende cinematografie en sterke cast. In de hoofdrollen kan je 5 seizoenen lang genieten van Bryan Cranston, Aaron Paul, Bob Odenkirk, Betsy Brandt en Anna Gunn.
Walter White (Bryan Cranston) is scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Zijn vrouw blijkt onverwacht zwanger te zijn van hun tweede kind. Dat is het leuke nieuws. Helaas hoort hij ook van zijn dokter dat hij longkanker heeft. Walter blijkt niet lang meer te hebben.Om zijn medische behandelingen te kunnen betalen en zijn gezin na zijn dood financieel te helpen, besluit Walter op illegale manier voor extra inkomsten te zorgen. Met de hulp van oud leerling Jesse Pinkman maakt en verkoopt hij crystal meth. Hij is hier blijkbaar nogal goed in, en bouwt een reputatie op: zijn product is meer dan 99% zuiver!


Acteurs
De hoofdrollen worden vertolkt door Bryan Cranston (Malcolm in the Middle), Anna Gunn (Deadwood), Aaron Paul (Westworld), Dean Norris (Total Recall) en Betsy Brandt (Magic Mike). De serie werd opgenomen in Albuquerque, de grootste stad van de staat New Mexico, waar het zich ook afspeelt.Vervolg
Helaas voor de fans, met 5 seizoenen Breaking Bad moet je het doen! Op 24 augustus 2019 bevestigde Netflix wel de lange speculaties over een vervolgfilm, El Camino: A Breaking Bad Movie met in de hoofdrol Jesse Pinkman (Aaron Paul).

En je kan natuurlijk aan je Breaking Bad-fix komen met Better Call Saul. Hierin staat Saul Goodman centraal, Walter White's louche voormalige advocaat, gespeeld door Bob Odenkirk.

Wist je dat…
- In het logo verwijzen de twee eerste letters van elk woord uit de titel naar chemische elementen uit het periodiek systeem der elementen. Br staat voor broom (atoomnummer 35) en Ba is barium (atoomnummer 56).

- De titel van de laatste aflevering 'Felina' is een anagram voor finale. Daarnaast is het ook een samentrekking van Fe-Li-Na, de scheikundige symbolen van ijzer, lithium en natrium. Dit kan tevens gezien worden als een afkorting voor bloed, zweet en tranen.


Lees meer over: Breaking Bad, Netflix, Bryan Cranston, Aaron Paul, Better Call Saul

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws