search
'Lucifer'-makers wilden geen happy end voor de Netflix-serie
Series / Nieuws

'Lucifer'-makers wilden geen happy end voor de Netflix-serie

De makers van Lucifer wilden niet dat de Netflix-serie een happy end zou krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De showrunners van Lucifer van Netflix vertellen tijdens een interview over het einde van hun serie, en ook vooral waarom ze een happy end vermeden hebben.

Lucifer werd in 2016 gelanceerd. We volgen de duivel uit de titel, die de hel verlaten heeft om in Los Angeles te gaan leven. Hij gaat aan de slag voor de politie en ontwikkelt zelfs gevoelens voor zijn partner Chloe. Naarmate de serie vorderde, kregen we meer mythologie en overkoepelende verhaallijnen te zien.

Geen happy end
Na zes seizoenen kwam er deze maand een einde aan Lucifer op Netflix. Aan het eind besluit Lucifer een grote keuze te maken.

Voor Rory, de dochter die hij met Chloe krijgt in de toekomst, besluit hij zijn roeping te vervullen en zielen die vastzitten in de hel te helpen hun schuldgevoelens te overkomen en naar de hemel te gaan. Chloe blijft op Aarde, en pas na haar dood worden twee voor de eeuwigheid herenigd.

Joe Henderson vertelde dat dit wel moest gebeuren. "Het verschil tussen Deckerstar en een ander koppel, is dat we moesten werken met de onafhankelijkheid. Dus we wisten dat ze voor altijd samen zouden zijn, wat er ook zou gebeuren. En we houden ervan in een bitterzoet en grijs gebied te verblijven. Een happy end voelde gewoon verkeerd, maar iets tragisch ook. Dus het einde was een sweet spot, waarbij zij iets moeten opofferen en toch samen konden eindigen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen