search

Ons nieuws van vrijdag 17 september 2021

Grote blonde 'Game of Thrones'-heldin in 'Addams Family'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Grote blonde 'Game of Thrones'-heldin in 'Addams Family'-serie van Netflix

Tim Burton maakt een spin-off van het bekende Addams Family-verhaal, over het personage Wednesday.

Netflix en filmmaker Tim Burton (Batman, Edward Scissorhands) gaan aan de slag met een spin-off van het bekende Addams Family-verhaal. De serie zal zich gaan richten op het personage Wednesday, de dochter uit de griezelige familie. Nu heeft bekend acteur uit Game of Thrones zich bij de cast gevoegd.

Eerder werden onder meer Jenna Ortega als het titelfiguur Wednesday Addams, Catherine Zeta-Jones als de moeder Morticia Addams en Luis Guzmán als de vader Gomez Addams aangetrokken. Nu wordt via Entertainment Weekly bekend dat actrice Gwendoline Christie ook in de serie te zien zal zijn.

Christie ken je waarschijnlijk vooral als het personage Ser Brienne of Tarth uit Game of Thrones en ze speelde Captain Phasma in de Star Wars-vervolgfilms. In de aankomende Netflix-serie The Sandman zal ze Lucifer invullen.

Gwendoline Christie in Wednesday
In Wednesday zal Christie gestalte gaan geven aan Larissa Weems, het hoofd van de school Nevermore Academy waar Wednesday op zit. Weems heeft nog altijd een appeltje te schillen met haar voormalige klasgenoot: de moeder van Wednesday.

Burton zal de serie regisseren. Het is nog niet bekend wanneer de serie wordt opgenomen en wanneer deze zal verschijnen. De kans is groot dat je het geheel niet eerder dan in 2023 hoeft te verwachten. Zet misschien alvast een belletje aan.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' seizoen 3 brengt dit personage terug
Series / Nieuws

'The Mandalorian' seizoen 3 brengt dit personage terug

De serie The Mandalorian brengt een bekend personage terug voor 't derde seizoen.

Bo-Katan Kryze debuteerde in live-action in het tweede seizoen van The Mandalorian. Actrice Katee Sackhoff speelde daarin de rol en het einde hintte erop dat ze nog een grote rol heeft in de serie.

Aan het einde van het tweede seizoen kreeg Din Djarin namelijk het Darksaber in handen. En dat gebeurde precies zoals het moest, namelijk via strijd. Waarmee hij de rechtmatige heerser van Mandalore werd, wat Bo-Katan wilde. En daarin zit nog een grote strijd aan te komen.

Onafgemaakte zaken
Tijdens een interview vertelde Sackhoff dat ze denkt wel terug te gaan keren. "De manier waarop Lucasfilm mij achterliet in seizoen 2, een van de wegen die we zouden kunnen volgen, zou onafgemaakte zaken kunnen zijn," vertelde Sackhoff.

"Maar dit ligt veel verder dan waar ik voor betaald krijg. Dat weet ik dus echt niet. Als fan van de serie ben ik heel benieuwd om te zien waar ze mee komen."

Bo-Katan en Din Djarin krijgen het dus nog zwaar als ze gaan botsen in het nieuwe seizoen. Mocht dat tenminste gebeuren. "Ik heb geen idee wanneer Bo-Katan terugkeert," vertelde Sackhoff wel.

We weten dat de opnames van het derde seizoen van de serie binnenkort van start gaan. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe afleveringen te zien zijn, maar dat zal vermoedelijk niet voor augustus 2022 het geval zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Office' probeerde een grote cameo te regelen
Series / Nieuws

'The Office' probeerde een grote cameo te regelen

Maar faalde jammerlijk blijkt nu. The Office had bijna een rol voor Zac Efron!

De sterren van sitcom The Office laten weten dat acteur Zac Efron een rol afwees. Hij had een cameo of een rolletje kunnen krijgen in de serie.

Angela Kinsey en Jenna Fischer, die de rollen van Angela Martin en Pam Beesly speelden, vertelden tijdens de The Office Ladies-podcast dat de acteur een rolletje aangeboden had gekregen. Maar hij weigerde uiteindelijk.

Cameo voor Zac Efron
The Office was gedurende negen seizoenen te zien op NBC, tussen 2005 en 2013 en werd snel een hit. Centraal staan de levens van medewerkers van het Dunder Mifflin Paper Company in Scranton, Pennsylvania.

De sitcom heeft nu een podcast waarin oud-castleden het met elkaar hebben over de leukste feiten rond de productie. Regelmatig onthullen ze zaken die niemand had verwacht of zien aankomen.

Nu vertellen ze dat in aflevering Stress Relief uit seizoen 5 acteur Zac Efron een rol had moeten hebben. De rol was deel van een fictieve film die gemaakt werd door Jim, Pam en Andy.

In dat nepdrama zagen heel wat iconische acteurs, waaronder Jack Black, Jessica Alba en Cloris Leachman. En het blijkt dat zelfs Efron bijna onderdeel uitmaakte van de cast! "De dag voordat het opgenomen moest worden, hadden ze nog niet iedereen gecast en moest tekst verwijderd worden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-acteur vindt het vertrek van Jodie Whittaker verschrikkelijk
Series / Nieuws

'Doctor Who'-acteur vindt het vertrek van Jodie Whittaker verschrikkelijk

De serie Doctor Who moet het straks zonder Jodie Whittaker doen.

Jodie Whittaker stopt als Doctor Who. Samen met showrunner Chris Chibnall verlaat ze de serie. Wel krijgen we nog een compleet dertiende seizoen met haar te zien en is er een drietal specials die dienen als haar zwanenzang. Daarna regenereert ze.

Acteur John Bishop is straks te zien als haar nieuwe Companion. In Revolution of the Daleks, de special van dit jaar, zagen we hoe Ryan en Graham de TARDIS achterlieten en bleek dat Dan zich bij de Doctor en Yaz zou voegen.

Helaas nu al vertrokken
Bishop ging tijdens een interview met Doctor Who Magazine in op het feit dat hij straks niet meer samen met Whittaker speelt.

De acteur prees haar talent en noemde haar zelfs "fenomenaal". Hij voelde zich ook bijzonder welkom op de set dankzij de actrice.

"Ze waren geweldig om mee te werken. Zo verwelkomend en heel erg ondersteunend, vooral voor iemand als mij die nooit eerder aan een serie heeft gewerkt. Ik weet dat iedereen het weet en iedereen het zegt, maar Jodie is fenomenaal."

Hij vindt ook "de manier waarop Jodie de serie draagt - de verantwoordelijkheid die ze draagt alsof het niets is - is buitengewoon. Haar tijd komt binnenkort tot een einde en we hebben het er al over hoe gek het wordt als we elkaar straks niet meer elke week zien."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Big Bang Theory'-ster deed het bijna niet
Series / Nieuws

Deze 'The Big Bang Theory'-ster deed het bijna niet

De serie The Big Bang Theory moest het bijna zonder Simon Helberg doen.

The Big Bang Theory-acteur Simon Helberg blijkt bijna de rol van Howard afgewezen te hebben. Gelukkig deed hij dat niet, want hij speelde uiteindelijk de rol in twaalf seizoenen.

De serie is bedacht door Chuck Lorre en draait om een groep nerdige vrienden. Zij raken helemaal in de war op het moment dat ze een mooie vrouw in hun appartementencomplex leren kennen. De serie werd genomineerd voor maar liefst 46 Primetime Emmy Awards en leidde tot de spin-off Young Sheldon die inmiddels vijf seizoenen draait.

Bijna niet te zien
Helberg blijkt overwogen te hebben om niet de rol van Howard te spelen. Dat vertelde hij tijdens de podcast Plot Twist.

"Big Bang kwam voorbij en ik dacht: 'Ik zit in de serie, het is een geweldige groep mensen en ik wil niet verliezen wat ik heb. Ik heb genoeg pilots gemaakt die nergens naartoe gingen en genoeg nerderige personages gespeeld'."

Maar gelukkig had hij zijn agent om hem te helpen:

"Ik werd door mijn agent overtuigd om te kijken bij The Big Bang Theory. En dat was DE plottwist, de rem ging er keihard op en de serie was uiteindelijk het allereerst waar ik deel van uitmaakte dat ook echt te zien was!"



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Visions' bevat iconische slechteriken
Series / Nieuws

'Star Wars: Visions' bevat iconische slechteriken

De serie van Disney+ is heel snel te zien en belooft heel gaaf te worden.

Nog minder dan een week wachten en dan is Star Wars: Visions te zien op streamingdienst Disney+. We krijgen straks negen afleveringen te zien, waaraan zeven verschillende Japanse animestudio's meewerkten.

Een van de producenten van de serie, Justin Leach, laat via de site StarWars.com een en ander weten over het nieuwe project.

