Krijgt deze Netflix-hit een tweede seizoen?

Krijgt deze Netflix-hit een tweede seizoen?

The Queen's Gambit was een miniserie, maar zou er een tweede seizoen kunnen komen?

Jim Pedd, 22 september 2021 om 06:34

Regisseur Scott Frank van The Queen's Gambit sluit een tweede reeks aflevering van de serie uit. De Netflix-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1983 en volgt Anna Taylor-Joy, een weeskind en schaak protegé genaamd Beth Harmon.
We zien hoe Beth Harmon langzaamaan opkomt in de schaakwereld, terwijl ze om leert te gaan met drugs en alcohol. De show speelt zich af in de jaren vijftig en zestig en werd in oktober vorig jaar op Netflix gezet, waar het al snel de meest bekeken miniserie werd.

The Queen's Gambit
De serie The Queen's Gambit was een kritisch succes, wat weer blijkt uit het succes van de serie tijdens de Emmy Awards. Regisseur en showrunner Scott Frank won bijvoorbeeld een prijs voor het regisseren van de miniserie.

Dankzij het commerciële en kritische succes zou je bijna denken dat de serie zo een tweede seizoen kan krijgen. Maar showrunner Frank maakt duidelijk dat we daar niet op hoeven te hopen.

"Het spijt mij enorm. Ik haat het om iemand teleur te stellen, maar nee. Mijn gevoel is dat we het verhaal hebben verteld dat we wilden vertellen. En ik ben bang, nou ja laat ik het anders formuleren, ik ben echt doodsbang dat als we meer maken, we zouden verpesten wat we al verteld hebben."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Queens Gambit, Netflix, Anya Taylor Joy

Populair nieuws