search
Fox geeft groen licht voor pilot 'Minority Report'

Fox geeft groen licht voor pilot 'Minority Report'

Het verhaal speelt zich tien jaar later af dan de gebeurtenissen in Steven Spielbergs film.

Jan-Peter Rook

In augustus vernamen we voor het eerst van een mogelijke tv-serie rondom Minority Report, een sciencefictionfilm van Steven Spielberg die hij baseerde op het gelijknamige korte verhaal van Philip K. Dick. Nu meldt Variety dat FOX inmiddels groen licht heeft gegeven voor de pilot.


Het project van Spielbergs Amblin TV speelt zich tien jaar later af dan de gebeurtenissen in de film. Het verhaal volgt een van de drie precogs die er vanwege de constante toekomstvisioenen niet in slaagt om een normaal leven te leiden. Na een ontmoeting met een vrouwelijke rechercheur, een met een zwaar verleden, beseft de precog dat hij met zijn gaven iets voor de wereld kan betekenen.

Minority Report (2002), met hoofdrollen voor o.a. Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton en Max von Sydow, haalde wereldwijd 358,4 miljoen dollar binnen. In de toekomst worden criminelen gearresteerd door een speciaal team, voordat ze een misstap hebben begaan. John Anderton (Cruise) werkt bij het team en wordt op een gegeven moment beschuldigd van een toekomstige misdaad. Hij vlucht en probeert zijn onschuld te bewijzen.

Het script komt van Max Borenstein (Godzilla), tevens uitvoerend producent samen met Amblin TV's Darryl Frank, Justin Falvey en Kevin Falls. Laatstgenoemde gaat ook als showrunner aan de slag.

Aanbevolen artikelen