Bekende invloeden
Doordat nu alle ruimte geboden is aan Japanse animestudio's, is er ook meteen ruimte voor hen om Oost-Aziatische invloeden terug te laten komen in het project. Zo zullen er vermoedelijk veel analogen getrokken worden tussen de oorspronkelijke filmtrilogie en Akira Kurosawa's The Hidden Fortress.

Los daarvan krijgen we in de serie ook kernelementen te zien die we wel al kennen.

Via Leach leren we namelijk dat de Inquisitors die Darth Vader bij stonden in zijn jacht op de overgebleven Jedi, te zien zijn.

We krijgen ook elementen uit Star Wars Legends te zien. Zo leren we namelijk dat we The Jedi Hunter te zien krijgen, wiens ontwerp verzorgd is door de beroemde animator Takafumi Hori. Anderen die we zien zijn een Sith Elder Swordsman en een Sith Bandit Assassin.

Vanaf 22 september is de serie Star Wars: Visions te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stuurt trailer nieuwe serie 'My Brother, My Sister' de wereld in
Series / Nieuws

Netflix stuurt trailer nieuwe serie 'My Brother, My Sister' de wereld in

Er wordt veel verwacht van de nieuwe, komische serie van Italiaanse bodem...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Italiaanse komische serie Mio fratello mia sorella zit er bijna aan te komen. Nu heeft Netflix alvast een trailer van de reeks de wereld ingestuurd.

De serie Mio fratello mia sorella vertelt het verhaal van broer en zus Nik en Tesla die na het overlijden van hun vader terug in elkaars leven komen. Erg leuk vinden ze dat eigenlijk niet en heel erg vlot verloopt het eigenlijk ook niet tussen de twee...

Testament
De belangrijkste reden voor de strubbelingen tussen broer en zus? Het testament dat hun vader heeft nagelaten. In dat testament staat namelijk te lezen dat hij zijn woning aan beiden overlaat.

Broer en zus hebben beiden duidelijk helemaal geen zin om de eigendom aan de ander af te staan. De oplossing volgens hen? Samen hun intrek nemen in de woning. Ook dat lijkt echter niet bepaald van een leien dakje te verlopen.

De hoofdrollen in de reeks zijn weggelegd voor namen als Alessandro Preziosi, Claudia Pandolfi, Ludovica Martino, Stella Egitto en Caterina Murino.

Het eerste seizoen van Mio fratello mia sorella of in het Engels My Brother, My Sister verschijnt op streamingdienst Netflix op 8 oktober 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verrast met nieuws over 'Vikings' spin-off 'Valhalla'
Series / Nieuws

Netflix verrast met nieuws over 'Vikings' spin-off 'Valhalla'

De grootste streamingdienst ter wereld heeft duidelijk heel wat vertrouwen in de reeks...

Netflix heeft duidelijk heel wat vertrouwen in de Vikings spin-off Valhalla. De reeks krijgt namelijk met zekerheid al (minstens) drie seizoenen!

Het was ongetwijfeld een domper voor veel fans van de serie Vikings om te horen dat er geen extra vervolg meer zou verschijnen. Toch heeft Netflix nu ook goed nieuws voor hen in petto. Het lijkt er namelijk naar uit te zien dat de spin-off Valhalla best een tijdje te zien zal zijn.



Drie seizoenen
Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat er al zeker drie seizoenen van de reeks zullen verschijnen. Daarbij wordt duidelijk aangegeven dat het zou gaan om "minstens" drie seizoenen. Er zit dus mogelijks nog heel wat meer in de pijplijn...

In het jaar 2019 werd er door onder meer Deadline aangegeven dat er al zeker 24 afleveringen van Valhalla zouden verschijnen. Op dat moment wist niemand uiteraard uit hoeveel afleveringen een seizoen zou bestaan. Ook op vandaag is dat niet het geval. Hoe dan ook mag het dus duidelijk zijn dat er al zeker drie seizoenen van de reeks zullen verschijnen.

Ondertussen is het vooral afwachten naar het verschijnen van het eerste seizoen van Valhalla. Wanneer deze lancering precies zal plaatsvinden is niet bekend. In eerste instantie werd geopperd voor een lancering eind 2021 of begin 2022. Echter was dat vooraleer de Coronacrisis roet in het eten van menig aantal opnameschema's gooide. Wanneer we het eerste seizoen nu echt kunnen verwachten is dus helaas nog steeds afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de populairste kinderseries verdwijnt deze maand nog van Netflix
Series / Nieuws

Eén van de populairste kinderseries verdwijnt deze maand nog van Netflix

De populaire kinderserie wordt eind deze maand van de streamingdienst verwijderd...

