search
Christopher Eccleston keert nooit terug naar 'Doctor Who' en dit is waarom
Series / Nieuws

Christopher Eccleston keert nooit terug naar 'Doctor Who' en dit is waarom

Acteur Christopher Eccleston was de eerste reboot-Doctor Who, maar keert nooit terug.

In 2023 beleeft de serie Doctor Who zijn zestigste verjaardag. Fans hopen natuurlijk dat we daarom in dat jaar weer een speciale aflevering krijgen met heel wat Doctors uit het verleden.

De kans dat we dat krijgen lijkt vrij groot. Maar acteur Christopher Eccleston, die als Ninth Doctor te zien was en met ruzie vertrok, denkt niet dat hij terugkeert.

Geen terugkeer mogelijk
In de langstlopende televisieserie ooit volgen we de Doctor, een oeroud en tijdreizend wezen dat overal avonturen beleeft. Zij (meestal een hij trouwens) helpt beschavingen dat hulp nodig hebben.

Eccleston bracht de serie terug in 2005, en speelde maar in 13 afleveringen. Hij vertrok vooral omdat hij weinig begrip ervaarde bij de BBC voor zijn mentale problemen op dat moment. Zo worstelde de acteur met anorexia.

Door dat vertrek en een verzuurde relatie, denkt de acteur niet dat een terugkeer erin zit. Hij noemde het zelfs twijfelachtig.

"Ik vertrok omdat mijn relatie met Russell T. Davies en [producenten] Julie Gardner en Phil Collinson volledig uit elkaar viel tijdens de opnames van de eerste serie. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat tijdens de eerste reeks niemand wist wat we aan het doen waren en er heel wat politiek gedoe was. Het was een nachtmerrie."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen