search

Ons nieuws van zondag 12 september 2021

Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix
Series / Featured

Nederland keek deze 3 series massaal op Netflix

We zetten weer de top drie meest bekeken series van deze week op Netflix op een rij. Dit is de top 3!

Zoals je van ons gewend bent zetten we ook deze zondag weer de drie meest bekeken series op Netflix van deze week op een rij. En wederom is de top een klein beetje opgeschud.

Deze week is er een nieuwe serie in de top drie doorgedrongen, namelijk Lucifer. Gek is dat niet, want de serie kreeg een zesde en laatste seizoen. Hij wist La Casa de Papel nog net niet van de troon te stoten, maar wie weet gebeurt dat volgende week wel. Hekkensluiter van deze week is de nummer twee van vorige week: Good Girls.

De top drie
We zetten de top drie voor je op een rij:

1. La Casa de Papel (seizoen 5A): Het meesterplan van El Profesor dreigt compleet te mislukken en het loopt uit op een oorlog waarbij de groep criminelen moet proberen te overleven en te ontkomen. In december is het laatste deel te zien.

2. Lucifer (seizoen 6): Nog een laatste keer keert Lucifer terug en het leven is moeilijker dan ooit. Want nu is hij god en moet hij proberen het leven in goede banen te leiden!

3. Good Girls: Het vierde seizoen is begonnen. We volgen drie voorstedelijke moeders die een overval plannen op een plaatselijke supermarkt, om financieel uit het slop te komen, en dat is nu opwindender en spannender dan ooit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios pakt eerste Emmy Awards terwijl 'The Mandalorian' de grote winnaar is
Series / Nieuws

Marvel Studios pakt eerste Emmy Awards terwijl 'The Mandalorian' de grote winnaar is

Veel Emmy Awards naar de studio's van de entertainmentreus die Disney heet.

Dit weekend is de eerste reeks van de jaarlijkse Emmy Awards uitgereikt en de grote winnaar is tot op heden de scifi-serie The Mandalorian van Lucasfilm en Disney+. In aanloop van de uitreiking van de jaarlijkse Emmy Awards, heeft de serie nu al drie Creative Arts Emmy Awards gewonnen.

Deze prijzen van de Emmy Awards werden zaterdag toegekend en het tweede seizoen van The Mandalorian pakte drie van de creatieve Emmy's. En wel voor 'Outstanding Prosthetic Makeup', 'Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (Half-Hour)' en 'Outstanding Sound Mixing For a Comedy or Drama Series (One Hour)'.



Marvel Studios pakt eerste Emmy's
Waar Lucasfilm met het eerste seizoen van The Mandalorian al flink wat Creative Arts Emmy's pakte, wist Marvel Studios dit jaar zijn eerste twee Emmy's te verzilveren. WandaVision won namelijk voor 'Outstanding Production Design For A Narrative Program (Half-Hour)' en eentje in de categorie 'Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes'.

Er moeten nog een aantal Creative Arts Emmy Awards uitgereikt worden, dus er kunnen nog meer beeldjes komen. Op 19 september worden de grote Emmy's uitgereikt. Beide series zijn in heel wat belangrijke categorieën genomineerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Walking Dead'-ster is Aquaman in 'King of Atlantis'
Series / Nieuws

'Walking Dead'-ster is Aquaman in 'King of Atlantis'

Deze nieuwe animatieserie van DC verschijnt binnenkort op de streamingdienst HBO Max.

Er komt steeds meer originele content op HBO Max te staan, de Amerikaanse streamingdienst die nog dit jaar naar Nederland zou moeten komen. Een datum is helaas nog niet bekend. Nu hebben we nieuws over een nieuwe productie van DC Entertainment en Warner Bros. Animation.

De studio's komen namelijk met een animatie-miniserie over Aquaman en de titel voor de driedelige serie is Aquaman: King of Atlantis. De producent is James Wan, de regisseur van de film Aquaman uit 2018 en het aanstaande Aquaman and the Lost Kingdom (2022).

Cooper Andrews is Aquaman in King of Atlantis
Nu is duidelijk welke acteur de stem inspreekt van de titelheld. Dit is niemand minder dan Cooper Andrews, de acteur die sinds het zevende seizoen van The Walking Dead te zien is als het fanfavoriete personage Jerry.