De kinderserie Paw Patrol werd niet zelden opgenomen in de lijst met 10 best bekeken series en films op streamingdienst Netflix. Dat ondanks het feit dat het natuurlijk een kinderserie is. Helaas komt aan dit mooie verhaal binnenkort een einde.

De reden waarom de kinderserie van de streamingdienst wordt verwijderd hoeft niet ver te worden gezocht. Het is namelijk zo dat de rechten op de kinderserie vervallen op... 30 september. Dit betekent meteen helaas ook dat Netflix verplicht is om op dat moment de kinderserie van haar platform af te halen.

Schok
We kunnen ons best voorstellen dat het verdwijnen van Paw Patrol voor heel wat ouders een grote schok zal zijn. Ook kinderen zullen hier meer dan waarschijnlijk helemaal niet blij mee zijn.

Gelukkig is er ook nog een klein beetje goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om het eerste seizoen van de reeks te bekijken bij Amazon Prime Video. Voor zij die Paw Patrol echt niet kunnen missen kan dit dus een mogelijke oplossing zijn.

In ieder geval, hebben jouw kinderen (of misschien wel jijzelf) nog een aantal afleveringen van deze geweldige kinderserie niet gezien? Dan heb je nog even de tijd tot het einde van de maand om daar verandering in te brengen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het doek valt voor de ooit zo populaire The CW serie 'The Outpost'
Series / Nieuws

Het doek valt voor de ooit zo populaire The CW serie 'The Outpost'

The CW heeft bekend gemaakt dat er geen vijfde seizoen meer zal verschijnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Slecht nieuws voor iedereen die de serie The Outpost een warm hart toedraagt. Het vierde seizoen wordt namelijk het laatste voor de reeks.

De serie The Outpost vertelt het verhaal van Talon. Zij is de enige overlevende van de zogenaamde Blackbloods-race. Toen Talon nog een kind was werd haar volledige dorp afgeslacht door een meedogenloze huurlingenbende. Ondertussen is ze echter volwassen geworden en is duidelijk geworden dat ze over een mysterieuze kracht beschikt.

In het vierde seizoen werd duidelijk dat Talon af te rekenen kreeg met verraad. Ze wordt immers verraden door haar eigen soort. Dit nadat ze zelf Zed en zijn Blackblood-vrienden heeft opgeroepen om The Outpost te redden.

Tegenvallende populariteit
In eerste instantie wist The Outpost best goede resultaten neer te zetten. Ondertussen zijn de scores op gespecialiseerde websites waaronder IMDB sterk gedaald. Op IMDB bedraagt de score momenteel dan ook 6,3/10.

Het eerste en tweede seizoen wisten duidelijk te overtuigen, maar vanaf seizoen drie is de interesse danig afgenomen. Wellicht heeft dit The CW overtuigd om na vier seizoenen de stekker uit dit project te trekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult een nieuwe horrorserie
Series / Nieuws

Netflix onthult een nieuwe horrorserie

Netflix komt met de serie Devil in Ohio en heeft al een hoofdrolspeler.

Actrice Emily Deschanel staat op het punt om een nieuwe wereld te betreden. Na twaalf seizoenen in Bones, en een korte tijd in Animal Kingdom, heeft ze getekend voor de serie Devil in Ohio.

De serie wordt gemaakt voor streamingdienst Netflix. De opnames van het acht afleveringen tellende project zijn al begonnen in Vancouver.

Devil in Ohio
Netflix gaf Devil in Ohio ook al een omschrijving:

"Als ziekenhuispsychiatrice Dr. Suzanne Mathis besluit een mysterieuze cult-ontsnapper onderdak te geven, komt haar wereld op z'n kop te staan. Dat komt onder meer door de komst van een vreemd meisje dat haar hele familie uit elkaar dreigt te scheuren."

Samen met Deschandel zijn ook Sam Jaeger (als Peter), Gerardo Celasco (als Detective Lopez), Madeleine Arthur (als Mae), Xaria Dotson (als Jules), Alisha Newton (als Helen) en Naomi Tan (als Dani) te zien.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2017 van Daria Polatin. Polatin doet ook meteen dienst als showrunner van de serie en is uitvoerend producent naast Rachel Miller en Andrew Wilder. Ian Hay is betrokken als producent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 gaat je mogelijk heel blij maken
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 gaat je mogelijk heel blij maken

Het tweede seizoen van Loki zet Mobius misschien wel op zijn jetski.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Kate Herron liet al weten dat ze niet terugkeert om het tweede seizoen van de serie Loki te regisseren. Maar ze kijkt wel naar de serie in de hoop dat Mobius M. Mobius, het personage van Owen Wilson, zijn grootste wens in vervulling ziet gaan.

