'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' gaat je sowieso verwarren

'House of the Dragon' gaat je sowieso verwarren

De serie House of the Dragon gaat z'n fans vermoedelijk nog wel verwarren.

Jim Pedd, 17 september 2021 om 06:38

House of the Dragon speelt zich meer dan 150 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Als gevolg daarvan overlappen personages niet, maar wel de families en naamgevers van de families.
Meerdere personages in de franchise hebben al dezelfde namen. Zo is Robb Stark vernoemd naar Robert Baratheon. Is Bran vernoemd naar Brandon Stark en Jon Snow naar Jon Arryn. Voor de serie House of the Dragon geldt dat er ook namen van prominente personages gedeeld worden, wat voor verwarring gaat zorgen.

Verwarrende serie
Belangrijk is dat de kijker zal moeten wennen aan de naam Joffrey in een andere context dan tot nu toe het geval was. Joffrey Baratheon was zo'n beetje de meest wrede tiener die je je maar voor kan stellen. En nu krijgen we Joffrey Velaryon.

Hij is de derde zoon van protagonist Rhaenyra Targaryen, en een kind of tiener tegen de tijd dat de serie zich afspeelt. Dat maakt het ook meteen moeilijk om hen uit elkaar te houden, want Joffrey wordt een sympathiek kereltje.

Een ander significant personage krijgt ook zo'n rol. De prequel draait om de dood van King Viserys I Targaryen, die bepaald geen schurk is zoals zijn andere naamgelijke. In beide series komt Viserys uit dezelfde familie.

Het omgekeerde is trouwens aan de hand met Aegon II Targaryen, wiens naam geassocieerd wordt met enkele van de meest sympathieke personages van Thrones: Aegon V 'Egg' Targaryen. Maar de Aegon die we nu zien is dat zeker niet.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones

Populair nieuws