Andrews is ook te zien als het personage Victor Vasquez in de DC live action-film Shazam! en het vervolg Shazam! Fury of the Gods, te verschijnen in 2023.

Andere stemrollen in de animatieserie zijn voor Gillian Jacobs (Community) als prinses Mera, Thomas Lennon (Reno 911) als Aquaman-mentor Vulko en Dana Snyder (Jellystone!) als Aquamans schimmige halfbroer Ocean Master.

Aquaman: King of Atlantis start op 14 oktober op HBO Max. Hoe de animatieserie in Nederland verschijnt is (nog) niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Christopher Eccleston keert nooit terug naar 'Doctor Who' en dit is waarom
Series / Nieuws

Christopher Eccleston keert nooit terug naar 'Doctor Who' en dit is waarom

Acteur Christopher Eccleston was de eerste reboot-Doctor Who, maar keert nooit terug.

In 2023 beleeft de serie Doctor Who zijn zestigste verjaardag. Fans hopen natuurlijk dat we daarom in dat jaar weer een speciale aflevering krijgen met heel wat Doctors uit het verleden.

De kans dat we dat krijgen lijkt vrij groot. Maar acteur Christopher Eccleston, die als Ninth Doctor te zien was en met ruzie vertrok, denkt niet dat hij terugkeert.

Geen terugkeer mogelijk
In de langstlopende televisieserie ooit volgen we de Doctor, een oeroud en tijdreizend wezen dat overal avonturen beleeft. Zij (meestal een hij trouwens) helpt beschavingen dat hulp nodig hebben.

Eccleston bracht de serie terug in 2005, en speelde maar in 13 afleveringen. Hij vertrok vooral omdat hij weinig begrip ervaarde bij de BBC voor zijn mentale problemen op dat moment. Zo worstelde de acteur met anorexia.

Door dat vertrek en een verzuurde relatie, denkt de acteur niet dat een terugkeer erin zit. Hij noemde het zelfs twijfelachtig.

"Ik vertrok omdat mijn relatie met Russell T. Davies en [producenten] Julie Gardner en Phil Collinson volledig uit elkaar viel tijdens de opnames van de eerste serie. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat tijdens de eerste reeks niemand wist wat we aan het doen waren en er heel wat politiek gedoe was. Het was een nachtmerrie."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo eindigt Lucifer in allerlaatste aflevering 'Lucifer' van Netflix
Series / Nieuws

Zo eindigt Lucifer in allerlaatste aflevering 'Lucifer' van Netflix

Het einde van de successerie rond Lucifer Morningstar (Tom Ellis) uitgelegd.

Eind mei dit jaar verscheen het tweede deel van het vijfde seizoen van Lucifer op Netflix. Nu, een paar maanden later, is het al tijd voor het zesde en afrondende seizoen. In dit artikel een blik op het definitieve en treffende einde. DUS LET OP!!! SPOILERS!!!



Het laatste seizoen bestaat uit tien afleveringen en hierin zien we hoe het verhaal verder gaat nadat Lucifer Morningstar (Tom Ellis) aan het einde van seizoen vijf God versloeg en eigenaar werd van de troon in de hemel.

Wordt Lucifer dan ook echt God?
Het seizoen start met de boodschap dat Lucifer er niet zo zeker van is dat hij God wil zijn. Daarna krijgt hij onder meer te maken met zijn toekomstige dochter Rory die hem dood wil hebben omdat hij haar heeft verlaten na haar geboorte.

Uiteindelijk realiseert Lucifer zich dat het zijn doel is om de zielen in de hel te helpen hun vrede te vinden, zodat ook zij naar de hemel kunnen gaan. Dit is de reden waarom hij een pas zwangere Chloe verlaat en Rory's leven misloopt. Een gevolg is dat Amenadiel God wordt. Lucifer brengt een paar laatste momenten met Chloe door voordat hij voorgoed, alleen, teruggaat naar de hel.

Definitieve einde Lucifer
Helemaal aan het einde gaat de serie naar de toekomst met een bejaarde Chloe die op haar sterfbed ligt. Ze neemt afscheid van Rory. In het hiernamaals vraagt Amenadiel haar of ze klaar is om naar huis te gaan en ze zegt van wel.