Mobius vertelde in de serie Loki dat hij heel erg fan was van jetski's. De hoop van fans was dat dit uiteindelijk zich zou uitbetalen en dat Mobius ergens tegen het einde van het eerste seizoen van de serie op een jetski zou staan. Maar dat kwam niet uit.

Tweede seizoen van Loki
Aan het einde van het eerste seizoen zagen we hoe Tom Hiddleston's titelheld uit het Citadel at the End of Time gegooid werd door Sylvie en terugkeerde naar een compleet andere realiteit waar Mobius hem niet kende.

De hoop van Herron is dat die Mobius wel een gelukje mag beleven.

"Ik denk dat dit wel de taak was, of niet? Wie hem ook regisseert, die moet er echt voor kiezen hem op zijn jetski te zetten. Als dat niet de opening van het tweede seizoen is... nou ja, we hopen het heel erg. Het was grappig, want iedereen die meewerkte aan de serie, van de schrijvers tot de rest van de mensen, hield van de jetski's. En wij dachten: 'Er is nog zoveel te doen' en realiseerden ons dat hij niet zou eindigen op een jetski."

En dus hoopt Herron heel erg dat we dit in het volgende seizoen wel te zien krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie gaat vergeleken worden met 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Deze serie gaat vergeleken worden met 'Game of Thrones'

The Wheel of Time wordt een soort Game of Thrones en Lord of the Rings-achtige show.

Prime Video werkt aan heel wat series met flinke productiebudgetten. Amazon wil daarmee hoe dan ook de achterstand op Netflix in halen. Onder meer de fantasyserie The Wheel of Time moet succes gaan brengen.

Maar die serie zal ook heel wat herinneringen oproepen. Zo werd de serie al vergelijken met de filmreeks The Lord of the Rings. Ook showrunner Rafe Judkins denkt dat The Wheel of Time vergeleken gaat worden met bestaand materiaal, ook zeker met de HBO-serie Game of Thrones.

The Wheel of Time is als Game of Thrones
In gesprek met Den of Geek geeft Judkins toe dat het onvermijdelijk is dat zijn serie wordt vergeleken met Game of Thrones. Maar hij geeft wel mee dat de Wheel of Time-boeken er eerder waren dan de boeken van George R.R. Martin.

"The Wheel of Time kwam eerder uit dan Game of Thrones, wat de boeken betreft. Er zit zoveel in Game of Thrones - en George [R.R. Martin] kan dat ook vertellen - dat werd geïnspireerd door The Wheel of Time," aldus de showrunner. "Maar wij als makers moeten er rekening mee houden dat Game of Thrones al verschenen is en een referentiepunt voor veel publiek is."

Voor actrice Rosamund Pike is een belangrijke rol weggelegd en op 19 november start The Wheel of Time op Prime Video aan de acht afleveringen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Smallville'-actrice Allison Mack moet jaren de gevangenis in
Series / Nieuws

'Smallville'-actrice Allison Mack moet jaren de gevangenis in

Allison Mack maakte onderdeel uit van de NXIVM sekte. Nu gaat ze de bak in.

Actrice Allison Mack was van 2001 tot 2011 te zien in de serie Smallville. Daarin speelde ze het personage Chloe Sullivan, een van de beste vrienden van Clark Kent (Tom Welling). Nu jaren later gaat de actrice de bak in.

Sullivan werd even geleden schuldig bevonden voor vrouwenhandel voor de sekte NXIVM. Ze had 14 tot 17 jaar kunnen krijgen, maar ze lijkt er met slechts 3 jaar goed vanaf te komen.

Actrice Allison Mack de bak in
De actrice moest haar straf vanaf 29 september gaan uitzitten, maar ze meldde zich een paar weken eerder. Sinds 13 september zit ze nu achter gesloten deuren in de gevangenis FCI Dublin in San Francisco.

Mack zou strafverlichting hebben gekregen vanwege haar cruciale betrokkenheid bij het onderzoek naar NXIVM-leider Keith Raniere, die uiteindelijk ook is veroordeeld. Hij zit nu 120 jaar in de gevangenis voor samenzwering van afpersing, sekshandel, dwangarbeid en fraude.

