'Lord of the Rings'-serie vindt wel heel grote nieuwe naam

Lord of the Rings-serie vindt wel heel grote naam

Lord of the Rings van Prime Video gaat een samenwerking aan met Howard Shore.

Jim Pedd, 21 september 2021 om 09:49

Howard Shore, de componist van de Lord of the Rings-films van regisseur Peter Jackson, sluit zich mogelijk aan bij de serie die Amazon Prime Video in de maak heeft.
De muzikale toevoegingen van Howard Shore aan de films van Jackson maakten er een bijzonder geheel van, en misschien wel een van de redenen achter het grote succes van de films. Shore won zelfs drie Academy Awards voor zijn werk aan de trilogie.

Howard Shore
Deadline schrijft dat Shore in gesprek is om terug te keren naar de franchise. Hij zou dan de muziek componeren voor de aankomende prequelserie van Prime Video.

Daar het eerste seizoen maar liefst 465 miljoen dollar kostte om te produceren, lag het al in lijn der verwachtingen dat Amazon alles zou doen om hier zoveel mogelijk een succes van te maken. De release moet plaatsvinden op 2 september 2022.

De serie heeft het hoogste budget ooit in de geschiedenis van televisie. Lord of the Rings speelt zich af tijdens de tweede era van Midden-Aarde, waarmee de boel zich ver voor The Fellowship of the Ring afspeelt.

Centraal staan heel nieuwe personages en locaties. De muziek van Shore zijn in dat opzicht misschien wel een welkome dosis van bekende geluiden. De opnames van het tweede seizoen van de serie beginnen in januari, negen maanden voor de release van het eerste seizoen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Lord of the Rings, Howard Shore, Amazon, Prime Video

Populair nieuws