Waarom je de keiharde misdaadserie 'Money Heist' / 'La Casa de Papel' moet kijken

Waarom je 'La Casa de Papel' moet kijken

Bestaat er zoiets als de perfecte bankoverval? De dames en heren van 'Money Heist' of 'La Casa de Papel' doen een veelbelovende poging.

Emma Nota, 18 september 2021 om 10:15

La casa de papel is een Spaanse actie misdaadserie op Netflix, ook wel bekend onder de titel Money Heist. Onder leiding van de professor voert een groepje dieven de perfecte bankoverval uit: elke stap is tot op de puntjes uitgedacht. Of ze slagen blijft seizoen na seizoen spannend. In de hoofdrollen zijn Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso, Itziar Ituño en Miguel Herrán te zien.
Om de grootste overval in de geschiedenis uit te voeren, rekruteert een mysterieuze man genaamd 'The Professor' (Álvaro Morte) een bende van acht overvallers die één enkel kenmerk hebben: ze hebben niks te verliezen.Vijf maanden lang sluiten ze zichzelf af om elke stap en elk detail uit het hoofd te leren van het plan om in elf dagen de Nationale geldfabriek van Spanje te beroven. Omringd door politiediensten en met tientallen gijzelaars in hun macht zijn ze opgesloten in het gebouw waar zich langzaam hun plan ontvouwt.

Voor Netflix was La Casa del Papel een grote verrassing. De streamingdienst had niet verwacht dat de Spaanse serie zo’n hit zou worden. Het eerste seizoen verscheen op Netflix in 2017 met de Engelse titel Money Heist.Acteurs
De cast bestaat onder andere uit Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Pedro Alonso, Itziar Ituño en Miguel Herrán. Voor Nederlanders misschien geen bekende namen, maar als dieven, meesterbreinen en politieagenten zijn ze uitstekend gecast.

Wist je dat…
- De acteurs alleen het script te zien kregen van de aflevering die ze op dat moment opnamen.

- De bankrovers dragen vaak maskers van Salvador Dali, de schilder, omdat hij staat voor verbeelding en verwarring.


Lees meer over: La Casa de Papel, Money Heist, Netflix

Populair nieuws