Mack is ook bekend van haar rollen in onder meer de series Wilfred, American Odyssey, Opposite Sex en vele andere tv-producties.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe problemen in 'Sex Education' seizoen 3
Series / Trailer

Nieuwe problemen in 'Sex Education' seizoen 3

Check een recap en een nieuwe trailer voor het compleet nieuwe seizoen van de serie.

Vanaf vandaag gaan we weer terug naar Moordale Secondary School waar we het leven volgen van de studenten, het personeel en de ouders terwijl ze worstelen met dilemma's in hun persoonlijke leven, vaak gerelateerd aan seksuele intimiteit.

Hieronder zie je de nieuwe trailer voor seizoen 3 voor Sex Education én een recap van de eerdere avonturen.

In de serie van bedenker Laurie Nunn zie je rollen voor onder meer Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Tanya Reynolds en Patricia Allison.

Vanaf vandaag op Netflix: seizoen 3 van Sex Education
Hieronder staat nog even een compleet nieuwe trailer voor het derde seizoen van de komedie Sex Education die vanaf vandaag op Netflix te zien is. Er zijn weer acht afleveringen.



Terugblik op seizoen 1 en 2
Om je geheugen op te frissen heeft Netflix een video online gezet waarin Eric en Otis een recap geven over de perikelen op Moordale. Check de video Sex Education: Wat Voorafging Aan Seizoenen 1 & 2 hieronder.





17-08-2021: Netflix deelt nieuwe beelden 'Sex Education' seizoe
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' onthult een verrassend duistere trailer
Series / Trailer

'Young Sheldon' onthult een verrassend duistere trailer

The Big Bang Theory-serie Young Sheldon hint vast naar de affaire van George.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste teaser voor het vijfde seizoen van de serie Young Sheldon is (voor de komedieserie waar hij voor is) duisterder dan je misschien zou denken. George en de recent gescheiden Brenda Sparks lijken richting een affaire te gaan.

Het einde van het vierde seizoen van de serie Young Sheldon hintte al naar het verval in ongenade van George. Dat begon allemaal toen de ouders van Sheldon in een verhitte ruzie terecht kwamen. George gaf toe dat hij ongelukkig was met zijn leven, greep zijn autosleutels en vertrok. Later zagen we hem in een bar en vroeg de net alleenstaande Brenda of hij gezelschap zocht. Dat wilde hij wel en daarna sloot de aflevering af.

Verder gaan...
Het vijfde seizoen gaat op 7 oktober van start op CBS en pikt volgens medebedenker Steve Molaro "de draad precies daar op waar het vorige seizoen eindigde".

"George en Brenda zitten nog bij de bar en we leren precies wat er tussen hen gebeurd is die avond."

Wat dat is kunnen we wel zo'n beetje raden. De aflevering heet namelijk One Bad Night and Chaos of Selfish Desires en laat zien dat Brenda graag met George naar een andere plek gaat. Het lijkt erop dat George een hartaanval krijgt daarna, want we zien hem eindigen in een ziekenhuis:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-reünie was heel zwaar om te maken
Series / Nieuws

'Friends'-reünie was heel zwaar om te maken

Jennifer Aniston vond het behoorlijk zwaar om de Friends Reunion op te nemen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was het eerste deel van 2020, net voordat de corona-uitbraak plaatsvond en WarnerMedia bijna klaar was om HBO Max te lanceren - zijn eigen streamingdienst. Toen al waren er plannen voor een Friends-special.

Door de lockdown en allerlei problemen werd Friends: The Reunion pas in mei 2021 online gezet op HBO Max. Maar met gigantisch hoge kijkcijfers. Alleen blijkt nu dat voor actrice Jennifer Aniston de aflevering zwaar was om gemaakt te krijgen.

Geen gemakkelijke Friends: The Reunion
Dat vertelde Aniston tijdens een interview. Ze onthulde dat zij en haar co-sterren niet zo heel zeker waren over hun terugkeer, maar dat producent en regisseur Ben Winston hen overhaalde.

"Zijn idee bleef ons heel erg bij, en het klonk niet goedkoop of als iets dat de serie aan zou tasten", vertelde de actrice. Maar het ophalen van herinneringen was zwaarder dan ze had gedacht.

"Je denkt ergens: 'Oh het wordt leuk om terug in de tijd te gaan'. Maar dan kom je er gaandeweg achter dat het best zwaar is. Want je gaat terug in de tijd en trouwens: die set was perfect, echt exact zoals het eerst was. Echt alles klopte, van de kleine details op de planken en de kleine dingen die al die tijd in opslag gelegen hadden. En je weet, in die 16 jaar heeft zich veel voor ons allemaal voltrokken."