Dat 'huis' blijkt uiteindelijk de hel te zijn. Lucifer werkt daar als een soort therapeut voor de zielen in de hel en doet dat samen met een aantal bekende gezichten uit de voorgaande seizoenen - waaronder Le Mec. Wanneer Chloe aan de deur staat vraagt ze Lucifer of hij een partner nodige heeft. En zo zijn ze eindelijk samen, voor altijd.

De complete serie zien? Alle zes seizoenen staan gewoon op Netflix!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt van 'Manifest'-acteur meteen een hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Netflix maakt van 'Manifest'-acteur meteen een hoofdrolspeler

Manifest heeft een vierde seizoen gekregen van Netflix en doet het iets anders.

Netflix maakt een vierde seizoen van de serie Manifest. Dat krijgt een groter budget en meer afleveringen en rondt het verhaal af.

Een van de castleden, Daryl Edwards, die sinds de eerste reeks regelmatig de gastrol van NSA-directeur Robert Vance speelde, is nu gepromoveerd tot een vaste aanwezige. Hij is herkenbaar voor iedereen die de serie kent, want hij informeert de passagiers van Flight 828 dat ze allemaal vijf jaar vermist waren.

Grotere rol
Vance werd in de serie al snel een bondgenoot voor de passagiers en een fanfavoriet personage. En dus krijgt hij nu een grotere rol in het aankomende vierde seizoen met 20 afleveringen.

"Sinds de serie in juni op Netflix debuteerde, is hij heel populair gebleven bij onze leden," aldus Bela Bajaria over de keuze om de serie over te nemen van NBC en nog een laatste seizoen te maken.

Showrunner Jeff Rake krijgt daarmee de kans om het opvallende verhaal van de serie af te ronden. En daar is hij heel blij mee: "nooit in mijn wildste dromen had ik durven dromen van deze liefde en steun voor het verhaal, de personages en het team dat zo hard werkt om dit alles tot leven te brengen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'New Warriors' werd om deze schokkende reden gecancelled
Series / Nieuws

'New Warriors' werd om deze schokkende reden gecancelled

De serie New Warriors bleek te 'gay' te zijn en mocht daarom niet gemaakt worden.

Showrunner Kevin Biegel onthult de schokkende reden waarom zijn serie New Warriors uiteindelijk nooit groen licht kreeg voor een volledig seizoen.

De New Warriors maakten hun comic-debuut in 1989, en centraal daarin stond een groep tieners en young adult superhelden. De serie was gepland als het vehikel voor Squirrel Girl, gespeeld door Milana Vayntrub. Er zouden rollen zijn voor personages als Mister Immortal, Night Trasher, Speedball, Microbe en Debrii.

Niet gemaakt omdat
ABC Studios en Marvel Television kondigden de ontwikkeling van de serie in 2016 aan. Vervolgens bestelde ABC Freeform in april 2017 een tiental afleveringen. En hoewel de pilot goed ontvangen werd, besloot Freeform hem toch niet te maken want er zou geen ruimte zijn in het schema voor 2018.

Ondanks dat men de serie aan meerdere Disney-dochters mocht presenteren, paste iedereen.

Biegel vertelt nu dat de serie "die we een paar jaar geleden geschreven hebben heel trots gay was. Er was maar één reden waarom hij er niet kwam, namelijk dat hij te gay was."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeler

De serie The Wheel of Time van Prime Video heeft een nieuwe hoofdrolspeler erbij.

Een personage wiens achtergrond een cruciaal plotpunt in The Wheel of Time is, lijkt al gecast te zijn. Het personage zou debuteren in het eerste seizoen van de serie.

Het gaat om de Zweedse acteur Alexander Kalim die gecast zou zijn als Lews Therin Telamon, ook wel bekend als The Dragon. Het nieuws is niet officieel bevestigd door Amazon, maar komt van betrouwbare bronnen en lijkt daarmee welhaast zeker.

The Wheel of Time
In de boeken van Robert Jordan (en later Brandon Sanderson) is The Dragon een titel die Lews Therin kreeg.

Hij was een machtige Aes Sedai uit de Age of Legends. Het waren zijn handelingen die ertoe leidden dat de mannelijke kant van de One Power gecorrumpeerd raakten. Hij draaide door en doodde iedereen van wie hij hield, voordat hij dood ging.

