search
Ian McKellen over terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings' van Prime Video
Series / Nieuws

Ian McKellen over terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings' van Prime Video

Brengt de Lord of the Rings-serie straks Ian McKellen terug als Gandalf?

De afgelopen week was er een interessant artikel van de site Screen Rant, dat ging over de manier waarop Gandalf mogelijk terug zou kunnen keren in de aankomende Lord of the Rings-serie van Prime Video. Precies daarop reageert McKellen.

Er zijn weinig acteurs zo immens bekend en zo legendarisch als McKellen. Niet alleen is hij een echte Shakespeare-kenner, ook speelde hij iconische rollen als die van Magneto in de X-Men-films en was hij Gandalf in Lord of the Rings. Maar hij kan niet zomaar terugkeren in de serie die Amazon maakt op basis van J.R.R. Tolkiens Lord of the Rings.

Heerlijke reactie
In september 2022 is de Lord of the Rings-serie van Prime Video dan eindelijk te zien, na jarenlange ontwikkeling. Mooi nieuws, en dan brengt de serie ook nog eens verschillende personages zoals Elrond en Galadriel terug.

Maar Gandalf kan praktisch niet terugkeren, omdat hij in het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, nog niet op Midden-Aarde was.

Wel zou een jongere versie van Gandalf te zien kunnen zijn in de serie, al moet hij dan bijna wel gespeeld worden door iemand anders. Gandalf was toen nog een soort engel, die niet op Midden-Aarde leefde en zag er nog niet uit als de oude man die we kennen.

Gelukkig heeft McKellen er wel zin in: "Ik denk dat dit een van de meest verontrustende koppen zou kunnen zijn als ik niet al ergens anders werk zou hebben." Heerlijk:





Aanbevolen artikelen