En dus viel het zwaar. "Er waren camera's overal en ik kon niet stoppen met huilen. Een tijdje hadden we daar allemaal mee te maken. Misschien dat David niet huilde, ik denk dat hij niet brak. Maar zelfs LeBlanc brak op een zeker moment."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple-serie 'Foundation' is echt extreem duur
Series / Nieuws

Apple-serie 'Foundation' is echt extreem duur

Het budget van Foundation is duidelijk iets waar helemaal niet op bezuinigd is.

Foundation is misschien wel de meest ambitieuze serie die Apple tot nu toe maakt. De streamingdienst Apple TV+ probeert de boekenreeks van sci-fi legende Isaac Asimov te verfilmen en heeft daar een gigantisch budget voor beschikbaar.

David S. Goyer schreef de scenario's van de serie en staat ook te boek als de bedenker, en vertelde recent al eens dat hij denkt acht seizoenen van elk tien uur nodig te hebben om het verhaal te kunnen vertellen.

Gigantisch budget
Goyer vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat de serie vermoedelijk de grootste filmproductie ooit is in Ierland. Het wordt een combinatie tussen een anthologie, met elk seizoen weer een nieuw verhaal, en een gewone serie, met in totaal zes personages die van eeuw tot eeuw te zien zijn.

Oorspronkelijk was Foundation bedoeld voor Sony en toen zou de Duitse blockbuster-regisseur Roland Emmerich hem maken. Dat mislukte, net als de plannen van Jonathan Nolan voor HBO. Maar Apple maakte de serie.

Goyer vertelde dat de serie ruwweg het budget heeft van een film voor twee afleveringen. Dat is behoorlijk groot, maar gek is het niet gezien de pitch van hem:

"Het is in essentie een duizend jaar durend schaakspel tussen Hari Seldon en het Keizerrijk - en alle stukken tussen hen zijn pionnen. Maar een aantal van die pionnen worden gaandeweg koningen en koninginnen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties Netflix-serie 'Midnight Mass': De moeite waard?
Series / Featured

Eerste reacties Netflix-serie 'Midnight Mass': De moeite waard?

De eerste reacties op Midnight Mass zijn binnen, is het de moeite van het kijken waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste recensies voor een heel nieuwe horrorserie van Netflix zijn binnen. 24 september verschijnt Midnight Mass op Netflix, een gloendieuwe serie van Mike Flanagan.

Flanagan heeft naam voor zichzelf gemaakt in het horrorgenre, vooral toen hij debuteerde met Oculus in 2013. Sindsdien maakte hij ook films als Ouija: Origin of Evil en Doctor Sleep. En hij bracht ons series als The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Nu komt er weer een nieuwe serie van hem uit op Netflix.

De eerste reacties
Midnight Mass speelt zich af op een geïsoleerde eilandgemeenschap, genaamd Crockett Island.

De burgers daar raken compleet verdeeld als gevolg van de terugkeer van twee personen. Er is een in ongenade vervallen jonge man genaamd Zach Gilford en een priester wiens rol gespeeld wordt door Hamish Linklater. Die laatste lijkt verantwoordelijk te zijn voor grote wonderen die plaatsvinden, maar de wonderen zorgen ook voor een hoge prijs die de dorpelingen moeten betalen.

Critici en sommige kijkers mochten de serie Midnight Mass al zien en reageren op sociale media op de serie. Stephen King is bijvoorbeeld laaiend enthousiast, maar dat geldt ook voor acteur Elijah Wood en meer figuren:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession' hint nu al op een gevaarlijk derde seizoen
Series / Nieuws

'Succession' hint nu al op een gevaarlijk derde seizoen

HBO hint op een derde seizoen voor Succession waarin bondgenootschappen gaan wisselen.

De posters voor het derde seizoen van Succession lijken te hinten op groot verraad binnen de familie Roy. Dat is pas marketing!

De dramedy debuteerde in 2018 op HBO en draait om de bijzonder disfunctionele en obsceen rijke Roy-familie. Zij zijn de eigenaars van het mediabedrijf Waystar RoyCo, een wereldwijd groot en succesvol bedrijf. De kinderen van Logan Roy, de oprichter van het bedrijf, staan centraal. Ze vechten en proberen het bedrijf over te nemen.