Maar de profetie was dat hij herboren zou worden en de wereld zou redden of verwoesten.

Dat hij in de serie gecast is, duidt erop dat seizoen 1 zou kunnen beginnen met een flashback uit het proloog van het eerste boek uit de reeks. De wedergeboorte van Lews wordt namelijk gespeeld door een ander acteur.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde weer veel nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegde weer veel nieuwe series toe

Check hier welke series allemaal nieuw zijn op Prime Video deze week!

Het was een heel drukke week op streamingdienst Prime Video. We zetten vandaag alle nieuwe toevoegingen voor je op een rij.

Star Trek: Lower Decks (S02E05): Mariner en Boimler proberen achter de locatie te komen van een legendarisch Starfleet-feest, terwijl de brugcrew met een onzekere buitenaardse diplomaat te kampen heeft.

Nine Perfect Strangers (S01E06): Naarmate het protocol wordt afgewerkt, worden de banden aangehaald, ook al zijn de gevolgen van de behandeling verontrustend. Masha onthult haar unieke behandeldoelen voor de familie Marconi.

Criminal Minds (15 seizoenen): Een FBI-eliteteam analyseert de meest verknipte criminele geesten.

Grown-ish (3 seizoenen): Zoey Johnson gaat studeren.

Mixed-ish (1 seizoen): Een spin-off van de hitserie Black-ish.

LuLaRich (1 seizoen): LuLaRich is een vierdelige documentairereeks over de ondergang van LuLaRoe. Bekend door hun boterzachte leggings ging het beruchte multi-levelmarketingbedrijf viral door jonge moeders werk vanuit huis te beloven. LuLaRoe's excentrieke oprichters rekruteerden een leger aan onafhankelijke verkopers om hun steeds vreemdere en kapottere kleding te verkopen...tot alles misging.

Ici, C'est Paris: 50 Ans de Passion (2 seizoenen): Deze serie duikt in de bekende club PSG.

Het Voltaire College (Mixte) (1 seizoen): Het is 1963 en de eerste dag van het schooljaar op het Voltaire College. Voor het eerst zullen meisjes en jongens samen les krijgen. Het eerste jaar gemengde scholing zit vol verrassingen, voor zowel docenten als leerlingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Avatar: The Last Airbender'-series zijn voorlopig niet te zien
Series / Nieuws

De nieuwe 'Avatar: The Last Airbender'-series zijn voorlopig niet te zien

Er wordt druk gewerkt aan meerdere nieuwe Avatar: The Last Airbender-series.

Fans van Avatar: The Last Airbender gaan mooie tijden tegemoet. Eerder dit jaar bleek namelijk dat Paramount een nieuwe studio had opgericht die gericht was op het maken van een gloednieuwe animatieserie in de franchise, evenals een rits films.

Maar het lijkt er nu op dat fans nog wel even moeten wachten op die nieuwe content. Bedenker Bryan Konietzko laat tijdens een interview weten dat het allemaal nog wel even gaat duren, wat ook komt doordat hij samen met Michael Dante DiMartino nog bezig is met het opzetten van de studio.

Nog even wachten
"Mike en ik bouwen een geweldig team bij Avatar Studios en doen dat heel zorgvuldig. We bouwen een klein team, maar doen het heel rustig aan. Het gaat nog jaren duren voordat er iets te zien is, maar we kijken er heel erg naar uit om dat met mensen te delen. We hebben wat heel toffe plannen," aldus Konietzko.

Recent werd al onthuld dat de series via met de computer gemaakte animatie gemaakt wordt. Dat vormt een significante stap weg van de twee-dimensionale animatie van de oorspronkelijke serie.

Het is nog niet bekend waar de films of series precies om gaan draaien, maar ze duiken uiteraard dieper in de wereld waar we Aang in ontmoetten, de laatste luchtstuurder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom moest 'Y: The Last Man' van Disney+ per se een serie worden?
Series / Nieuws

Waarom moest 'Y: The Last Man' van Disney+ per se een serie worden?

Disney+ brengt ons deze maand Y: The Last Man. Waarom is het geen film?

Bedenker Brian K. Vaughan ging tijdens een interview in op de vraag waarom zijn comic Y: The Last Man wel vermaakt moest worden tot een televisieserie en waarom het dus geen film kon worden.

