'Star Trek: Picard' seizoen 2 baseert zich op deze film

'Star Trek: Picard' seizoen 2 baseert zich op film

De serie Star Trek: Picard duikt in een hele klassieke film in de franchise.

Jim Pedd, 17 september 2021 06:00

Het lijkt erop dat het aankomende tweede seizoen van Star Trek: Picard inspiratie haalt uit de klassieke film Star Trek IV: The Voyage Home.
Tijdens Star Trek Day gaf Paramount+ de nieuwe trailer voor het tweede seizoen van de serie vrij. Bovendien bevestigde de streamingdienst dat er een derde seizoen komt. Terry Matalas is co-showrunner samen met Akiva Goldsman.

The Voyage Home
Tijdens een interview vertelde Goldsman dat het idee voor het verhaal van het tweede seizoen van Matalas komt. Hij kwam met het gevoel dat een tijdreis-plot helemaal geen slecht idee zou zijn.

"Terry kwam er als eerste mee," aldus Goldsman. "En Terry bracht tijdreizen met zich mee. Hij zei: 'hey, laten we The Voyage Home maken'. Dat zagen wij wel zitten."

De nieuwe reeks afleveringen lijkt wel wat meer aan de duistere kant van de geschiedenis te zitten. Picard komt namelijk terecht in een alternatief universum waarin er iets heel erg mis is gegaan. Hij moet terug reizen in de tijd om de boel te repareren.

Goldsman zegt dat de geschiedenis van Picard hier de oorzaak van is. "Het nut van Borg Queen zal iets anders zijn dan je denkt in dit geval. En ik denk dat dit is waar Picard dit seizoen mee worstelt - en dat zal geen verrassing zijn in een seizoen dat om tijdreizen draait: zijn eigen verleden."
Bron: Comic Book

Lees meer over: Star Trek Picard, Star Trek, The Voyage Home, Patrick Stewart

Populair nieuws