Overal verraad
Het begint erop te lijken dat Succession straks vol verraad zit in het derde seizoen. Daarvan hadden we natuurlijk al het een en ander gezien in de afgelopen twee seizoenen.

Aan het einde van het tweede seizoen werd verwacht dat Kendall de schuld op zich zou nemen voor de fouten van zijn vader. Maar dat deed hij niet: tijdens een persconferentie deed hij dat juist niet. Heel even leek Logan trots op zijn zoon, maar de strijd gaat nu natuurlijk beginnen.

De beelden die zijn vrijgegeven laten zien dat de familie Roy moet gaan kiezen wie ze vertrouwen. Nieuwe posters spelen met precies dat feit, want de verschillende posters laten verschillende allianties zien.

Zo is er een poster waarin Shiv en Roman achter Logan lopen, maar Tom achter Kendall loopt. Op een andere poster zien we Shiv aan de kant van Kendall en hebben Roman en Tom zich aan de kant van Logan geplaatst. En weer een poster laat zien dat SHiv en Tom achter Team Logan staan en Roman juist achter oudere broer Kendall.

Kortom: dit seizoen wordt nog interessant als het op verschillende allianties aankomt.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' gaat je sowieso verwarren
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' gaat je sowieso verwarren

De serie House of the Dragon gaat z'n fans vermoedelijk nog wel verwarren.

House of the Dragon speelt zich meer dan 150 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Als gevolg daarvan overlappen personages niet, maar wel de families en naamgevers van de families.

Meerdere personages in de franchise hebben al dezelfde namen. Zo is Robb Stark vernoemd naar Robert Baratheon. Is Bran vernoemd naar Brandon Stark en Jon Snow naar Jon Arryn. Voor de serie House of the Dragon geldt dat er ook namen van prominente personages gedeeld worden, wat voor verwarring gaat zorgen.

Verwarrende serie
Belangrijk is dat de kijker zal moeten wennen aan de naam Joffrey in een andere context dan tot nu toe het geval was. Joffrey Baratheon was zo'n beetje de meest wrede tiener die je je maar voor kan stellen. En nu krijgen we Joffrey Velaryon.

Hij is de derde zoon van protagonist Rhaenyra Targaryen, en een kind of tiener tegen de tijd dat de serie zich afspeelt. Dat maakt het ook meteen moeilijk om hen uit elkaar te houden, want Joffrey wordt een sympathiek kereltje.

Een ander significant personage krijgt ook zo'n rol. De prequel draait om de dood van King Viserys I Targaryen, die bepaald geen schurk is zoals zijn andere naamgelijke. In beide series komt Viserys uit dezelfde familie.

Het omgekeerde is trouwens aan de hand met Aegon II Targaryen, wiens naam geassocieerd wordt met enkele van de meest sympathieke personages van Thrones: Aegon V 'Egg' Targaryen. Maar de Aegon die we nu zien is dat zeker niet.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' seizoen 2 baseert zich op deze film
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' seizoen 2 baseert zich op deze film

De serie Star Trek: Picard duikt in een hele klassieke film in de franchise.

Het lijkt erop dat het aankomende tweede seizoen van Star Trek: Picard inspiratie haalt uit de klassieke film Star Trek IV: The Voyage Home.

Tijdens Star Trek Day gaf Paramount+ de nieuwe trailer voor het tweede seizoen van de serie vrij. Bovendien bevestigde de streamingdienst dat er een derde seizoen komt. Terry Matalas is co-showrunner samen met Akiva Goldsman.

The Voyage Home
Tijdens een interview vertelde Goldsman dat het idee voor het verhaal van het tweede seizoen van Matalas komt. Hij kwam met het gevoel dat een tijdreis-plot helemaal geen slecht idee zou zijn.

"Terry kwam er als eerste mee," aldus Goldsman. "En Terry bracht tijdreizen met zich mee. Hij zei: 'hey, laten we The Voyage Home maken'. Dat zagen wij wel zitten."

De nieuwe reeks afleveringen lijkt wel wat meer aan de duistere kant van de geschiedenis te zitten. Picard komt namelijk terecht in een alternatief universum waarin er iets heel erg mis is gegaan. Hij moet terug reizen in de tijd om de boel te repareren.

Goldsman zegt dat de geschiedenis van Picard hier de oorzaak van is. "Het nut van Borg Queen zal iets anders zijn dan je denkt in dit geval. En ik denk dat dit is waar Picard dit seizoen mee worstelt - en dat zal geen verrassing zijn in een seizoen dat om tijdreizen draait: zijn eigen verleden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.