Deze maand nog is de televisieserie te zien op Disney+. Centraal staat Yorick Brown, die samen met zijn aapje Ampersand het laatste zoogdier met een Y-chromosoom is. De rol van Yorick wordt gespeeld door Ben Schnetzer en verder is Diana Lane te zien als Jennifer Brown. De rol van bodyguard Agent 355 is voor Ashley Romans.

Het moest een serie zijn
De adaptatie van de comic van Vaughan verkeerde sinds 2007 in een ontwikkelhel. Toen al werd een film gepitcht bij New Line Cinema, maar de productie kwam maar niet vooruit.

Later werd het een serie, die in 2015 door FX besteld werd en nu dan eindelijk te zien zal zijn. Maar waarom moest het dan toch per se een serie worden? Precies op die vraag ging Vaughan in:

Hij was vooral bang dat "naarmate het tot een verhaal van 90 of 120 minuten versneden werd, het alles verloor. Je kreeg een high concept, en daardoor dreigde het een beetje cartoonish of sullig te worden, des te minder tijd je ermee doorbracht. Voor ons gevoel moest het een serie worden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de focus van Netflix-serie 'Cowboy Bebop'
Series / Nieuws

Dit is de focus van Netflix-serie 'Cowboy Bebop'

De serie richt zich heel erg op culturele diversiteit en dat is behoorlijk passend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Komende november krijgen de premiejagers van de Bebop een grote makeover. Dat gebeurt in de Netflix live-action verfilming van Cowboy Bebop.

Recent zette Netflix de eerste foto's van John Cho als Spike Spiegel, Daniella Pineda als Faye Valentine en Mustafa Shakir als Jet Black online. In een recent interview met Polygon vertelde showrunner Andre Nemec hoe de serie probeert trouw te zijn aan het bronmateriaal dat veel nadruk legt op representatie.

Diverse serie
Tijdens het interview vertelde Nemec over de multiculturele aspecten van de serie waar hij zich op baseert. Volgens hem was dat een reden waarom hij zo populair werd:

"Iedereen die fan is van Cowboy Bebop weet volgens mij wel dat Cowboy Bebop een multiculturele kijk op de toekomst heeft. En dus zie je elementen van alle culturen. het is geen dystopische wereld die je in de anime ziet."

Volgens hem is het juist "een hele mooie voorstelling van de toekomst. Mensen staan dichter tot elkaar. Het is een cowboy-serie, dus ze zijn een beetje gewelddadig, en mensen vermoorden elkaar. Het leven is ook wat goedkoop. Maar het multiculturalisme van de anime is wat we echt hebben vertaald tot live-action."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' seizoen 3 laat wel heel lang op zich wachten
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 3 laat wel heel lang op zich wachten

Het derde seizoen van de serie The Mandalorian lijkt pas eind 2022 te zien te zijn.

Het derde seizoen van The Mandalorian werd vorig jaar in december aangekondigd. Kathleen Kennedy hintte er toen naar dat fans konden verwachten dat het avontuur eind dit jaar te zien zou zijn.

Maar nu lijkt het erop dat de serie op z'n vroegst pas eind volgend jaar te zien zal zijn. Natuurlijk kan het goed dat Disney lang gehoopt heeft al dit jaar in december met het derde seizoen te kunnen komen. Maar de situatie met het coronavirus is ingewikkeld en door de vele tegenslagen en het feit dat er geen updates zijn geweest rond de productie, is duidelijk dat men niet in die opzet geslaagd is.

Opnames beginnen
Production Weekly meldt dat het derde seizoen van de serie op 20 september begint met zijn opnames. Dat gebeurt onder de titel Huckleberry.

De opnames zouden afgerond worden op 23 maart 2022. Daarna begint een half jaar aan visuele effecten en ander werk.

Daarmee lijkt de kans groot dat de serie op zijn vroegst eind volgend jaar te zien is. Gelukkig krijgen fans heel wat Star Wars-materiaal voorgeschoteld de komende tijd.

Zo zit er eerst een serie rond Boba Fett aan te komen en kunnen we begin volgend jaar eentje rond Cassian Andor verwachten. En dan is er nog de serie rond Obi-Wan Kenobi die ook klaar schijnt te zijn met z'n opnames.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.